Actualitate

Dezvaluiri INCENDIARE! Vecinii lui Relu Fenechiu rup tacerea! Amanunte teribile ies la iveala – FOTO

Publicat: 21 apr. 2015

@ Aflat in spatele gratiilor, Relu Fenechiu isi continua afacerile murdare prin diversi supusi, starnind astfel revolta iesenilor care au ajuns sa plateasca din buzunarul propriu pentru beneficiile fostului ministru @ Multe din vilele aflate in cartierul de lux „I.C. Bratianu” nu au fost finalizate nici pana acum, iar Fenechiu a facut in asa fel ca proprietarii care au apucat deja sa se mute aici sa fie si finantatori, fara voia lor, pentru continuarea lucrarilor la constructiile nefinalizate @ Oamenii se plang de faptul ca liberalul i-a taxat pentru tot ce s-a putut in acest cartier, iar acum sunt storsi de bani prin tot felul de tertipuri si ingradiri de drepturi

Locuitorii din cartierul I.C. Bratianu, ridicat de firmele controlate de Relu Fenechiu, au starnit un scandal monstru dupa ce drepturile le-au fost ingradite la ordinul fostului ministru, aflat in prezent in puscarie. Oamenii se plang de faptul ca ilegalitatile care se petrec in cartierul rezidential din Bucium nu contenesc de ani buni. Mai exact, acestia au fost inclusi, fara acordul si semnaturile lor, intr-o asociatie de proprietari care, in mod normal, ar trebui sa le reprezinte drepturile si interesele. In fapt, aceasta asociatie este controlata tot de oamenii lui Fenechiu, iar facturile la utilitati platite de proprietari ajung, atentie, la 1.000 – 1.500 lei lunar, de fiecare casa, acest lucru intamplandu-se pe parcursul ultimilor 17 ani.

„La infiintarea asociatiei de proprietari, in mod fals s-a precizat ca sunt in total doar 19 proprietari, iar asa s-au facut si documentele de infiintare. In realitate, la momentul respectiv erau 45 de proprietari si era necesar acordul a 50 la suta plus unul dintre proprietari pentru infiintarea asociatiei. Noi nu am fost niciodata de acord sa platim la comun apa, paza, salariile administratorului si asa mai departe. Ganditi-va ca acum platim lunar aproape 1.500 de lei la intretinere fara sa consumam atat de mult. Prietenii lui Fenechiu isi umplu piscinele din banii nostri, iar noua ne spun ca sunt pierderi pe retea, desi conductele sunt noi. Utilitatile pentru construirea celor 16 vile nefinalizate, plus pentru biserica sunt folosite din reteaua comuna si tot noi platim pentru ele”, spune Cristian, proprietarul unui imobil din cartierul I.C. Bratianu.

Corespondenta proprietarilor, controlata la intrarea in cartier

Oamenii mai sunt nemultumiti de faptul ca intreg cartierul a fost imprejmuit de un gard inalt, iar la singurul acces a fost montata o bariera pazita de un agent de securitate. Problema cea mai mare a locatarilor este ca drumul respectiv este public (vezi facsimil), insa nimeni nu poate intra aici decat daca are acordul expres al administratorului, adica al oamenilor controlati de Relu Fenechiu, aflat acum in puscarie.

Citeste si: DISPERARE! Relu Fenechiu face legea si de dupa gratii? Lagar de concentrare in cartierul puscariasului!

„Este singurul cartier din Iasi cu gard si bariera, iar acestea au fost puse cu scopul de a se obtine foloase materiale. Nu poate nimeni sa ne viziteze decat daca este controlat la intrare, iar din acest motiv multe persoane refuza sa vina aici. Chiar si eu, daca vin cu o alta masina acasa, mi se baga lanterna in ochi si sunt verificata. Cand vine postasul, este bagat in cuseta paznicului si controlat, dupa care i se verifica corespondenta si i se spune ce sa duca mai departe si ce ramane acolo. Acest drum este public, nu este al lui Fenechiu sa faca ce vrea pe el. Umblam de ani de zile sa rezolvam situatia, dar autoritatile tergiverseaza cazul. Aici nu mai intra nici ApaVital, nici OPC-ul si nici Inspectoratul de Stat in Constructii ca sa nu se poata verifica instalatiile si consumul ce se face din cauza santierelor. Utilitatile folosite la constructii ne sunt imputate tot noua, acestor proprietari care nu am fost de acord cu Fenechiu, in timp ce prietenii lui, unii sunt la puscarie cu el, scapa cu facturi foarte mici”, explica Elena, un alt proprietar din I.C. Bratianu.

Fostul ministru al Justitiei incearca sa-i rezolve problemele lui Fenechiu

Proprietarii din I.C. Bratianu au depus plangeri la Politie, Parchet, DNA, Primarie si la multe alte institutii din cauza numeroaselor ilegalitati sesizate de ei. Zilele trecute, Tudor Chiuariu, fostul ministru de Justitie, condamnat la inchisoare pentru coruptie, a facut lobby la diverse institutii din Iasi pentru a rezolva problema cu statutul drumului. Una dintre cele mai mari probleme ale celor care si-au cumparat o vila in dealul Bucium este ca orice amenda data asociatiei este impartita mai apoi pe listele de intretinere pentru fiecare proprietar in parte. „S-a infiintat ilegal asociatia cu oamenii apropiati lui Fenechiu, avandu-l presedinte pe avocatul Cupet Constantin si administrator pe Cobzaru Ionel. Cei doi fac ce vor acolo. Sar gardul in curtea noastra cu motivul ca vor sa citeasca contorul de apa. Daca cineva amendeaza asociatia sau o da in juedcata, toate cheltuielile se rasfrang asupra noastra. Tudor Chiuariu a umblat zilele trecute sa faca presiuni in asa fel ca drumul sa fie declarat privat si nimeni sa nu poata intra acolo”, mai spune un iesean ce locuieste in cartierul din Bucium.

Conform angajatilor din cadrul Directiei de Control Urbanism, statutul drumului nu a fost inca stabilit, iar masurile se vor lua abia dupa un raspuns concret al institutiilor autorizate. „Exista doua variante de solutionare in acest caz. Am facut o solicitare catre Serviciul GIS – Cadastru din cadrul Primariei prin care ni se va comunica statutul drumului, iar in functie de acest raspuns vom lua si masurile legale. Astfel, daca este reglementat ca fiind drum public, bariera va fi desfiintata printr-o dispozitie administrativa data de Primaria Iasi. Daca drumul este privat, vom intocmi un proces-verbal pentru intrare in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire si se va acorda un termen conform legii. Acest lucru se poate intampla doar cu acordul proprietarilor, iar daca acest lucru nu se va intampla, vom aplica o sanctiune si se va actiona pe cale judecatoreasca”, a explicat Stefan Avirvarei, seful Directiei de Control Urbanism din cadrul Primariei Iasi.

Comentarii
  • Ilegalitatea primariei privind demolarea barierei, a postului portarului si a gardurilor care blocheaza accesul pe strazi publice este evidenta. Trebuie urgent obtinuta o ordonanta presedintiala pentru scoaterea barierei motivat de faptul ca strada este in lista primariei de strazi publice afata si aici in facsimil. Ulterior, sunt necesare plangeri penale impotriva reprezentantului primariei-primarul, a politiei locale, a serviciului de urbanism, a Inspectiei in constructii.

  • Voi ca propritari sunteti de vina ca ati acceptat de la inceput aceste ilegalitati facute de acest talhar, puscarias ordinar!

Adauga un comentariu