International

DEZVALUIRI. Trafic de influenta si musamalizarea unor ilegalitati grave in Ambasadele Romaniei

Publicat: 24 apr. 2016
Diplomatul Cristian Radu face o serie de dezvaluiri care, daca se vor dovedi reale, vor afecta grav imaginea Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Potrivit corespondentei dintre Cristian Radu si ministrul Lazar Comanescu, la Ambasada de la Ankara nu ar exista un traducator autorizat, desi institutia are doi translatori. Se pare ca actele traduse la Ankara ar fi lovite de nulitate daca cele doua traducatoare nu sunt autorizate. Diplomatul Cristian Radu deconspira si alte fapte. El vorbeste despre trafic de influenta, dar si despre acoperirea unor evenimente care l-ar avea la origini pe Radu Onofrei, ambasadorul Romaniei in Turcia, retras de presedintele Klaus Iohannis. Iata, mai jos, ce scrie diplomatul Cristian Radu
„Dle Ministru, ce se intampla cu celelalte sute de acte traduse de catre cele 2 traducatoare ale Ambasadei Romaniei la Ankara, devin nule, in urma mesajului transmis de catre Centrala MAE? Inteleg ca cele doua traducatoare sunt constant ocupate: Dna Kamer Akpinar cu accidentele dlui Ambasador Onofrei, Dna Figen Celebi cu urmatoarele:
– traducerea pentru verisorul dl Benai SALI atasat de interne (nu e cumva trafic de influenta, la angajarea dumneaei tinand cont ca au fost persoane foarte bine pregatite si dumneaei cu 4 liniute in CV a fost angajata?!)
– cu plecarea de la Ziua Nationala cu intermediara de vize Maria Ana Duranli
– cu sunatul dnei Maria Ana Duranli fapt constatat si de echipa de Control MAE
– cu dl Ionel Dumitru ministru plenipotentiar care o conduce noaptea si au accident cu masina de serviciu, acelasi dl Dumitru care a cerut nr de telefon al intermediarei.
– cu invitarea solicitantilor de viza la Cafeneaua CVIZ in apropierea Sectiei Consulare (fapt petrecut dupa intrarea mea in concediul medical) pentru completarea cererilor de viza.
Avand in vedere aceste legaturi de rudenie, „coincidente extraordinare” si faptul ca cele 3 persoane mentionate (Benai Sali-pasajul de nava unde nu si-a facut treaba si mi-au pus mie cazul in spate, Ionel Dumitru care a scris despre mine minciuni cu telefonul de urgenta si altele si Figen Celebi incurcata cu intermediara de vize) sunt conectate intre ele, reprezinta fapte in baza carora se poate constata premeditarea actiunilor lor. Cine a girat toate aceste lucruri? Circula un zvon printre colegii mei ca aceasta rechemare a mea nu a foat altceva decat o razbunare premeditata. Domnii Barbu si Stanescu fiind deranjati ca m-am adresat anul trecut ministrului ca cei doi ma santajeaza. Reiterez ca pana nu va iesi adevarul la iveala nu ma voi opri folosind toate mijloacele legale. Imi este foarte greu sa inteleg cum unii veniti de pe strada sunt facuti diplomati, iar diplomatii de cariera care muncesc cinstit si corect nu incap de mizeriile acestora, trebuie sa se intoarca dupa 5 luni cu un copil mic”, este primul mesaj al diplomatului Cristian Radu.
Intr-un alt mesaj electronic, consulul, rechemat de la Ankara, aflat acum in concediu medical, face acuzatii la fel de grave si ii aduce la cunostinta ministrului Lazar Comanescu detalii de neinchipuit pentru mediul diplomatic.
„Stimate dle Ministru,
Pentru a veni in ajutorul colegului meu de la Munchen, consul Lucian Stanica, care in aceasta dimineata a contactat-o pe sotia mea (dupa ce dl Barbu, dl Stanescu si dl Parvu au dorit sa vb cu ea, observ ca si alti colegi sunt curiosi) aducandu-i la cunostinta ca a inaintat conducerii MAE o cerere legata de o ancheta?! va inaintez mesajul in speranta ca stiti dvs despre ce este vorba. Colegilor care au constiinta incarcata, de la transferuri, grade consulare accelerate, sot/sotii diplomati facuti din pix, plecari la post fara concurs, le sugerez sa va scrie dle Ministru poate ii usurati de aceasta povara. Atasat aveti mesajele. Va multumesc pentru tot interesul acordat sotiei mele, sunt mandru de ea”, potrivit stiripesurse.ro.


loading...

Adauga un comentariu