Sport

DEZASTRU in circuitul masculin: niciun roman in primii 100 din lume

Publicat: 09 iun. 2014
1

Daca la fete Simona Halep a ajuns pe locul trei în lume, în schimb la baieti nu mai avem niciun reprezentant în primii 100. Discrepantele dintre realizarile pe care le-am înregistrat în tenisul feminin românesc în ultima vreme si cele din tenisul masculin sunt evidente. Daca Simona Halep, finalista de la Roland Garros, este de ieri numarul trei în lume, în schimb la baieti am iesit din primii o suta de clasati. Florin Mergea, semifinalist la dublu la Roland Garros, a urcat 11 locuri în clasamentul ATP de dublu si se afla pe pozitia 40 în lume, cu 1.951 puncte.

Citeste si: Victor Hanescu a reusit performanta ANULUI. Nimeni nu se astepta la asta

Saptamâna trecuta, Florin Mergea si Marin Draganja (Croatia) au fost învinsi în semifinalele turneului de la Roland Garros de cuplul spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez, cap de serie numarul 12. Tot la dublu si tot o urcare, dar de trei locuri, a înregistrat si Horia Tecau, aflat acum pe locul 25, cu 2.790 puncte.

Citeste si: Ce aproape a fost! Victor Hanescu a pierdut in semifinale la Oerias

La simplu, România nu mai are niciun reprezentant în primii 100 jucatori din lume, dupa ce Victor Hanescu a coborât 19 locuri si se afla pe pozitia 104, cu 552 puncte. Adrian Ungur a coborât 30 de locuri, pâna pe 158, cu 353 puncte, iar Marius Copil a coborât noua locuri si se afla pe 160, cu 342 puncte. Liderul mondial ramâne spaniolul Rafael Nadal, care l-a învins, duminica, în finala de la Roland Garros, pe sârbul Novak Djokovic.

Adauga un comentariu