National

DEZVALUIRI. Ioan Oltean, „un fel de sef” pentru Crinuta Dumitrean

Publicat: 27 nov. 2015
1

Potrivit procurorilor care anchteaza dosarul ANRP 4, deputatul Ioan Oltean era considerat ca un fel de sef de Crinuta Dumitrean, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), fapt dovedit prin rapiditatea cu care a fost rezolvata cererea de despagubire in favoarea lui Mihai Rotaru, un „protejat” al deputatului.

Vezi si Crinuta Dumitrean, fosta sefa ANRP, a fost retinuta

Mentiunea apare in referatul prin care DNA solicita instantei supreme arestarea preventiva a sase fosti membrii ai Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru, precum si a lui Sergiu Negurici (evaluator) si Mihai Rotaru (beneficiar despagubire).

Vezi si BREAKING NEWS. Ioan Oltean, saltat de DNA de pe aeroport – UPDATE

Dosarul vizeaza modul abuziv in care membrii Comisie au aprobat, in anul 2010, un dosar de despagubire pentru Mihai Rotaru, in legatura cu un teren de 62.000 mp situat in municipiul Pitesti, a carui valoare a fost supraevaluata. Potrivit DNA, aprobarea de catre ANRP a dosarului de despagubire a fost urgentata la interventia deputatului Ioan Oltean, care a primit in schimb de la Mihai Rotaru suma de 600.000 euro, bani ce au fost dati intr-o biserica din Chitila.

Adauga un comentariu