Titlurile zilei

Dezvăluiri incendiare din interiorul USR Iași. Adevărul despre listele pentru alegerile locale. Război civil în filială

Publicat: 22 ian. 2020

Filiala ieșeană a Uniunii Salvați România stă pe un butoi cu pulbere. O parte a membrilor filialei județene au demisionat pe capete din cauza neînțelegerilor interne cu deputatul scandalagiu Cosette Chichirău, președintele organizației. Chichirău a impus pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean o serie de personaje care i-au fost angajate la cabinetul parlamentar sau care i-au fost extrem de aproape. Organizația s-a rupt în două, iar războiul se află abia la început

Organizația județeană a Uniunii Salvați România (USR) Iași a ajuns în pragul unui război civil. Membrii importanți ai organizației au ajuns să-și dea demisia pe capete după ce deputatul Cosette Chichirău a impus pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean o serie de personaje insignifiante, dar care i-au cântat în strună de fiecare dată. În urma unui simulacru de alegeri interne, Chichirău a impus pentru cele mai importante structuri locale din Iași, Consiliul Local și Consiliul Județean, o serie de persoane fără nicio experiență administrativă. Decizia prin care respectivii au ajuns pe listele pentru CL și CJ a stârnit însă mari nemulțumiri printre mai mulți oameni din partid, o parte din aceștia preferând să facă un pas în spate sau să-și dea demisia din organizație.

Angajații cabinetului parlamentar, pe listele de la primărie

Lista de la Consiliul Local este deschisă de Filip Hăvârneanu. Acesta este angajat la cabinetul deputatului Cosette Chichirău și a ajuns printr-un concurs de împrejurări președinte la organizația municipală. Fiind omul de încredere al parlamentarului, este lesne de ce a ajuns numărul unu pe lista USR pentru Consiliul Local. Pe locul doi a ajuns Ionuț Anastasiei. Acesta locuiește în comuna Holboca și nu în municipiul Iași. Anastasiei este un apropiat al lui Marian Curmei, fost membru activ al UNPR.

Curmei a aterizat la USR Iași și a ajuns să reprezinte partidul pe zona Holboca și să se ocupe de proiectul „Oameni noi în politică”! Pe lista pentru CL urmează Ana Raluca Roșu, o altă persoană care a trecut prin cabinetul lui Cosette Chichirău. Aceasta pare a fi singura calitate în cadrul USR Iași. Cine a lucrat cu parlamentarul scandalagiu a prins locurile clar eligibile pentru viitorul Consiliu Local.

Abia pe locul patru se află profesorul Silviu Gurlui, unul din cei mai activi membri ai organizației, fost candidat la alegerile europarlamentare. Pe poziția a cincea pe listele pentru Consiliul Local apare Iulian Hușanu. Acesta locuiește în Vișan, comuna Bârnova, și nu în municipiu. Chiar dacă are buletin pe municipiul iași, nu este normal ca un personaj care stă în afara urbei să reprezinte ieșenii în Consiliul Local. Dar în USR Iași se poate face și acest lucru. Hușanu s-a dat singur de gol prin toamna anului trecut, când era pe șantierul drumului Iași- Bârnova și filma lucrarea.

Dezastru la Consiliul Județean

Nici lista de la Consiliul Județean nu face notă discordantă. Lista este dechisă de Ștefan Tănasă. Tânărul de 29 de ani din Popricani a trecut pe la cabinetul parlamentar al lui Cosette Chichirău. Următorul pe listă este Marius Ciobanu. Acesta a ajuns în USR Iași abia de câteva săptămâni și nu s-a numărat printre activiști. Ciobanu este asistent universitar la Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară din Copou, Facultatea de Zootehnie. Pe listă apare și numele unui necunoscut din zona Roman, județul Neamț. Daniel Dîscă a ajuns pe poziția a treia pentru Consiliul Județean, fiind recomandat ca un programator și antreprenor. Pe listă apare și Mihail Bogdan, un avocat din oraș, dar și Codrin Dănilă, un alt programator. Acesta a fost până nu de mult membru al PNL Iași și a trecut pe la cabinetul parlamentar al lui Cosette Chichirău.

Demisii pe bandă rulantă

După ce au fost prezentate listele pentru CL și CJ, o parte a membrilor din filială și-au depus demisia din funcție. Este și cazul Oanei Vasiliu. Aceasta a și explicat motivele pentru care a plecat din USR, lăsând să se înțeleagă că pe locurile eligibile au fost promovate persoane care au avut ca singură calitate apropierea de Cosette Chichirău.

