National

Dezvaluiri neasteptate facute de americanul stabilit in Romania, anchetat de FBI

Publicat: 20 dec. 2015
Americanul stabilit in Romania, cautat de autoritatile din SUA pentru o posibila legatura cu amenintarile teroriste care au stat la baza inchiderii a o mie de scoli la Los Angeles si in alte orase americane, a facut o serie de dezvaluiri. Vincent Canfield a explicat ca este doar o victima colaterala si ca el este doar proprietarul serverelor de pe care s-au trimis mesaje de amenintare.
„Eu lucrez de acasa, deci am o sansa unica de a calatori pe unde vreau. Romania este o tara unica, cu cel mai bun acces la internet. Pentru mine este foarte bine din punct de vedere financiar sa traiesc in Romania. Eu sunt si fotograf in timpul liber. Nu am nici o legatura cu teroristii. In afara de incidentul acesta, in care utilizatorul s-a folosit de serverul meu, nu am nici o alta implicare. Potrivit legii americane, eu sunt protejat, sunt provider de servicii, nu am facut nimic rau, site-ul meu functioneaza legal, cooperez cu toate autoritatile care m-au contactat in aceasta speta.
Am primit citatii pentru informatii legate de utilizatori, sunt in contact cu FBI. Nu am avut niciodata probleme cu legea, nu am fost anchetat si, in ceea ce priveste acest incident, eu cooperez cu autoritatile si chiar nu cred ca risc ceva. Mesajele au speriat multi oameni, amenintarile sunt evidente, dar eu fac tot ce pot sa ajut anchetatorii. Eu nu sunt implicat in cele intamplate, sunt doar administratorul acelui server. Daca utilizatorul folosea gmail, de exemplu, probabil aceasta discutie o aveati cu un angajat al Google”, a spus barbatul.


loading...

Adauga un comentariu