Eveniment-Social

Dezvaluiri uluitoare. O greseala din proiect a blocat o investitie de zeci de milioane de euro la marginea Iasului. Totul a fost tinut in cel mai mic secret

Publicat: 21 aug. 2019
1

@ Detalii scandaloase au iesit la iveala dintr-o afacere facuta de fosta conducere a Consiliului Judetean Iasi @ Parcul industrial din comuna Letcani, unde CJ ar fi trebuit sa dea o lovitura importanta, a ajuns sa scoata la iveala o serie de informatii de groaza @ Consiliul Judetean Iasi nu poate realiza acel parc din cauza unor greseli de proiectare @ Terenul respectiv nu poate sustine activitatea de parc industrial din cauza unor stalpi de electricitate si a viitoarei autostrazii A8 @ Fostul presedinte al CJ, liberalul Cristian Adomnitei, stia de aceste aspecte, insa a inchis ochii in mod voit

Informatii incredibile au iesit la iveala despre unul din marile proiecte ale Consiliului Judetean Iasi. Un proiect despre care, ani la rand, vechea conducere a CJ sustinea ca va scoate judetul din saracie, s-a dovedit a fi doar un foc de paie.

Mai mult, proiectul parcului industrial de la Letcani ascunde o serie de capcane socante. Actuala conducere a CJ Iasi a aratat ca pe locul parcului de 18 hectare a fost stabilita si mentenanta pentru viitoarea autostrada A8 IasiTargu Mures, iar zona devine una aglomerata.

Totodata, pe suprafata parcului sunt foarte multi stalpi de electricitate, iar compania DelGaz Grid SA (fosta E.ON) nu vrea sa-i mute.

"Nu cred ca este un loc mai impanzit de stalpi, o adevarata pepiniera de stalpi, decat acel parc. Daca mergeti de la Iasi spre Pascani, nu veti vedea o alta zona atat de populata de stalpi de electricitate. In afara de aceasta problema, mi-am dat seama si de o eroare facuta in 2014-2015, cand s-a depus documentatia. In interiorul parcului este o zona de zece hectare pentru mentenanta viitoarei autostrazi. Nu poti sa faci un parc industrial, iar in mijloc sa ai altceva. Investitorii care vor sa vina intr-un parc industrial doresc o anumita intimitate pentru a-si dezvolta afacerile, construiesc o hala, si nu poti sa iti vina cei de la Drumurile Nationale, sa isi faca acolo mentenanta. A fost o greseala de proiectare, dar s-a mers asa cu proiectul. Incercam sa-l ducem mai departe, poate gasim unul sau doi industriasi care sa vina sa construiasca acolo. Am avut discutii, dar cand au vazut ca acolo va fi mentenanta pentru autostrada, ei au dat inapoi", a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In plus, presedintele CJ a aratat si ca seful Iasi Industrial Park, Laurentiu Radulescu, membru PNL, nu a facut nimic in cei cinci ani de cand conduce aceasta societate si ca acesta trebuie tras la raspundere. "Nu e o suprafata optima, ar trebui macar cincizeci de hectare acolo. Este si o problema cu compania de electricitate. A fost o locatie gresit aleasa de la inceput. Nu sunt eu vinovat, la acea vreme era Cristian Adomnitei, erau liberalii. Au pus acolo un director care taie frunze la caini, pe Laurentiu Radulescu, membru PNL. Drept dovada, la acel parc este o mare problema. De opt luni discut cu cei de la Miroslava si de la Holboca pentru parcurile industriale. Ei stiu ce inseamna aceste parcuri. Parcul de la Letcani a fost o eroare de la bun inceput. E.ON nu ne da aviz pentru a muta acesti stalpi, sunt foarte multi acolo. Ori facem parc industrial acolo, ori facem mentenanta pentru autostrada? E in mijlocul parcului tot acest lucru", a mai spus Maricel Popa.

Vezi si: Cititi si va cruciti! Salariu regesc pentru directorul unei firme fara activitate din CJ Iasi. De cinci ani este singurul angajat al societatii – FOTO

Parcul de la Letcani, scandal dupa scandal

De la infiintarea societatii Iasi Industrial Park si pana in prezent, proiectul a tot avut probleme. Desi terenul a fost luat de la Letcani, parcul industrial nu a aparut nicaieri. Asta si pentru ca au tot lipsit avizele, utilitatile nu sunt nicaieri, iar obiectivul nu mai prezinta interes pentru nimeni. Cu toate acestea, salariile curg linistite. In buget au fost trecute trei posturi, doar ca doua sunt cu jumatate de norma si nu sunt ocupate de nimeni. Radulescu este singurul angajat, iar remuneratia acestuia este de 143 de mii de lei anual.

Pentru a putea salva proiectul, CJ s-a orientat si s-a asociat cu comuna Miroslava pentru un parc industrial. In plus, la sedinta ordinara de ieri, CJ a probat trecerea unui teren de 300 de mii de metri patrati din patrimoniul comunei Holboca in cel al autoritatii judetene pentru infiintarea unui nou parc industrial.

Comentarii
  • ce puteai sa afli de la niste pesedisti fac multe promisiuni si apoi dau vina pe altul ca ei sunt total idioti si nici unul nu merge pe teren sau sa citeasca o amarata de harta.

  • parca se spunea ca sa rasturnat caruta cu prosti in alta parte dar acum neam lamurit ca la iasi sa rasturnat . si ce este mai grav e ca avea si remorca .

  • Noe, mai pune si tu cratima in locurile unde trebuia sa te invete profesorul de romana pana in clasa a opta ca mai sus nu se face gtamatica!! Ce sa inteleg ca nu ai nici 8 clase?? Daca nu stii ce e cratima iti spun pe limba ta ca e liniuta de unire ——.

Adauga un comentariu