Eveniment-Social

Dezastrul de la bac rotunjeste portofelul profesorilor

Publicat: 05 iul. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:228079;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Parintii copiilor care nu au promovat prima sesiune a bac-ului sunt nevoiti sa-si trimita odraslele la meditatii @ Elevii care tocmai au picat examenul de bacalaureat sunt o adevarata mana cereasca pentru profesorii care ofera meditatii contra cost @ Internetul s-a umplut peste noapte cu anunturi date de profesori si studenti pentru pregatirea elevilor care au picat bac-ul

In vremuri de criza, profesorii si studentii au mai gasit o sursa de venit. Ei sunt dispusi sa ofere meditatii elevilor care se pregatesc sa sustina bacalaureatul in toamna. Elevii pot face meditatii la orice materie, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. Pentru o sedinta de doua ore la limba romana, matematica, chimie sau biologie, o familie din Iasi ar putea sa scoata din buzunar intre 30 si 40 de lei. Preturile sunt aceleasi pentru o sedinta de meditatie la geografie si istorie. Pentru limbile straine sunt practicate preturi ceva mai mari, care variaza intre 35 si 45 de lei.

Tariful pe saptamana ajunge si la 150 de lei

Daca sunt familii nevoite sa plateasca meditatii pentru cel putin trei materii, vor scoate din buzunar intre 90 si 150 de lei saptamanal. Contactata de reporterii BUNA ZIUA IASI, o profesoara de matematica a declarat: „Nu se poate spune ca meditatiile constituie o afacere pentru un profesor. O afacere ar fi daca as castiga dublu cat salariul pe care il am, dar nu poate fi vorba de asa ceva, eu fac meseria asta din placere”, a spus aceasta.
Pe internet se gasesc diferite oferte, unele cu preturi ceva mai mari, atunci cand meditatiile sunt facute cu profesori. Sunt si preturi mai mici, cand elevii sunt pregatiti de studenti. Daca pentru o sedinta de meditatie la informatica sau fizica cu un profesor, parintii sunt nevoiti sa plateasca in jur de 50 de lei, pentru meditatiile cu un student vor plati doar 35 sau 40 de lei. Chiar daca profesorii spun ca meditatiile nu constituie o afacere, unii din ei au deja majoritatea timpului ocupat cu ore de pregatire. „Eu mai am alti elevi luni, miercuri si joi. In restul zilelor sunt libera. Ca sa treci in toamna, este nevoie de cel putin doua sau trei sedinte de doua ore pe saptamana”, spune o profesoara de chimie care a dat un astfel de anunt si a fost contactata sa pregateasca un elev pentru examenul din toamna.
Preturile meditatiilor oferite de studenti sau absolventi sunt, in medie, cu 10-15 lei mai mici decat preturile practicate de profesori.

Adauga un comentariu