National

Dezvaluiri INCENDIARE din dosarul Valcov: Este pus sub urmarire pentru infractiunea de „divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala”

Publicat: 24 mai 2019
1

In ultima saptamana de campanie s-a urmarit a i se da o lovitura dura unui apropiat al lui Liviu Dragnea, cel despre care se spune ca este creierul Guvernului, consilierul premierului Viorica Dancila, cel care pregateste majoritatea masurilor economice cu care Executivul a iesit in ultima vreme si care, de altfel, i-ar pregati si lui Liviu Dragnea suportul suportul informational pentru iesirile publice si toate anunturile cu miza concreta pe care le face presedintele PSD.

Saptamana aceasta, procurorii au anuntat ca Darius Valcov este pus sub urmarire pentru infractiunea de "divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala (articolul 407 din Codul penal, alineatul 3)", fapta care se pedepeste cu pana la 5 ani de inchisoare.

"Ce sa vedeti, insa: Darius Valcov era urmarit penal din 27 februarie, nici mai mult, nici mai putin. Ca atare iti pui intrebarea de ce apare acum aceasta informatie? Sa fie vorba doar de ultima saptamana de campanie sau sa fie parte a unui plan mai larg", a spus Oana Zamfir.

"Si cu o tinta suplimentara fata de Darius Valcov, care parea primul obiectiv al anchetatorilor si al propagandei?", a completat Adrian Ursu.

Potrivit informatiilor prezentate de Berta Popescu, senior-editor Antena 3, este vorba despre niste declaratii date de un prim-grefier de la Parchetul Curtii de Apel din Constanta. Este vizata in dosar Adina Florea, adjunctul Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie.

"A fost audiata aceasta grefiera de 3 ori. De doua ori la Parchetul Generar si o data la DIICOT. Este important un aspect: in prima declarratie data de aceasta doamna grefier spune ca nu a fotocopiat niciodata protocolul, ca nu a facut niciun xerox, ca nu l-a fotografiat cu telefonul, ca nu stie cum a ajuns in spatiul public.

La cateva zile distanta, doamna grefier incepe sa-si aminteasca si sa spuna ca, de fapt, doamna Adina Florea a intrat la ea in birou, a vazut ca erau niste documente pe masa, ca se lucra la un raspuns pentru PG, iar doamna Adina Florea ar fi intrebat-o ce face si i-a spus ca vrea sa citeasca si ea acel protocol din 2016, sa il copieze si sa-l distruga apoi", a spus Berta Popescu, la Exces de putere.

In mod surprinzator, imediat dupa aceasta a doua declaratie, cei de la Parchetul General au decis sa renunte la urmarirea penala in ceea ce o priveste pe grefiera.

Adauga un comentariu