Actualitate

Dezvaluiri INCENDIARE! Smecherii si rechinii se bat sa prinda o halca din cadavrul Onyx

Publicat: 21 mart. 2014
1

@ In mod ciudat se incearca sa se traga o teapa de zile mari statului roman @ S-a solicitat judecatorilor sa nu recunoasca taxele si impozitele care se cuvin statului, circa 1.748.838 de lei vechi @ Asta in conditiile in care Ministerul de Finante a fost prima institutie care a atras atentia ca firma se afla in dificultate si nu-si plateste obligatiile

Se petrec lucruri dubioase in dosarul de insolventa al Complexului Onyx aflat pe rolul Tribunalului Iasi. Astfel, lichidatorul desemnat pentru SC Complex Onyx SRL, respectiv firma Musat&Asociatii face tot ce poate pentru ca statul roman sa se aleaga cu praful de pe toba in urma reorganizarii sau lichidarii firmei lui Constantin Soranescu si accepta in schimb ca o parte din incasarile restaurantului si ale hotelului sa se duca in conturile unei firme private.

Astfel, recent Musat&Asociatii a solicitat judecatorilor sa nu recunoasca statul prin Ministerul de Finante ca si creditor al SC Complex Onyx SRL. Motivul invocat de lichidator ar fi ca Fiscul a introdus tarziu in dosar cererea ca statul sa fie acceptat ca si creditor. Mai exact este vorba despre taxele si impozitele pe care Complexul Onyx nu le-a platit statului in ultimii ani, fiind vorba de 1.748.838 de lei. Cererea introdusa este cel putin ciudata, avand in vedere ca intreg scandalul privind falimentul Onyx a plecat de la faptul ca Ministerul de Finante a vrut sa scoata la vanzare restaurantul si hotelul Bellaria pentru a recupera taxele si impozitele neplatite. Ulterior a fost depusa cererea de insolventa de catre una din bancile comerciale la care Soranescu se indatorase.

Citeste si: Complexul Onyx si Soranescu se afunda in datorii de sute miliarde lei

Numai la BRD firma lui Soranescu avea datorii de 17 milioane de lei si 2 milioane de euro. In schimb, lichidatorul a acceptat ca firma Onyx sa plateasca niste servicii de „consultanta” catre o firma denumita Trend Hospitality. Conform documentelor depuse de Musat&Asociatii, aceasta firma ar fi fost angajata sa efectueze un audit al SC Complex Onyx SRL si sa aplice un plan de rentabilizare. In acest sens, firma a incheiat cu Complex Onyx SRL contractul nr. 531, din data de 26.09.2013. Contractul este inca in derulare, desi nu se stie de ce este nevoie sa fie achitati in continuare bani catre aceasta firma, avand in vedere ca insusi lichidatorul recunoaste, intr-un raport depus in fata judecatorului, ca nu s-au pus in aplicare toate „indicatiile” date de firma Trend Hospitality.

Atat lichidatorul, cat si firma Trend Hospitality nu au raspuns inca solicitarilor cotidianului BUNA ZIUA IASI de a transmite care este contravaloarea serviciilor de consultanta respective. Potrivit unor surse, firma respectiva ar fi platita cu 3.500 de euro pe luna, o suma foarte mare pentru o societate aflata in dificultate. Printre planurile miraculoase de redresare pe care le propune, se numara „achizitionarea unui soft informatic de gestiune”. Mare descoperire, trebuie sa-i dai 3.500 de euro pe luna unei firme, care sa-ti spuna ca trebuie sa-ti cumperi un „soft” pentru contabilitate! Mai trebuie precizat ca si atat lichidatorul, cat si firma de „consultanta” sunt din Bucuresti si nu trebuie excluse unele legaturi dintre cele doua societati comerciale.

Scos la mezat

Intre timp, s-a facut o evaluare a bunurilor societatii in perspectiva ca la un moment dat vor fi scoase la vanzare pentru ca Soranescu sa-si plateasca datoriile. Astfel, un expert in imobiliare desemnat de judecator a stabilit ca intreg Complexul Onyx si Hotel Bellaria valoreaza 26.388.065 de lei, din care numai terenul a fost evaluat la 5.209.853 de lei. Prin urmare, intreaga proprietate a fost evaluata la 6,2 milioane de euro. Este greu de crezut ca se va gasi un cumparator la acest pret. Mai trebuie precizat ca, printre creditori, Soranescu a inclus recent si firma Marwa Travel SRL, care este controlata tot de familia acestuia, asociati la constituirea capitalului social fiind si copiii sai.
Comentarii
  • Ce cuvinte ! [ baga v as p. u. l. a . in gat de repetenti ] = ” INCENDIARE ;smecherii ;rechinii ;halca ; cadavrul ” !! — Toata pleava ,boccii ,tontii ,gangavii,repetentii ,imberbii , analfabetii ****** ,ajung in mass media , ‘jurnalisti'[ si , c. u . r. v. e. l .e perverse ( ‘lanseaza’ ,fac haleala in direct ,canta si danseaza ,’ intra in emisie ‘, ‘ sunt jurati ‘ ,samd ) ]

  • D-le ******- ati folosit de doua ori expresia `ca si creditor`, precum si `ca si atat lichidatorul`. Va rog sa-mi spuneti cam pe unde ati invatat gramatica si sa-mi explicati ce cauta acest `si` in contextul frazelor respective. Fiindca atat logica si bunul simt, dar mai ales gramatica spun ca nu prea au ce cauta acolo. Mai invatati si de prin manuale nu numai de la televiziuni.

Adauga un comentariu