Secretele istoriei

Dezvaluirea Vaticanului care ZDRUNCINA ISTORIA

Publicat: 16 ian. 2014
3
Oamenii de stiinta experti in conservarea si reconditionarea operelor de arta de la Vatican au descoperit o lucrare inedita, considerata cea mai veche reprezentare europeana a unor nativi americani, pictata in 1494.
Intr-un articol publicat in L’Osservatore Romano, publicatia semioficiala de la Vatican, Antonio Paolucci, directorul Muzeului Vaticanului, spune ca acel detaliu, ramas neobsevat vreme de multe secole, a fost decoperit intr-o scena despre Invierea lui Iisus, pictata de un maestru din timpul Renasterii, Pinturicchio, scrie Descopera.ro
Vezi si Locurile interzise „muritorilor de rand” 
Acoperita cu straturi de funingine, acumulate de-a lungul secolelor, expertii care lucrau la restaurarea acelei picturi au descoperit o scena inedita, in care apar barbati goi, purtand pe cap coroane de pene si care par sa danseze. Un barbat calare este si el vizibil in acea scena.

Vezi si LOCURILE SECRETE din Vatican  

Potrivit lui Antonio Paolucci, fresca realizata de Pinturicchio dateaza din anul 1494, la doar doi ani dupa ce Cristofor Columb „descoperise” cele doua Americi.
Fresca este localizata in apartamentul Borgia din Palatul Apostolic de la Vatican, un apartament de trei camere folosit in trecut de papa Alexandru al VI-lea, celebrul si infamul Rodrigo Borgia.
Desenele din acea fresca sunt in concordanta cu povestirile lui Columb care spunea ca a fost salutat de barbati goi, pictati cu negru si rosu si care dansau pentru exploratorii europeni sositi de pe mare pe tarmul a ceea ce ei credeau pe atunci ca era Asia de Est.
Antonio Paolucci spune ca papa Alexander al VI-lea (Rodrigo Borgia), care era spaniol, avea legaturi stranse cu monarhia spaniola, care a finantase expeditia lui Columb.
Adauga un comentariu