Actualitate

Dezvaluiri incendiare! Coincidenta bizara in dosarul primarului Nichita!

Publicat: 05 mai 2015
1

@ Procurorii ieseni si-au dat seama ca primarul Gheorghe Nichita a creat un mic serviciu secret in cadrul Politiei Locale cu putin timp inainte de interventia celor de la Directia Nationala Anticoruptie @ Practic, Nichita era cercetat in doua dosare separate

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au iesit ieri cu declaratii noi despre dosarul in care este implicat primarul Gheorghe Nichita. Procurorii au raspuns ca urmare a aparitiei unor informatii noi cu privire la acest scandal. Mai exact, ieri dimineata, la intrarea in Primarie, Adina Samson a spus ca in prima faza a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi dupa care si-a retras-o pentru ca anchetatorii nu au facut nimic timp de aproximativ o luna de zile. Tanara se astepta ca oamenii legii sa intervina imediat si sa-l audieze pe amantul sau, insa nu s-a intamplat asa. In acest context, tanara a mers la Parchet pe data de 21 noiembrie 2014 pentru a-si retrage plangerea.

„La Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi a fost înregistrata, la data de 17.10.2014, cauza cu nr. 13235/P/2014, având ca obiect sesizarea numitei Samson Adina-Mihaela cu privire la comiterea infractiunilor de amenintare si hartuire, prevazute de art. 206 Cod penal si art. 208 Cod penal. Cauza a fost repartizata în ancheta proprie a procurorului, actele fiind efectuate de catre procurorul desemnat în acest sens din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi. Urmare a retragerii plângerii prealabile de catre persoana vatamata, din data de 21.11.2014, s-a dispus clasarea cu privire la infractiunile mentionate – prevazute de art. 206 si art. 208 Cod penal – si disjungerea în vederea continuarii cercetarilor cu privire la comiterea infractiunii de abuz în serviciu”, a declarat ieri procurorul Monica Palaghia, seful Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi. Dupa ce si-a retras plangerea, procurorii ieseni au continuat cercetarile pentru abuz in serviciu. Numai ca, intre timp, de la inceputul anului 2015 Gheorghe Nichita era deja urmarit de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un alt dosar mai vechi. In acel dosar, care se afla in continuare in lucru, era urmarit pentru trafic de influenta si cumparare de influenta.

„Cauza nou înregistrata a fost, de asemenea, preluata în urmarire proprie, actele fiind efectuate nemijlocit de catre procuror. În acest nou dosar s-a dispus, conform prevederilor legale în vigoare, începerea urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunii de abuz în serviciu, prevazuta de art. 297 Cod penal, constând în aceea ca în cursul lunii octombrie 2014, autoturisme din dotarea Politiei Locale Iasi au fost folosite în mod ilegal pentru supravegherea numitei Samson Adina-Mihaela. Cauza a fost înaintata ulterior la DNA – Structura centrala”, a completat Monica Palaghia. Dosarul instrumentat de procurorii ieseni a fost trimis catre DNA saptamana trecuta, cu putin timp inainte de a fi efectuate perchezitiile din casa primarului Nichita.

Comentarii
  • porcu’ mafiot nichita trebuie dat jos urgent din primaria Iasi si aruncat in puscarie impreuna cu clanul familiilor de mafioti din administratia publica ce au paralizat economia Iasi si imprejurimi !

  • Blestemul fostilor colegi de la GIGCL, care erau salariati la CET si pe care i-a dat afara din serviciu lasandu-i fara nici un venit si carora nici dupa 5 ani nu le-a platit salariile compensatorii.Dumnezeu iarta dar nu uita niciodata.Asta este doar inceputul….

Adauga un comentariu