Curiozitati

Dezlegare la peste: Cum sa prepari cel mai gustos si crocant peste prajit

Publicat: 21 nov. 2018
9

Postul Craciunului este abia la inceput iar zilele in care este dezlegare la peste sunt considerate adevarate sarbatori culinare pentru crestini

Iata cum sa prepari cel mai gustos si crocant peste prajit, reteta pentru care toata lumea te va invidia. 

1. Curatati bine pestele – indepartati maruntaiele, apoi capul, dupa care spalati-l bine. Daca pestele este mare, impartiti-l in bucati. Aveti grija ca bucatile taiate sa fie de marime medie. Daca acestea vor fi prea mari riscati sa obtineti un peste semi crud.

2. Sarati pestele cu 30 de minute inainte de a-l praji – acesta trebuie sa se patrunda bine cu sare. Condimentele perfecte pentru peste sunt: ghimbirul, piperul negru macinat, turmericul, sofranul, chimenul, cimbrul si nucsoara.

3. Neaparat treceti pestele prin faina. Pentru a economisi timpul, puteti folosi urmatorul truc: turnati faina intr-o punga si puneti in aceasta pestele. Agitati punga, astfel incat pestele sa se acopere cu un strat fin de faina.

4. Incingeti foarte bine tigaia. Daca aceasta nu va suficient de fierbinte, pestele se va fierbe sau se va lipi de tigaie. La prajirea pestelui turnati in tigaie cel putin 4 linguri de ulei.

5. In nici un caz nu acoperiti tigaia cu un capac. Veti obtine peste inabusit.





Adauga un comentariu