Actualitate

Dezastru sau revenire economica: se inaugureaza cea mai inalta cladire din lume

Publicat: 31 dec. 2009

Afisat la 13:26

Dupa ce au obisnuit Occidentul cu superlative arhitecturale si investitii record, autoritatile din Dubai termina in acest weekend pregatirile pentru ceremonia de inaugurare a celui mai inalt turn din lume care va avea loc luni, scrie Times.
Turnul Burj Dubai are o inaltime estimata la 800 de metri si a fost construit in urma unei investitii de 1 miliard de dolari.
Cu toate acestea, de la biroul sau situat la ultimul etaj, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, arhitectul schimbarii la fata a emiratului, ar putea gasi privelistea in cel mai bun caz, neclara. Cele 124 de etaje sunt in mare parte neocupate, iar perspectivele economiei nu sunt foarte roz, dupa ce in noiembrie s-a aflat in pragul colapsului. In aceste conditii, Burj ar putea deveni simbolul suprem al nechibzuintei Dubaiului, noteaza publicatia britanica.
Constructiile fabuloase din emiratul arab au fost finantete cu imprumuturi pe termen scurt pe care autoritatile nu le pot plati acum. In aceste conditii, se poate spune ca Dubai detine cea mai inalta cladire din lume, insa nu e nicio indoiala ca balanta puterii a fost inclinata in defavoarea emiratului arab, puncteaza Times.loading...

Adauga un comentariu