Secretele istoriei

Dezvaluiri terifiante in cazul tortionarului Alexandru Visinescu

Publicat: 08 ian. 2015
3

Judecatorul Carmen Veronica Gaina a reluat, joi, audierile in dosarul fostului comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat Alexandru Visinescu, primul martor care a dat declaratii fiind Mihaela Barbus, fiica fostului detinut politic Ioan Barbus, noteaza Mediafax.

Aceasta a povestit in fata instantei momentul revederii tatalui ei, la eliberarea acestuia din Penitenciarul Ramnicu Sarat, aratand ca avea aproximativ 40 de kilograme, urme de lanturi la glezne si parea vizibil slabit. Ulterior, din marturisirile tatalui ei, femeia a aflat ca acestuia ii fusesera puse lanturi pentru incercarea de a vorbi cu alti detinuti sau pentru proteste.

Vezi si
Au iesit la iveala inca sapte detinuti UCISI de tortionarul Visinescu

Alexandru Visinescu „porc de caine” sau „satrap”

Mihaela Barbus a mai aratat ca detinutii de la Ramnicu Sarat il numeau pe Alexandru Visinescu „porc de caine” sau „satrap”, din cauza regimului dur pe care il aplica la nivelul penitenciarului pe care il conducea.

Vezi si Iata povestea celui mai temut tortionar roman – Alexandru Visinescu

„Era asa de lipsit de putere incat nu putea tine in mana bocceluta cu care a plecat de acolo, i-a adus-o pana la iesire un angajat. A suferit toata viata de artroza si avea membreme efectiv deformate de la regimul la care a fost supus, de la frig si de la chinurile la care a fost supus. Frigul in care a stat a avut un mare rol in problemele lui de dupa detentie”, a mai spus fiica lui Ioan Barbus.

Procesul continua la Curtea de Apel Bucuresti, pentru joi fiind stabilita audierea a zece martori in dosarul lui Alexandru Visinescu.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au trimis in judecata pe Alexandru Visinescu pentru infractiuni contra umanitatii, in dosarul avand ca obiect sesizarea formulata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). Procesul lui Alexandru Visinescu a inceput in 24 septembrie 2014.

Adauga un comentariu