Titlurile zilei

Dezvoltatorul Bogdan Gheorghiu rămâne fără clienții din blocul Newton Park din Iași! S-au săturat de inundații și lipsa apei calde – FOTO

Publicat: 27 ian. 2022
Blocul Newton Park de pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași și afaceristul Bogdan Gheorghiu
Au crezut că au dat lovitura când au cumpărat un apartament la Newton Park, dar acum vor să vândă

Proprietarii din blocul Newton Park se plâng că la etajele superioare nu mai ajunge apa caldă. Dezvoltatorul Bogdan Gheorghiu a fost sesizat, au fost realizate o serie de remedieri, dar problemele nu au fost rezolvate. La finalul anului trecut, canalizarea nu a mai făcut față

Scandalul de la blocul Newton Park, construit de afaceristul Bogdan Gheorghiu, continuă. Asta după ce proprietarii, care au cheltuit cel puțin 100.000 de euro pe un apartament de 80 mp, s-au săturat de inundațiile repetate cauzate de înfundarea canalizării. Dezvoltatorul a fost sesizat, s-au făcut câteva lucrări de intervenție, dar problemele nu au fost rezolvate. Proprietarii acuzau că rețeaua de canalizare este subdimensionată și că nu face față numărului mare de consumatori casnici.

Vecinii cei mai afectați sunt de la demisolul clădirii cu 5 etaje. Aceștia dau vina pe vecinii de la etajele superioare care ar fi aruncat în toaletă prezervative, tampoane sau alte materiale care pot înfunda rețeaua. Chiar și așa, alte voci au arătat că, în cel mai prost scenariu, rețeaua trebuia să reziste, pentru că este vorba despre un bloc nou, dat în folosință în anul 2021. Imobilul are un număr de 52 de apartamente și este amplasat pe șoseaua Ștefan cel Mare, nr.42 – 46, în prelungirea șoselei Sărărie.

Au cumpărat în blocul Newton Park, construit de dezvoltatorul Bogdan Gheorghiu, dar vor să plece

Sub protecția anonimatului, unul dintre proprietarii din blocul Neton Park a declarat pentru BZI că vrea să vândă apartamentul, pentru că s-a săturat de numărul mare de incidente.

”Am un apartament pe care l-am închiriat. Îmi pleacă și chiriașul pentru că nu avem apă caldă cu presiune, ori, de multe ori, chiar deloc, și toată lumea acceptă. Da, blocul are centrala proprie. Mulți sunt indiferenți. Mă gândesc serios să vând apartamentul”, a spus proprietara unui apartament din bloc.

Apelat telefonic, Bogdan Gheorghiu nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere. În vara anului 2020, circulația în apropierea șantierului deschis de Bogdan Gheorghiu a fost blocată.

Prejudiciu la 4 apartamente, în valoare de 20.000 de euro

Mai mulți proprietari au arătat că inundațiile din ultima perioadă au provocat un prejudiciu de 20.000 de euro, fiind vorba de apartamentele 1,2,3 și 8. Mai mult, au amenințat că vor acționa în instanță persoanele care nu utilizează corect instalațiile sanitare.

”În cazul în care se va repeta o nouă inundație, după discuții cu mai mulți avocați, am aflat că avem nișa legală de a da în judecată toți vecinii care sunt pe coloana noastră la etajele superioare pentru utilizarea cu rea-voință a instalațiilor sanitare. De asemenea, vom face asigurare privată pentru toate apartamentele și în cazul unei noi inundații vor demara și cei de la asigurări ancheta proprie, iar în condițiile găsirii de obiecte neconforme, vor lua măsuri în legătură cu vecinii de la etajele superioare. