Eveniment-Social

Dezvaluiri incendiare! Un scandal de coruptie la cel mai inalt nivel loveste Iasul!

Publicat: 17 ian. 2014
1

@ Un director din Iasi poate rasufla usurat dupa ce a facut jocurile murdare ale unui ministru @ Ieri, procurorii au finalizat un mega-dosar de coruptie la nivel inalt @ Directorul in cauza a platit unei firme protejate de ministru aproximativ 1 milion de euro pentru a trage o teapa de proportii

Directorul de la Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad poate rasufla usurat. Ieri, procurorii de la structura teritoriala Oradea a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis trimiterea in judecata a mai multor acuzati dintr-un scandal de proportii. Acest scandal il vizeaza in mod direct pe Laszlo Borbely, fostul ministru al Mediului si Padurilor. Borbely Laszlo este acuzat ca a protejat firma SC Lescaci Com SRL Negresti-Oas, oferindu-i mai multe contracte pe bani multi prin tara.

La Iasi, unul dintre sustinatorii acestei firme a fost directorul Corneliu Cretu. DNA a solicitat documente si de la Cretu in cadrul acestei anchete, insa nu a fost pus sub acuzare pentru comiterea vreunei infractiuni. Din cauza lucrarilor proaste facute de aceasta firma, pentru care Corneliu Cretu a garantat in zona Moldovei, mai multe sate de pe malul Prutului risca sa fie rase de pe fata pamantului. Suma totala a investitiilor aprobate de Corneliu Cretu este 1 milion de euro, iar digurile ar trebui consolidate pe o suprafata de 7,4 kilometri. Acestea vizeaza inaltarea digului pe malul drept a Prutului in zona Sculeni, in comunele Golaesti, Victoria, Probota si Trifesti. Pana in prezent, constructorul nu a respectat contractul, iar lucrarile au fost efectuate in bataie de joc. Ieri, a fost trimis in judecata Ioan Ciocan, administratorul firmei SC Lescaci Com SRL, Petru Anton Molnar, administrator SC Azimut Com SRL Acatari, ambii pentru cumparare de influenta. De asemenea, a fost trimis in judecata si Szabolcs Szepessy, consilierul personal al fostului ministru Laszlo Borbely, pentru complicitate la trafic de influenta. „În cursul anului 2011, inculpatul Ciocan Ioan, administrator la SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, i-a remis numitului – ministru al Mediului si Padurilor, prin intermediul inculpatului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului, foloase necuvenite, constând în renovarea si utilarea apartamentului ministrului, în valoare de 80.952 lei, pentru ca acesta sa-si exercite influenta asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale „Apele Române” (institutie aflata în coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor), pentru a-i determina sa favorizeze SC Lescaci Com SRL Negresti Oas la diferite licitatii organizate de Administratia Nationala „Apele Române”, prin Administratiile Bazinale din teritoriu”, se arata intr-un comunicat al DNA. „SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, a încheiat în perioada 2010 – 2011, cu unitati din subordinea Administratiei Nationale „Apele Române” (Administratia Bazinala de Apa „Somes Tisa”, Administratia Bazinala de Apa „Banat”, Administratia Bazinala de Apa „Olt”, Administratia Bazinala de Apa Buzau – Ialomita”, Administratia Bazinala de Apa „Siret”, Administratia Bazinala de Apa „Prut – Bârlad” si Administratia Bazinala de Apa „Dobrogea – Litoral”) un numar de 19 contracte de executie de lucrari si numeroase acte aditionale la aceste contracte, toate având ca obiect regularizari, amenajari, îndiguiri sau recalibrari ale cursurilor unor ape aflate în administrarea unitatilor sus-mentionate. Valoarea totala a acestor 19 contracte s-a ridicat la suma de 295.037.846 lei (inclusiv TVA)”, au completat procurorii DNA.

Comentarii
  • Domnilor pro***ori, cand il saltati pe Marius Stoian umila sluga a lui Dan Cirlan care a devalizat primariile din jud. Iasi si calea ferata?

  • PINA CIND EDILI IASULUI SI TOTI SEFII INSTITUTIILOR SUBORDONATE SECURISTULUI DE PRIMAR IN FRUNTE CU TERMO SERVICE,dalkia,salubris,apa vital SI TOATE CELALALTE INSTITUTII NU VOR FI JUDECATI PENTRU DEVASTAREA ECONOMICA A ROMANIAEI DE DUPA 89 IN FRUNTE CU KGB ILIESCU CARE A OMORIT TINERII ROMANIEI LA ASA ZISA REVOLUTIE ACEST POPOR NU VA SCAPA DE SECHELELE COMUNISMULUI,ACEST POPOR VA FI ULTIMUL POPOR NU VA FI CIVILIZT,MUNCITOR SI CINSTIT NICIODATA.MAI INTAI JOS SECURISTII ACESTEO TARI DIN FUNCTIILE OCUPATE LA ORICE NIVEL SI NU IN PRIMUL RIND DIN TV.SECURISTULUI VOICULESCU CARE INDOBITOCESC ACEST POPOR

  • Prim procuroarea de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi semneaza rezolutile ca o vaca ce e ,fara sa le citesca ,nenoroceste familii intregi dobitoca.Sa moara in accident de masina astai doresc si sai raman copii pe drumuri daca are ,si tot neamul sai chiara in chinuri groaznice.

Adauga un comentariu