Local

Dezastru în jurul municipiului Iași. Incendiu pus intenționat la un depozit din localitatea Schitu Duca. Intervenție extremă a pompierilor ISU Iași

Publicat: 06 nov. 2020
Pompierii ISU Iași au intervenit în mai multe situații din jurul municipiului Iași în ultimele zile
Incendiu lichidat de pompierii ISU Iași

Trei tone de furaje au fost distruse în urma unui incendiu pus intenționat în localitatea ieșeană Schitu Duca, din zona metropolitană Iași. Depozitul a fost cuprins imediat de flăcări, pompierii din cadrul ISU Iași fiind nevoiți să se lupte cu flăcările ore în șir. Angajații ISU Iași au fost solicitați și în alte zone din județul Iași în ultimele zile

Un depozit de furaje din localitatea ieșeană Schitu Duca a fost distrus intenționat de o persoană. Un raport al pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a scos la iveală faptul că depozitul de furaje din zona metropolitană a Iașului a fost incendiat, pagubele fiind uriașe.

„În data de 4 noiembrie, la ora 18:42, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în comuna Schitu Duca, localitatea Satu Nou, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 3 tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată”, au menționat cei de la ISU Iași.

Intervenție la marginea municipiului Iași. Deșeuri incendiate pe șoseaua Iași-Voinești

Pe lângă intervențiile din zona metropolitană, pompierii ISU Iași au fost solicitați și în municipiu în ultimele zile. Un astfel de incendiu a fost cel de pe șoseaua Iași-Voinești, unde au fost incendiate mai multe containere de deșeuri.

„În data de 4 noiembrie 2020, ora 14:05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe șoseaua Iași-Voinești, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere. Au ars diverse deșeuri și aproximativ 10 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Avarie la rețeaua de gaz metan din municipiul Iași. Intervenții în zona Tudor Vladimirescu

Pompierii ieșeni au intervenit și în municipiul Iași, în zona bulevardului Tudor Vladimirescu, la o avarie apărută la rețeaua de gaz metan.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul, pe strada Toma Cozma, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în imobil, proprietara, în vârstă de 65 de ani, a fost găsită căzută pe podea, în stare conștientă. După acordarea primului ajutor, persoana a fost transportată către o unitate spitalicească. De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru asigurarea măsurilor specifice la o avarie produsă la o conductă de gaz metan”, au mai precizat angajații ISU Iași.

Muniție de război descoperită de pompierii din municipiul Iași

Pirotehniștii din cadrul ISU Iași au fost solicitați să ridice și elemente de muniție provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pompierii din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri din municipiul Iași au ajuns în comuna Probota pentru a ridica 1 proiectil provenit din perioada conflagrației mondiale de cum aproape 8 decenii.

„În data de 4 noiembrie 2020, ora 15:25, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Bălteni, comuna Probota. În urma intervenției a fost identificat 1 proiectil perforant calibrul 75 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, au precizat cei de al ISU Iași.

Adauga un comentariu