National

Dezvaluiri despre cum sunt platiti acoperitii din presa

Publicat: 06 feb. 2015
1

Victor Ciutacu, intr-o postare pe blog, dezvaluie mecanismul prin care Serviciile isi platesc acoperitii din presa.

„Fiindca mi-e al dracului de scarba de oamenii care nu-s prosti, dar fac pe prostii, va descriu mecanismul prin care un ziarist poate fi platit de un om de afaceri si fara sa ia banii in plic de la el. Nu-mi cereti nume, asta nu-i treaba mea”, isi incepe Victor Ciutacu postarea pe blog.

Citeste si Florian Coldea – Victor Ciutacu. INTERVIU acordat in 2008

„Presupunem ca serviciul secret, condus de X, il are, sub solda proprie sau liber la imprumutat si folosit prin piata media, pe ziaristul Y. Varianta platii in regie proprie, din fonduri bugetare, nu-i rentabila. Banii-s putini, raman urme. Asa ca seful X foloseste varianta ocolitoare. Serviciul pe care-l conduce protejeaza sau, dupa caz, patroneaza, din umbra, un grup de firme, detinut in acte de Z.

In paralel, isi transmite mesajele prin intermediul ziarului/site-ului/postului tv condus de W. Pravalia media nu produce suficient nici cat sa-si tina salariatii oficiali. Atunci X il cheama pe W la el si il anunta ca, de la data cutare, il va avea angajat pe megastarul Y. Care va avea si leafa de…Alta informatie folositoare pe care W o primeste de la X este ca Y ii este alocat lui Z. Care, lunar, are obligatia, pe langa altele, de a achita (publicitate, sponsorizare, parteneriate media etc) intocmai si la timp leafa lui Y. Care are contract legal de munca/drepturi de autor, inregistrat la ANAF si la ITM, cu institutia condusa de W. Si care nici nu-i obligatoriu sa stie cine il tine, cui a fost alocat. Dar, daca nu-i tampit, se prinde.

Citeste si VICTOR CIUTACU, mesaj pentru Traian Basescu

Daca Elenei Udrea nu-i piere subit memoria pana o umfla statul de drept, e posibil sa spuna si ce alt patron de televiziune a vizitat, la Cercetari Penale, alt arestat preventiv din marele lot luat cu anticoruptia de pe scari si despre ale cui venituri (care nu trebuia sa fie periclitate) era vorba in conspirativa intalnire. Dar, dupa stiinta mea, memoria de uz extern a Blondei Supreme e depozitata, fragmentat, la un titan al gandirii si la un luptator impotriva coruptiei”, conchide realizatorul RTV.

Adauga un comentariu