Actualitate

Dezvaluiri EXPLOZIVE! Gaura de miliarde la Spitalul de Boli Infectioase. Directoarea pare cazuta din alta lume

Publicat: 24 feb. 2016
1

@ Probabil ca, in momentul in care sefii judetului se vor trezi din adormire, va fi prea tarziu si nu se va mai putea face nimic pentru salvarea acestui spital @ Directoarea a fost din nou in concediu

Spitalul de Boli Infectioase se afunda intr-o criza financiara fara precedent, iar cei care ar trebui sa ia masuri dorm linistiti, pana intr-o zi cand vor constata ca nu se mai poate face mare lucru. Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) a informat zilele trecute ca a mai taiat 130.000 lei din bugetul alocat Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva. Asta deoarece, nici in luna ianuarie, spitalul nu a reusit sa realizeze serviciile medicale contractate de la CJAS, aceasta fiind deja cea de-a sasea luna consecutiv in care unitatea medicala pierde mare parte din banii alocati. Nu ar fi de mirare, daca la sfarsitul anului am afla ca spitalul nu are bani sa-si plateasca angajatii sau hrana bolnavilor. Astfel, valoarea totala a sumelor taiate de CJAS din bugetul Spitalului de Boli Infectioase se ridica acum la 1,35 milioane lei (adica 300 de mii de euro), iar declinul financiar a inceput chiar in luna in care conducerea unitatii medicale a fost preluata de Daniela Leca. Conform contractului incheiat de CJAS Iasi cu Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Paracheva, unitatea medicala trebuie sa realizeze lunar servicii medicale in suma de 1.800.000 lei.

Citeste si: Descindere la un mare spital din Iasi. Managerul este suspectat de incompetenta

Pentru ca activitatea de condus spitalul ocupa foarte putin din timpul cu care Dumnezeu i l-a daruit Danielei Leca pentru scurta sa trecere pe acest pamant, activitatile unitatii medicale se afla intr-o degringolada totala, iar aceasta lipsa de organizare scurteaza lunar lista de pacienti si de servicii medicale. Astfel, in timp ce suma alocata lunar de CJAS acestui spital este de 1.800.000 lei, unitatea nu reuseste sa realizeze decat o parte din serviciile contractate. In luna ianuarie, dupa cum s-a mai precizat, diferenta dintre serviciile contractate si cele realizate a fost de 130.000 lei, dar au fost si luni in care aceasta diferenta a adus un minus de 250.000 lei in bugetul spitalului. Numai asa s-a ajuns in situatia ca bolnavii sa plateasca cu bani din buzunar unele analize de maxima importanta pentru sanatatea lor.

Iar a fost in concediu

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a mai aratat ca, din ziua in care a preluat conducerea spitalului, Daniela Leca a fost mai mult plecata si acest lucru poate explica dezastrul in care se afla unitatea sanitara. Aceasta a fost numita manager la Infectioase pe data de 15 iulie. La vreo saptamana, maxim doua, dupa ce a fost numita, a plecat in concediu de odihna, perioada care a durat 3 saptamani. A revenit in biroul de manager, dar nu a stat prea mult. A inceput sa plece din ce in ce mai des la cursuri de perfectionare, seminarii etc. Incepand cu data de 1 octombrie, s-a inscris la un curs de management organizat de Scoala Nationala de Management Sanitar. Dupa ce s-a inscris la acest curs, in fiecare saptamana, incepand cu ziua de joi si pana luni, nu mai putea fi gasita in spital. Nu stim ce a invatat la aceste cursuri de management sanitar, avand in vederea ca, sub conducerea Danielei Leca spitalul a inceput sa piarda fondurile alocate de stat. La un moment dat, in luna decembrie a anului trecut, s-a ajuns in situatia in care numarul zilelor petrecute de Daniela Leca in „delegatii” era mai mare decat cel al zilelor petrecute in biroul de manager. Ca si cum nu ar fi fost suficient, si la inceputul anului acesta, la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie, Daniela Leca si-a mai luat o saptamana de concediu, pentru a pleca din tara.

Putin i-a pasat de faptul ca spitalul nu-si realiza indicatorii contractati cu CJAS, pur si simplu si-a facut bagajele si a plecat. Fondurile taiate lunar de CJAS nu sunt singurii bani pe care spitalul i-a pierdut. La sfarsitul anului trecut, Consiliul Judetean Iasi a anuntat  conducerea spitalului ca a retras fondurile de 150.000 lei pentru realizarea izolatiei termice la doua corpuri de cladire, motivul principal al deciziei fiind de asemenea incapacitatea spitalului de a consuma banii. Adica, nu s-au realizat la timp procedurile de achizitie, iar firmele de constructii care s-ar angaja la o astfel de lucrare nu ar mai avea timp sa o finalizeze. De altfel, pana acum cateva saptamani, Spitalul de Boli Infectioase nu mai avea nici vaccin antirabic, motivul fiind intarzierea cu care s-au derulat procedurile de achizitie. Aceasta situatia a durat cateva luni si a fost pentru prima data in istoria spitalului cand acest vaccin a lipsit din spital o perioada atat de lunga de timp. Asta in conditiile in care, Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva este singurul din Moldova care administreaza acest vaccin.

Comentarii
  • Easte normal sa se intample aceste lucruri atunci cand in functii de manager sunt numiti medici fara experienta in domeniu,in statele civilizate sunt numiti economisti sau juristi care stiu ce trebuie sa faca.

  • Ar fi bine salariati Spitalului de Boli Infectioase sa de-a in judecata conducerea CJ Iasi , tirgiverseza situatia cronica a Spitalului, sa dea explicatii de ce nu se iau masuri in acest Spital.

  • Cine tine dinozaurul asta in functie ? ala e toata cheia , schimbata cat mai repede pana nu ajung in cap cu totul ……aloooo aude cineva ?
    Ce coclita conduce un spital in Iasi ! doamne … vai mama noastra

  • Din nou a esit vedeta Pupaza din tei, sperie presa, la noapte am cosmar cand vad fata acestei incompetente, nu ati dato afara domnilor , tot comunisti conduc ?

  • Din nou a esit vedeta Pupaza din tei, sperie presa, la noapte am cosmar cand vad fata acestei incompetente, nu ati dato afara domnilor , tot comunisti conduc ? domne urata mai esi !

  • Nu ai ce sa ceri de la acesti oameni incompetenti ei nu stiu de rusine, nu au bunul simt sunt senili se pune pe primul loc varsta si educatia cei 7 ani de acasa le lipsesc, ei falimenteaza Spitalul pe lubna ce trece si considrera ca este bine, cine poate sa vada lucrurile asa prost decat doi INCOMPETENTI CUM SUNT LECA SI PRISECARIU, TRAGE APA SI SPUNELE PE NUME

  • Incompetenta afona de Leca a angajat pe nepotul ei in secret pe post de Jurist, cata minte si tupeu are comunista, ce puternica si fara frica se crede la masa acasa angajeaza pe cine vrea ca da este la putere !

Adauga un comentariu