Local

Dezbateri intense la Consiliul Judetean. Sedinta plina de proiecte la varful judetului

Publicat: 24 iul. 2018
1

UPDATE 12.01: Pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al Ansamblului folcloric al judetului au candidat doi alesi judeteni, Mihai Florin de la ALDE si Vasile Cotiuga de la PNL. Din 32 de voturi au fost 29 valabil exprimate. Astfel, Mihai Florin a adunat 16 voturi, iar Vasile Cotiuga a strans 13 voturi.

Plenul Consiliului Judetean Iasi va dezbate astazi, 25 iulie, cu incepere de la ora 10:00, cateva zeci de proiecte de hotarare, intr-o noua sedinta ordinara a institutiei.

Sedinta alesilor judeteni va cuprinde mai multe proiecte de hotarare, printre care unele rectificari bugetare, dar si demararea unor proceduri noi printre unitatile subordonate. Alesii judetului Iasi vor mai analiza si o serie de aspecte ce tin de colaborarea cu alte entitati din tara pe diverse proiecte.

"Plenul Consiliului Judetean Iasi va discuta un proiect de hotarare privind unele reparatii curente în programul de lucrari drumuri si poduri al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi, pentru anul 2018, precum si un alt proiect de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al R.A. Aeroportul Iasi, pentru anul 2018, si estimari 2019 – 2020. Totodata, plenul Consiliului Judetean Iasi va discuta un proiect de hotarâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului judetului Iasi în Adunarea Generala a Asociatiei Regionale a Serviciilor de Apa Canal Iasi, referitor la cererea de aderare a comunei Poienari – judetul Neamt la Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa Canal Iasi si aprobarea actelor aditionale nr. 23 si nr. 24 la actul constitutiv, respectiv statutul Arsacis", au aratat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Pe ordinea de zi va mai figura un proiect de hotarâre privind aprobarea si introducerea în bugetul Consiliului Judetean Iasi a peste 32 mii lei pentru elaborarea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare a serviciilor de administrare si operare a parcului agroindustrial, realizat în cadrul proiectului parcului Transagropolis.

Citeste si: O noua sedinta la Consiliu Judetean Iasi. Iata ordinea de zi

"Consilierii judeteni vor mai discuta un proiect de hotarâre privind numirea reprezentantului Consiliului Judetean Iasi în Consiliul de Administratie al Ansamblului Folcloric al judetului Iasi, institutie de cultura subordonata. Pe ordinea de zi va mai figura un alt proiect de hotarare, legat de însusirea în domeniul public al judetului Iasi si administrarea Consiliului Judetean a imobilului teren în suprafata de peste 34 mii metri patrati, în vederea amenajarii unui parc al memoriei dedicat tragediei din Gara Ciurea, din anul 1917", au mai spus reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Adauga un comentariu