Magazin

Dezastru ecologic la Polul Sud! Vezi ce au patit pinguinii imperiali

Publicat: 25 apr. 2019
1

Oamenii de stiinta au anuntat ca un dezastru ecologic de proportii va afecta una dintre cele mai mari colonii de pinguini imperiali din lume. Astfel, pinguinii imperiali din colonia Halley Bay, din Antarctica, sunt din ce in ce mai afectati dupa ce icebergul pe care traiau a fost distrus de furtuna. Mii de pui s-au inecat fiindca erau prea mici ca sa poata inota. 

Cum au fost gasiti pinguinii care au ramas ascunsi 3.000 de ani

Din 2016, pinguinii nu au mai reusit sa refaca colonia. Apoi, fenomenul dezastruos s-a repetat si in 2017 si din nou in 2918, ducand la disparitia si mai multor pui, potrivit Metro. Pana de curand, colonia Halley Bay era a doua cea mai mare din lume, cu un numar de perechi care varia intre 14.000 si 25.000. Colonia reprezinta cam 5-9% din populatia globala a pinguinilor imperiali. 

Specialistii spun ca princiala cauza a producerii dezastrului ar fi incalzirea globala. Doctorul Phil Trathan, expert in pinguini la British Antarctic Survey- „Numarul pinguinilor imperiali va scadea dramatic, se vor pierde de la 50% la 70% din ei pana la sfarsitul acestui secol, ca rezultat al incalzirii globale”. 

Adauga un comentariu