International

Dezvaluiri INCREDIBILE de la Chisinau: „Plahotniuc aducea plutoane de femei politicienilor romani”

Publicat: 14 ian. 2016
1

Ion Sturza, propus recent sa formeze un govern la Chisinau, dar respins de Parlament, spune ca Vladimir Plahotniuc incearca sa se impuna la conducerea Executivului de peste Prut prin presiuni de natura mafiota, folosind santajul si alte metode neortodoxe pentru a-si atinge scopurile.

Acesta la descris intr-un interviu la Adevarul Live pe Plahotniuc si a dezvaluit ca in Republica Moldova acesta este numit Al Capone.

Ion Sturza a adus acuzatii grave atat clasei politice de la Chisinau, cat si unor politicieni de la Bucuresti, pe care-i considera responsabili pentru criza actuala din Republica Moldova.

Sturza spune ca ascensiunea lui Plahotniuc a inceput odata cu preluarea conducerii sucursalei Petrom din Moldova, de la care a obtinut in conditii dubioase contracte la jumatate din pretul real. Mai mult, sustine el ca o mare parte din banii obtinuti din comercializarea carburantilor se reintorcea la Bucuresti pentru finantarea unor partide politice.

Va prezentam mai jos declaratiile lui Ion Sturza:
“E o persoana obscura, cunoscuta in mediile politice. A avut grija sa-si creeze relatii foarte intime cu foarte multi politicieni, nu vreau sa le dau numele pentru a nu arunca in aer si viata politica din Bucuresti. Cu toate ca multi dintre ei sunt la Beciul Domnesc astazi. Care intotdeauna a utilizat santajul, coruperea, inclusiv prin metode mai putin ortodoxe. Spre exemplu plutoane de femei pe care le aducea politicienilor si elitelor la Bucuresti. Pe urma el nu se mai plictisea cu de-astea. El avea un club de noapte la Chisinau care era vizitat de tot felul de politicieni de la Bucuresti.

A activat o perioada in compania Petrom. Era o sucursala a Petromului care avea o conditie atat de avantajoasa. De exemplu, ei luau la jumatate de pret petrolul, printr-o decizie destul de aberanta a conducerii de atunci. Petromul, inca neprivatizat, le permitea sa ia la jumatate de pret pentru a reinvesti. Reinvestitile se faceau inapoi in Romania in procesul politic.

Deci o persoana destul de obscura, care s-a infiltrat in jurul lui Voronin. Ca presedinte, a devenit un fel de geanta a lui Voronin. Inclusiv un confident cu care a facut afaceri, cu ghilimelele de rigoare pentru ca au privatizat active foarte importante. S-a lansat in 2009 cu partidele europene si a monopolizat, practic, sfera economica judiciara, un fel de Al Capone, cum spunem noi in Moldova. Adevarul este ca se cam stiu unde sunt centrele lui de cost, dar nimeni nu stie unde sunt centrele lui de profit”.

Comentarii
Adauga un comentariu