Actualitate

Dezvăluiri de la abatorul german: „Suntem tratați ca niște nimicuri! Ne închid telefonul în nas“

Publicat: 30 iun. 2020
ALT=
Dezvăluiri de la abatorul german: „Suntem tratați ca niște nimicuri! Ne închid telefonul în nas“

Dezvăluiri de la abatorul german. Aproape 1.000 de români de la un abator din landul german Renania de Nord-Westfalia sunt infectați cu noul coronavirus. Focare mai există și la alte unități de procesare a cărnii și la ferme agricole din Germania. Drept urmare, autoritățile au decis ca toate persoanele care lucrează în abatoarele cu peste 100 de angajați din Renania de Nord-Westfalia să fie testate pentru coronavirus de cel puţin două ori pe săptămână. Angela Merișan, o româncă angajată la abatorul unde există peste 1.500 de infectări cu COVID-19, a povestit care este situația acolo.

„Suntem în izolare acasă. Eu sunt în carantină din data de 16 și până astăzi inclusiv. Eu și încă opt persoane. Restul sunt până în data de 3. Așa este toată fabrica. De mâine nu merg la serviciu, dar pot să ies la cumpărături, pentru că din data de 16 nu am avut voie să ies din casă.

Nu știu de ce sunt așa multe cazuri. Probabil și înghesuiala din abator. Condițiile erau respectate, erau controale, erau paznici la poartă, eram obligați să purtăm masca, mănușile. Am auzit din media că au plecat colegi din fabrică spre România, dar nu îi cunosc personal, nu știu cine sunt“, spune Angela Merișan.

Dezvăluiri de la abatorul german: Lipsă totală de interesa față de români!

Femeia susține că timp de o săptămână și ceva nu i-a dat nimeni un telefon să o întrebe ce face, dacă are ce să mânce, hârtie igienică sau dacă are nevoie de ceva.

„Avem un coleg aici, care stă cu mine pe palier, care a fost în spital după ce l-a găsit pozitiv. L-a adus din spital aici, iar firma de la cazare – nici măcar nu au venit personal să vorbească cu oamenii – a trimis un șofer ca să îl ia de la cazarea asta să îl ducă la altă cazare. Mi s-a părut anormal. N-avem cui să ne plângem, efectiv nu avem cui. Dacă sunăm la birou să spunem ceva ne ia ca pe niște nimicuri“, adaugă Angela Merișan.

Femeia se plânge de faptul că în momentul în care te îmbolnăvești sau te doare capul, nimeni nu te bagă în seamă. Neștiind limba germană, și fiind într-o țară străină, suni la birou să spui că ai nevoie de un ajutor, să te ducă la un doctor, efectiv ți se închide telefonul în nas. Pur și simplu nimeni nu te bagă în seamă.

„Trebuie să ne descurcăm noi între noi. Avem colegi care vorbesc engleză și vin după 11 ore din schimbul de noapte și în loc să doarmă, săracul copil merge cu noi la doctor ca să vorbească în engleză“, spune femeia care a lucrat la abatorul unde aproape 1.000 de români sunt infectați cu noul coronavirus.

Restricții prelungite în zona abatorului

Interdicţiile de circulaţie în districtul Guetersloh, unde s-a constatat un focar de infecţie cu coronavirus la un abator al Grupului Toennies, au fost prelungite cu o săptămână, relatează Reuters.

În districtul vecin, Warendorf, restricţiile vor fi ridicate de marţi, deoarece numărul de teste pozitive este mai redus.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a precizat că în Guetersloh rămân închise barurile, muzeele, cinematografele, sălile de sport şi bazinele de înot, deşi epidemia de COVID-19 este sub control.

Comentarii
  • nu e nimic mai adevarat decat faptul ca an diaspora munca este respectata si foarte bine platita huo guvernu ca nu da-ti locuri de munca bine platite noi tinem economia romaniei cu bani trimisi de afara avem cele maibune conditi numai cine nu vrea nu munceste si se face bani 1000 euro pe luna cazarea si mancarea este foarte bune si ieftine avem sistemu de sanatate e foarte bun aici numai nimicurile nu ii baga in seama nimenea si la fel e si in uk

Adauga un comentariu