Curiozitati

Dezastru in Romania. Se anunta concedieri in randul bugetarilor

Publicat: 10 feb. 2019

Proiectul bugetului de stat pe 2019, care a fost aprobat in urma cu doua zile, aduce vesti proaste pentru unii dintre salariatii din Romania! Este vorba de concedieri din aparatul de stat. Toate astea se petrec in timp ce alesii au anuntat ca actul prevede o crestere economica de 5,5%, un castig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar in scadere la 2,55% si atingerea unui numar al salariatilor de 5,282 milioane.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorivici, a prezentat vineri proiectul de buget aprobat in Guvern. Potrivit datelor facute publice, cresterea economica prevazuta este de 5,5%, deficitul bugetar este de -2,55%, iar datoria publica este de 34,9% in anul 2019. In momentul in care a fost intrebat daca exista posibilitatea sa fie reduceri de personal in administratie, ministrul Eugen Teodorivici a declarat vineri, 8 februarie, ca se poate pune problema de orice. Concret, politicianul a declarat: “Se poate pune problema de orice poate duce la un sistem public eficient”.

Proiectul de buget pentru 2019 arata ca la nivelul Bucurestiului, bugetul este de 49% din impozitul pe venit colectat, in timp ce la cele de sector se aloca 1.250 lei/ locuitor. Totodata, se aloca 6,3 mld. lei pentru acoperirea sumelor necesare pentru persoanele cu handicap si indemnizatii insotitori.

In context, ministrul de Finante a afirmat ca fara investitii: “in 2019 nu cred ca ne putem atinge obiectivul nostru de crestere. Discutiile vor fi foarte clare lunar, cu compania de drumuri, cu cei de la cai ferate voi avea personal discutii, ma voi ocupa personal. Trebuie stiut fiecare proiect in parte, care sunt problemele, blocajele, doar asa incercand sa deblochezi fiecare dintre aceste posibile probleme nu are cum sa nu mearga. Nu ca am eu ceva sau ca stau la birou foarte mult, dar vreau ca acestia care sunt pusi in functii efectiv trebuie sa faca ceva, si vor fi luate masuri pentru cei care nu respecte obligatiile pe care si le-a asumat”, relateaza romaniatv.net.loading...

Adauga un comentariu