Local

Dezbaterea planului propus de Dan Cirlan a fost aminata

Publicat: 25 feb. 1999

•Comisiile de specialitate din Consiliu au recomandat aplicarea experimentala a proiectului •Cirlan spera ca proiectul se va dezbate saptamina viitoare

In ultima clipa, primarul Constantin Simirad a aminat sedinta extraordinara de Consiliu municipal care ar fi trebuit sa aiba loc astazi. Pe ordinea de zi se afla si discutarea Proiectului de restructurare a Regiei Autonome de Termoficare propus de consilierul liberal Dan Cirlan. In ultimele doua saptamini, Dan Cirlan a pus in aplicare o sustinuta campanie in sprijinul initiativei sale, campanie care a inclus intilniri cu reprezentantii asociatiilor de locatari si ai mass-media iesene. Din partea administratorilor si a presedintilor de asociatii reactiile nu au fost tocmai entuziaste, acestia aratindu-se mai curind ingrijorati de perspectiva preluarii de noi sarcini in gestionarea serviciilor publice.

Succint, mentionam ca proiectul vizeaza transferul responsabilitatilor actualei RA Termoficare catre asociatiile de proprietari. Acestea din urma, in urma unor concursuri, ar urma sa ia in administrare punctele termice, sa incheie contracte cu furnizorii de materii prime necesare prepararii agentului termic si sa incaseze banii de la locatari. In ciuda unor semnale putin incurajatoare, consilierul liberal a perseverat in demersul sau si a ajuns pina in punctul in care proiectul sa fie dezbatut in legislativul local.

Ieri, in comisiile Economica, Juridica, Servicii publice si Privatizare din Consiliul municipal au avizat favorabil Proiectul de Restructurare al RA Termoficare si au recomandat plenului sa aprobe aplicarea sa experimentala. Aceasta ar insemna ca proiectul sa se concretizeze numai intr-o anumita zona a orasului pentru o perioada determinata de timp, dupa care sa se compare rezultatele cu zonele in care experimentul nu a fost aplicat. „Sper ca aminarea sedintei de Consiliu local sa fi fost intr-adevar determinata de cauze obiective. Cred ca aminarea va fi de numai citeva zile si discutia in plen va avea loc anterior datei de 11 martie, cind are loc concursul de manager la regie”, a declarat Dan Cirlan.

Mentionam ca prima varianta a proiectului sau a fost propusa dezbaterii publice in luna august a anului trecut.loading...

Adauga un comentariu