National

Dezvaluiri in cazul clanului Camatarilor

Publicat: 31 aug. 2015
1
Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti ca Nutu si Sile Camataru, au fost arestati, sambata seara, dupa altercatia ce a avut loc joi la Curtea de Apel Bucuresti, unde acestia erau judecati. Persoanele retinute sunt acuzate de tulburarea linistii publice, lovire si alte violente. Inainte de sentinta, Nutu Camataru a declarat ca este nevinovat si ca tot scandalul de la Curtea de Apel a fost inscenat. „Neintelegerile au inceput din celula. De cand Robert s-a batut pentru prima oara cu Dan Chiras, pe urma s-a batut cu Aticu si pe urma a luat-o asa usor, usor mai sus. Omul este bolnav cu capul. Nu am nimic cu el, nu vreau nimic de la el, vreua decat sa spuna adevarul si sa ne lase in pace. La puscarie noi am fost toti inchisi intr-o camera. Si i-a dat cu piciorul si asta na, s-a ridicat sa il ia si m-am bagat intre ei. Si l-a lasat si dupa cinci minute a vrut sa ii bage furculita in ochi. Si acum vine sa dea declaratii ca a fost batut? De doua ori l-am vazut cand a dat in ala si nu m-am bagat. A dat in el in fata mea”, a spus Sile Camataru. Sile Camataru, Vasile Balint pe numele lui adevarat, a fost condamnat in tara noastra din 1989 si pana acum in 6 dosare penale. A fost gasit vinovat pentru fapte precum camatarie, rapire, trafic de carne vie, santaj, furturi, talharii, spargeri de locuinte ori proxenetism.
Sile Camataru a fost condamnat pentru prima data inainte de 1990, cand abia implinise 20 de ani. Clanul, acum temut in Capitala, era abia la inceput pe strazile Bucurestiului. Potrivit oamenilor legii, se ocupau atunci cu spargeri de locuinte ori furturi.
Fratele mai mare, Nutu Camataru, a fost si el de-a lungul anilor condamnat in mai multe dosare pentru fapte precum proxenetism, camatarie, furturi, talharii ori constituire de grup infractional organizat. Baietii celor doi frati au mostenit apucaturile tatilor. Nutulica, fiul lui Nutu Camataru, s-a predat in luna februarie dupa 5 ani in care a fost urmarit international. Are de executat o pedeapsa de 7 ani si 4 luni pentru tentativa de omor. Si fiul lui Sile, Albert Balint, a avut probleme cu justitia. A fost gasit vinovat si condamnat la 5 ani pentru trafic de droguri. Despre fratii Camataru s-a scris in referatele cu propunerile de arestare preventiva ca de multe ori, pentru a-si speria victimele, le bagau in cusca leilor ori le duceau in camera de tortura, special amenajata sub cusca.
Adauga un comentariu