National

Dezastru la simularea examenelor la matematica de la Evaluarea nationala

Publicat: 09 dec. 2014
1

Mai putin de 30% dintre elevii claselor a VIII-a din judetul Covasna, care au participat la simularea examenelor de Evaluare nationala desfasurata luna trecuta, nu au luat nota de trecere la Matematica, majoritatea obtinand medii intre 3 si 4.

Potrivit rezultatelor date publicitatii de conducerea Inspectoratului Scolar, din cei 1.926 de elevi prezenti la proba de Matematica un numar de 1.354 au luat note sub 5, prin urmare doar de 29,70% au atins baremul (30,13% sectia romana si 29,53% sectia maghiara).

La Limba si Literatura Romana 47,10% dintre elevi au luat note de trecere, cei de la sectiile romane avand o promovabilitate mai ridicata, de 67,89% fata de 38,93% sectia maghiara. La proba de Limba si Literatura maghiara, sustinuta doar de elevii apartinand acestei minoritati, promovabilitatea a fost foarte buna, de 80,65%. S-au inregistrat zece medii de 10, dintre care sase la Limba maghiara, trei la Matematica si unu la Limba romana, obtinuta de un elev de la sectia maghiara.

Vezi si Ieri s-a derulat ultima proba a simularilor la Bac

Potrivit Agerpres, conducerea Inspectoratului Scolar Covasna a precizat ca scopul simularii judetene a fost de a obisnui elevii cu atmosfera de examen si de a evalua nivelul de pregatire al acestora in perspectiva Evaluarii Nationale din vara anului viitor. Rezultatele simularii vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant si vor fi luate masuri pentru perfectionarea si imbunatatirea acestora. Notele vor fi trecute in catalog si vor fi aduse la cunostinta parintilor pentru a fi informati cu privire la nivelul de pregatire al copiilor.

Vezi si Start la simularile examenelor nationale

La examenul de simulare a Evaluarii Nationale din luna martie a.c, sustinuta de elevii care au intrat in vara la liceu, promovabilitatea la Matematica a fost de 28,22%, la Limba si Literatura Romana a fost de 49,11%, iar la Limba si Literatura Maghiara, de peste 80%, deci rezultatele nu au fost mult diferite fata de cele actuale. Totusi, in urma masurilor luate la nivelul unitatilor scolare, la examenul de Evaluare Nationala din vara rezultatele au fost mult mai bune, peste 72% dintre absolventii claselor a VIII-a din judet obtinand note de trecere.

La Limba maghiara promovabilitatea a fost de 92%, la Matematica de 73%, iar la Limba si literatura romana de 56%. Cu toate acestea rezultatele Evaluarii Nationale din vara lui 2014 au fost cu patru procente mai slabe decat cele din anul trecut, promovabilitatea generala fiind de 72% fata 76% in 2013.

Adauga un comentariu