Actualitate

Dezastru în România! Analiză dură a sistemului medical din ţară: E la fel de înspăimântător ca și COVID-19

Publicat: 03 apr. 2020

Starea sistemului medical din România este la fel de înspâimântătoare ca şi coronavirusul, scrie Bloomberg. Deşi nu suntem singurii care ne luptăm cu epidemia, avem o rată a infectărilor neobişnuită în unităţile medicale, iar pe măsură ce presiunea asupra acestuia creşte, medicii demisionează.

„Cu siguranţă nu există în Uniunea Europeană vreun loc într-o stare mai proastă, în care poate să lovească pandemia. România chetuieşte pentru sistemul de sănătate mai puţin decât orice alt stat membru, are cea mai mare rată a moralităţii cauzate de boli cronice şi una dintre cele mai mici speranţe de viaţă. Guvernul a construit un singur spital nou în ultimele trei decenii”, scrie Bloomberg.

Bloomberg exemplifică dezastrul din sănătate din România cu două cazuri din ultimii ani, femeia incendiată pe masa de operaţie şi scandalul dezinfectanţilor falsificaţi.

„Trebuie să ne gândim că evoluţia virusului este departe de a-şi atinge vârful. Iar sistemul va ajunge la nivelul maximum de rezistenţă mai repede decât în alte ţări”, a declarat pentru Bloomberg Vlad Mixich.

România a aplicat rapid metode de distanţare socială atunci când a izbucnit epidemia. Are până acum 3.183 de cazuri confirmate şi 116 de morţi, la o populaţie de 19 milioane de locuitori. Mai mult de 850 de cazuri au fost înregistrate doar în Suceava, inclusiv 200 de cadre medicale. Unul dintre medicii din spital a povestit că a fost nevoit să dea peste 50 de telefoane până a găsit un epidemiolog atunci când a avut primele cazuri.

„Primeam o mască pe zi, unii dintre colegii mei nici atât. Unii pacienţi au fost eliberaţi fără să fie testaţi. Unii au fost testaţi pozitiv după ce au murit. A fost un lanţ de decizii proaste”, a povestit Mircea Dinu Bordiniuc.

România are cel mai mare procent de cadre medicale infectate din ţările afectate de pandemie, de 16%. Medicul sucevean spune că riscul nu a fost luat în serios, iar pentru ca scenariul să nu se repete şi în alte spitale, este nevoie de testarea personalului sanitar.

Un guvern impotent!

Guvernul impotent condus de premierul Ludovic Orban și Ministerul Sănătății, condus de Nelu „Apendicită” Tătaru, supravegheați din jilțul lui de președintele Klaus Iohannis ne-au adus în situația în care doar Dumnezeu ne mai poate apăra în fața pandemiei Coronavirus. Până acum în România au murit 133 de oameni (iar cifrele sunt într-o continuă dinamică), dar nu am ajuns nici măcar aproape de vârful pandemiei (prognozat a fi în luna mai).

Klaus Iohannis vede totul în roz! Noroc că a dispărut Liviu Dragnea

Aşteptam conferinţele de presă ale preşedintelui să ne spună cum rezolva toate aceste porbleme, pentru că dacă era Liviu Dragnea la conducerea PSD, Klaus Iohannis ar fi fost toată ziua la TV! Acum, nu mai spune absolut nimic! Totul este bine şi frumos, iar românii ar trebui să creadă că sunt în siguranţă. Chiar preşedintele nu vede ca Ludovic Orban se comporta mult mai rău decât se comporta Dragnea când era PSD? Apariţiile lui la TV, ferm şi foarte drept, nu impresionează pe nimeni! Uitaţi-vă la ce atitudine au conducătorii celorlalte state ale lumii când vorbesc cu populaţia. Mai este un pic de văzut şi o să aflăm cu toţii cum şi-au făcut autorităţile datoria! Probabil că trebuie să moară oameni ca să vă daţi seama ce dezastru se face în ţara asta!

Sursă Bloomberg
Comentarii
 • La BELCESTI este un primar impotent mental si se intituleza Ing.CIOBANITA CONSTANTIN un om care o viata a fost un ciubucar tepar .
  Toata ziua cit e de mare sta beat in primarie si injura pe toata lumea ,mai dedemult a furat de la unul Codin de prin Rusi un cas de brinza si l-a batut pe cioban in stina .
  Daca nu era atent ii futea si femeia .

 • Cine are curaj sa spuna ca la Belcesti nu se munceste poate vedea ca primarul Ciobanete in satul Valeni a facut o juma de drum si a lasat o fintina fix in mijlocul drumului ca aici era nevoie sa bea apa soferii care fac accidente sau cei care sunt plini de singe si fracturi sa se spele .

 • Da ma disperi domnule cu Belcestiul asta al tau,ai primar prost ,curvar ,handicapat .
  Votati dracului altul ,cum ar fi pe Tanasa Mitica de la Ulmi ca se aude ca el e gospodar si nu e ultimul betiv ca actualul .

 • Ce vină are actualul guvern ? Ce vreți să facă in trei luni de guvernare? Vină o poartă șpăgarii din psd mincinoșii care au distrus tot

 • Iei o bucata dintr-un articol, o alta bucata dintr-un articol publicat ieri si iese ce iti convine! Asa cum spuneam ieri, un atac primitiv conceput pentru prostime. Daca tot este citat Bloomberg, ia cautatai pe net ce scrie despre ce se intampla in SUA!

 • Mancati cacat BZI, ca de obicei. Uitati-va ce nenorocire este prin jurul nostru in comparatie cu ce este la noi Ca se putea face mai mult, asta-i o alta poveste.Totul este comentat in cheie politica.Si cine va permite voua, bai nenorocitilor, sa-l porecliti ‘Apendicita” pe ministrul Sanatatii? Sunteti niste golani nenorociti care scrieti articole numai la comanda! La comanda buhaiului care va conduce!

Adauga un comentariu