National

Dezamagire – Se cauta un prefect

Publicat: 08 ian. 2001
1

•Presedintele judetean al PDSR, Ion Solcanu, considera ca Iasul nu este o prioritate pentru guvernanti •In ciuda numeroaselor speculatii desemnarea reprezentantului statului in teritoriu intarzie

Cu toate ca judetul Iasi a trimis in forul legislativ al Romaniei una dintre cele mai numeroase echipe de parlamentari pedeseristi (11, dintre care patru senatori si sapte deputati), a dat un presedinte de Camera (Valer Dorneanu), un ministru al Culturii si Cultelor (Razvan Theodorescu) si un sef de grup parlamentar (Ion Solcanulider al senatorilor PDSR), se pare ca Iasul va ramane si pe viitor un fel de oaie neagra a politicii romanesti. Intarzierea cu care Guvernul de la Bucuresti, singurul cu drept sa numeasca persoana care va conduce Prefectura ieseana (bineinteles, dupa anumite consultari cu seful de filiala, senatorul Ion Solcanu), trateaza chestiunea prefectului de Iasi (inca necunoscut, in pofida speculatiilor de tot felul) dovedeste inca o data ca acest tinut moldav nu va face obiectul unei atentii sporite din partea Executivului.

Chiar presedintele PDSR Iasi, Ion Solcanu, si-a exprimat dezamagirea in acest sens, declarand ca judetul Iasi ramane pe mai departe o non-prioritate a factorilor de decizie de la Bucuresti. Pana una-alta, pentru functia de prefect candideaza trei pedeseristi: consilierul judetean Corneliu Banu Rusu, profesoara Rodica Luca si Victorel Lupu (director RAJAC), iar pentru cea de subprefect inca trei: Valentin Soroceanu, Tudor Leonte si, din nou, Corneliu Banu Rusu. Tocmai faptul ca Rusu se regaseste si printre propunerile pentru prefect, dar si printre cele pentru subprefect a facut din consilierul judetean, in viziunea unora, favoritul pentru cel mai cald fotoliu de la Casa Patrata.

Cum, insa, printre cei 11 parlamentari PDSR de Iasi nu se intalneste nici o femeie, iar Cabinetul Nastase este un exemplu de promovare a sexului slab in functii de raspundere, n-ar fi exclus ca alegerea premierului sa se opreasca asupra „domisoarei de fier”, Rodica Luca. Director de campanie electorala, la abia trecutele alegeri generale, si fost inspector general la ISJ, in ambele activitati bucurandu-se de rezultate pozitive, Rodica Luca poate insemna cea mai buna optiune a Partidului Democratiei Sociale din Romania pentru functia de prefect.

Adauga un comentariu