Actualitate

Dezvaluirea cutremuratoare facuta de Lucian Mandruta despre regretatul regizor Ducu Darie

Publicat: 19 sept. 2019

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie, informatia fiind confirmata de mama lui vitrega, Anca Pandrea (73 de ani). Fiul actorului Iurie Darie era internat de aproape doua saptamani la Terapie Intensiva la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti.

Jurnalistul Lucian Mandruta a scris, pe pagina de socializare, cateva cuvinte de suflet pentru cel trecut in nefiinta.

"Ducu Darie s-a dus.

Duceti-va sa vedeti ‹‹Coriolanus›› la Bulandra, ca sa intelegeti cu adevarat pierderea.

Dar cea mai impresionanta mostenire pe care ne-o lasa Ducu e chiar moartea lui.

A murit de ciroza. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, sef la Bulandra… va imaginati ca stia tot Bucurestiul, da?

Ei bine, Ducu nu s-a bagat in fata.

Nu s-a bagat in fata la coada pentru viata.

A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stateau atatia si atatia necunoscuti, necelebri, poate si netalentati…

Dincolo de lectia de arta pe care ne-a predat-o cand traia, Ducu ne-a lasat-o pe asta.

Lectia egalitatii in fata mortii.

Si a modestiei de a nu trai in plus, pe timpul vietii altora…", a scris Lucian Mandruta, pe pagina de socializare.

"Cateva cuvinte alese, frumoase, juste, la moartea unui artist desavarsit", "Imi pare tare rau pentru Ducu Darie. Sa-i fie tarana usoara. Moarte lui mi-a adus aminte de alti cunoscuti care s-au prapadit respectand randul pe lista de transplant", "Cat de frumos ai scris, dle Lucian Mindruta! Multumesc✅ Regret Asemenea OM!", sunt cateva dintre comentarii.

Alexandru Darie suferea de ciroza si era pe listele de transplant hepatic, iar in ultimele luni starea sa de sanatate s-a agravat. In urma cu zece zile, el a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicatie la plamani, spun apropiatii artistului.

Ducu Darie, cum ii spun prietenii, s-a nascut pe 15 iunie 1959 intr-o familie de artisti; parintii sai au fost Consuela Rosu si Iurie Darie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit