Eveniment-Social

Dezvaluiri INCREDIBILE din afacerea Milano! Dovada ca liberalul Cristian Adomnitei a mintit iesenii

Publicat: 30 apr. 2015
1

@ Un eveniment derulat din bani publici a dinamitat o institutie publica @ Presedintele Consiliului Judetean nu a tinut cont de prevederile emise tocmai de institutia pe care o conduce, incercand sa provoace o gaura consistenta bugetului public @ Detaliile ce au urmat arata ca liberalul Cristian Adomnitei a indus in eroare in mod voit pe toata lumea

Un nou scandal se invarte in jurul afacerii „Milano” de pe urma caruia liberalul Cristian Adomnitei, seful Consiliului Judetean Iasi, a incercat sa profite din plin. Prins ca a vrut sa deturneze cu buna stiinta 120 mii euro din bugetul judetului pentru acea deplasare, Adomnitei a dat-o la intors si a vrut sa renunte la intreaga manifestare. Liberalul i-a amenintat chiar pe consilierii judeteni care au vrut sa reduca din costuri si sa trimita doar o parte din alesi la Milano. Situatia este insa cu totul alta, iar actualul presedinte al Consiliului Judetean a mintit de la bun inceput. Cum stau lucrurile?

Pe data de 14 aprilie, grupul PSD din Consiliul Judetean a sesizat neconcordanta din hotararea emisa in martie, cerandu-i liberalului sa indrepte situatia si sa nu cheltuie inutil 120 mii euro din moment ce HCJ 88 din 27 martie a fost amendata. Acea hotarare prevedea reducerea numarului de consilieri de la 37 la 6 si diminuarea expresa a cheltuielilor de deplasare. Adomnitei nu a facut acest lucru, ba chiar cateva zile mai tarziu a anuntat ca renunta la deplasare din moment ce societatile comerciale nu au mai dorit sa plece la Milano, tocmai din cauza scandalului politic.

Doar ca datele din calendarul stabilit tocmai de angajatii lui Cristian Adomnitei arata cu totul altceva. Iata si cum s-au derulat lucrurile. Pe 14 aprilie, PSD a comunicat public ca Adomnitei nu a respectat hotararea de CJ. Liberalul din fruntea CJ nu a iesit imediat la atac, ci a asteptat sa vada cum decurg lucrurile in speranta ca situatia se va linisti. Pe data de 16 aprilie, la o zi dupa descinderea DNA la CJ, a fost infiintat un grup de lucru pentru derularea evenimentului „Milano”.

In aceeasi zi, conform documentului intern al grupului de lucru, trebuia redimensionat bugetul, asa dupa cum a fost aprobat in urma amendamentului. Iar acest detaliu este si cel mai bun argument in sprijinul faptului ca Adomnitei a incercat cu buna stiinta sa pacaleasca pe toata lumea. In plus, intre 15 si 24 aprilie, adica tot dupa iesirea publica a celor de la PSD, urmau sa fie facute materialele promotionale si contactati partenerii. Pe data de 17 aprilie trebuia inchisa lista de confirmari. Adomnitei a iesit public in data de 18 aprilie si a anuntat ca din cauza presiunilor PSD a decis sa contramandeze deplasarea si ca societatile comerciale refuza sa plece in Italia. Din aceasta comisie faceau parte printre altii, Victor Poede si Razvan Timofciuc, consilierii sai personali, dar si persoane precum Alina Popa, Roxana Danila, Alina Boghiu sau Oana Hanganu, persoane din institutie. Si acesti angajati ar trebui intrebati ce s-a facut cu evenimentul Milano din moment ce s-au ocupat indeaproape de aceste detalii.

In plus, presedintele CJ a mentionat ca a avut circa 11 confirmari si ca nu se impune deplasarea din cauza numarului mic de afaceristi prezenti. Seful CJ a uitat insa ca la fiecare deplasare in strainatate ce a avut ca tema promovarea judetului nu a beneficiat de un numar ridicat de societati. In China a avut parte de doua societati partenere, mari si late. La Tel Aviv, in Israel, au fost prezente 13 firme, iar la Viena, 14 societati, targuri identice cu cel ce se va desfasura la Milano. Practic, de fiecare data Adomnitei nu s-a bazat nici pe 15 societati, insa de aceasta data a incercat marea cu sarea, dorind sa induca in eroare opinia publica.

Din moment ce la Serviciul Relatii Internationale lucreaza o singura persoana, este clar cum se ocupa Adomnitei de situatiile externe si cum incearca sa-si mascheze gafele. De altfel, nici una din toate acele deplasari nu a adus nimic nou pentru ieseni. Insa Adomnitei incearca sa mascheze deplasarile inutile in strainatate sub diferite denumiri si evenimente pompoase. Culmea, toate aceste deplasari costa zeci si chiar sute de mii de euro din banii judetului. Procurorii anticoruptie ar putea sa se autosesizeze si sa verifice si aceste deconturi uriase pentru deplasari ale presedintelui Consiliului Judetean Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu