Actualitate

Dezvaluiri uluitoare! Universitatea Cuza risca sa piarda Gradina Botanica

Publicat: 07 mart. 2016
1

@ Singura expresie academica potrivita pentru dezastrul administrativ si institutional al tandemului de trista amintire de la conducerea Universitatii Alexandru Ioan Cuza, din ultimii opt ani, anume prof. univ. dr. Vasile Isan – rector si Bogdan Eduard Plescan – seful Directiei General Administrative a institutiei, este urmatoarea: „Apres moi, le deluge” (Dupa mine potopul – n.r.), ce-i apartine regelui Ludovic al XV-lea al Frantei @ Drept dovada, „gratie” neglijentei si incompetentei crase a celor doi, Cuza risca sa piarda mare parte din terenul unde este amplasata Gradina Botanica Anastasie Fatu

Cu toate ca pare greu de grezut, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi se confrunta cu o situatie fara precedent! Neglijenta si incompetenta crasa a sefilor institutiei, din ultimii opt ani, in frunte cu vremelnicul rector, deja de trista amintire, prof. univ. dr. Vasile Isan, respectiv seful Directiei Generale Administrative (DGA), Bogdan Eduard Plescan, individ ce merge dupa principiul „trec rectorii, tot eu sunt seful”, au bagat institutia intr-o criza economica si patrimoniala fara precedent. Totul a plecat de la faptul ca, mare parte din proprietatile mobile si imobile ale UAIC nu au fost intabulate nici pana la acest moment. In consecinta, UAIC ar putea pierde toate aceste bunuri. Este vorba de suprafete uriase din Gradina Botanica Anastasie Fatu din Copou, Corpul B sau campusurile Codrescu, Titu Maiorescu sau Targusor Copou.

Vezi si EXCLUSIV. Consultari importante ale noului rector al Universitatii Cuza. Ce decizii a luat – FOTO

Vezi si Director la Cuza: „Castig 15 miliarde pe luna…!!! Care-i problema?”

„Este ceva de domeniul fantasticului. Acest Bogdan Eduard Plescan habar nu are nici macar cate hectare mai are Universitatea Cuza in Gradina Botanica si nu a facut demersuri pentru a reglementa intreaga situatie. Din ce am inteles, chiar astazi (ieri, de la ora 10:00 – n.r.), acesta a fost chemat de rectorul ales, prof. univ. dr. Tudorel Toader, pentru a prezenta o situatie pe acest plan. Alaturi de el a fost prezenta si sefa Directiei Tehnice a Universitatii Cuza, ing. Dorina Prisecaru. In acest context, cei doi au recunoscut clar ca sunt grave probleme si ca, oricand s-ar putea pierde hectare din Gradina Botanica sau cele unde se afla campusurile Codrescu, Titu Maiorescu sau Targusor-Copou, pentru ca nu s-a rezolvat intabularea. Un alt punct in plus ar fi si faptul ca, amanarea validarii ca rector a lui Tudorel Toader ar avea la baza tocmai ca unii din fosta conducere a institutiei sa-si faca mendrele si sa se piarda hectare bune revendicate din Gradina Botanica. In acest mod, haosul din ultimii opt ani atinge apogeul cu aceasta situatie la Cuza”, au dezvaluit pentru BUNA ZIUA IASI (BZI) surse din cadrul UAIC. Cu toate ca reporterii BZI au incercat, in repetate randuri, sa obtina un punct de vedere in fata acestor acuzatii, Bogdan Eduard Plescan, seful DGA nu a raspuns la telefon pana la inchiderea editiei.

Vezi si Vataful de la Universitatea Cuza

Vezi si Universitatea Cuza se darama, iar rectorul castiga anual o suta mii euro – GALERIE FOTO

Comentarii
  • Amice editează postarea, că ai câteva scăpări „academice”! Una ar putea fi: Cu toate ca pare greu de „grezut …”.

Adauga un comentariu