„Colegii mei useriști au ales și le respect decizia și votul. Sunt cam pe la coada listei. Mă onorează totuși faptul că am atâția colegi valoroși pe locuri neeligibile. Nu am pierdut nimic. M-am prezentat la alegerile interne cu demnitate, am muncit cu pasiune la proiect, nu am făcut compromisuri, nici nu am încercat măcar cu gândul. Nu voi reveni într-un loc unde nu sunt dorită și, cel mai probabil, după rezultat, dacă nu chiar sigur… nu sunt apreciată. Pot pune pariu că destui oameni din filială deschid șampania că am plecat „, a susținut Oana Vasiliu.

Demisia acesteia nu este singura. Și o parte a filialei USR Grajduri a plecat din formațiune după simulacrul de alegeri pentru CL și CJ. Iulian Iurașcu, fostul președinte al organizației respective, a explicat și acesta de ce a plecat.

„Cosette a pus pe primele 5 locuri atât la CJ, cât și la municipiul Iași niște „yes men”, copii aduși de prin Neamț, Suceava și Vaslui. USR a ajuns un grup de interese care face ce spune șefa. Am ajutat USR din 2016 și eram cel mai vechi membru. Și totuși, șefa Cosette a vrut copii pe primele locuri. Probabil, dacă tot nu are copii, a zis să-i controleze pe aceștia în funcții publice și să se joace cu ei. Pe oamenii cu experiență îi era greu să-i controleze”, a spus Claudiu Iurașcu.loading...

Comentarii
  • Ce trist ma aricilor #rezist sa ma pis pe rezist! Pai ce, e politica sau familie. In politica nu au mama si tata. Poliyica e ARTA DE A NEGOCIA!!! Pai daca profu Silviu Gurlui de pe 5 nu are pretentii, inseamna ca #rezistentii ceilalti, revoltatii is nimicuri! Sa 8i luam si punctul de vedere a unui om important Silviu Gurlui, haidati sa il intrebam pe FB, ce parere are de pozita lui nr 5??? Daca el e multumit, atunciUSR e ok?!

  • Cosette e un caz clinic!O femeie instabila emotional,insetata de putere si exercitarea controlului asupra celorlalti!E un caz de psihopatie paranoidă.

  • Coane, asa nu se mai poate. Pai daca l-a pus pe domnu savant europarlamentar pe loc impar, pai io ce sansa mai am ? FMM ( ca ma inervez ). Pai eu m-am dus la scoala de as-toamna, dupa ce am bagat berea in faliment. Noi santem specialisti exceptionali, asa zice sefu nostru. Ne face de ras duamna cozet, vezi, poate nici nu ne mai unim cu voi. O sa se ofileasca hastagul, baaaai, o sa #reziste numa Behaita deasporeanu si cu Conu monarhistu degustator. Sa ma intorc la amanet ????

  • Cand esti slab iti alegi prietenij mai slabi decat tine, cand esti proasta si fudula, iti alegi subalternii perfecti pentru a te pupa in cwr! Asta e politica lui Chirchirau, dinti de cal! Cum naiba o paranoia de fustrata sa conduca un partid! Pai cum sa ne respecte aia de la Bucuresti!? Parca e MUMIA lu 20 20, proasta e jignire!

  • Asta nu e nimic.Si Filiala USR Rediu a fost desființată de Cosette Chichirau înainte de alegerile interne,pentru ca membri din Rediu nu au fost de acord sa accepte ca președintele filialei Rediu,un impostor cu 12 clase,sa fie candidat la primărie impus la de către duamna deputat. Vreo 25 de membri s-au retras din usr rediu,după abuzul asta.Și ca fapt divers, președintele filialei usr rediu,unul dintre cățeii lui Cosette Chichirau a fugit și cu banii din cotizațiile filialei,iar unul dintre membrii de acolo i-a făcut plângere la poliție pentru delapidare.

  • Mihai Vacariu coordonatorul de campanie pe județ, adus cu atât tam-tam la Iasi de Suzette, sa așeze Usereul Ieșean le culmile politicii locale, și-a dat și el demisia acum câteva zile și a plecat in lumea lui, motivând tot incompatibilitatea cu sociopata asta blonda.

Adauga un comentariu