Sport

DEZASTRU la Rapid! Oricine poate cumpara actiuni, Moraru anunta ca ar renunta si la majoritate

Publicat: 04 mai 2016
1

Situatia financiara precara de la Rapid a dus la scoaterea la vânzare a unei parti din actiunile lui Valerii Moraru, ca masura de executare silita. Prin aceasta miscare, societatea civila profesionala de executori judecatoresti care a demarat procedura spera sa recupereze banii datorati de club.

Peste doua saptamâni, pe 16 mai, va avea loc licitatia în cadrul careia se vor pune în vânzare 27,3935% (un total de 1.520.818 de actiuni) din actiunile clubului, aflate în proprietatea lui Valerii Moraru. 1,17 milioane de lei este datoria catre Marfin Bank România, iar aceasta este si suma de la care va pleca licitatia de la jumatatea lunii. 0,77 lei este pretul de piata al unei actiuni, iar valoarea nominala este de 2 lei. Potrivit lipovan.ro, împrumutul îi apartine lui Valerii Moraru, nu clubului, si dateaza din 2008.

În încercarea de a achita datoriile de aproape 4 milioane de euro pe care le are clubul – suma ce trebuie achitata pâna în mai 2017, data pâna la care e valabil actualul plan de reorganizare – actionarul Valerii Moraru a cautat si alti investitori, dar fara succes. A spus în câteva rânduri ca este pe cale sa ajunga la o întelegere pentru cooptarea altor persoane în actionariat, dar discutiile nu s-au finalizat, pâna la urma.

Conducerea a considerat ca aceasta ar fi cea mai buna variata de a atrage si investitori. Executarea silita vine, astfel, în ajutorul omului de afaceri, al clubului, dar si al bancii la care a facut împrumutul.
„Multa lume a crezut ca glumesc, atunci când am spus ca vreau sa vând sau ca vreau sa vina cineva alaturi de noi. Acum, cei care sunt interesati sa cumpere actiuni la Rapid o pot face. Daca cineva vrea mai mult de 27% si vrea sa fie actionar majoritar, vom scoate la vânzare 51% din actiuni”, a declarat Valerii Moraru, pentru Digi Sport.

„În cazul în care pretul oferit de cumparatori pentru pachetul initial de 1.520.818 actiuni nu va acoperi suma ce urmeaza a fi recuperata, SCPEJ Dobra, Cosoreanu si Asociatii va putea majora numarul de actiuni ce vor fi vândute, pâna la recuperarea integrala a debitului datorat sau, atunci când acest lucru nu este posibil, pâna la numarul maxim de 5.258.612 actiuni detinute de catre debitor, reprezintand 94,7202% din capitalul social al FOTBAL CLUB RAPID S.A, având o valoare de piata”, se precizeaza în comunicatul executorilor judecatoresti, potrivit site-ului executaresilita.ro.

Adauga un comentariu