National

Deţinut din Gherla, plan de evadare ca-n filme

Publicat: 13 dec. 2019

Un bărbat condamnat la închisoare cu executare a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla. Acesta și-a întocmit un plan desprins ca din filme. Bărbatul a folosit un obiect ascuţit cu ajutorul căruia a scobit peretele camerei de detenţie.

Conform Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), joi, la Penitenciarul Gherla, a fost semnalată o tentativă de evadare.

„Prin activităţi operativ-informative specifice, angajaţii Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum eronat s-a vehiculat în spaţiul public”, precizează ANP.

Potrivit ANP, cazul a condus la sesizarea Poliţiei Municipiului Gherla, fiind, de asemenea informat şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

„Menţionăm că, în vederea stabilirii circumstanţelor producerii acestui incident, precum şi pentru identificarea şi eliminarea factorilor de risc asociaţi siguranţei deţinerii şi regimului penitenciar, o echipă constituită din specialişti de la nivelul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-a deplasat la Penitenciarul Gherla”, transmite ANP.loading...

Adauga un comentariu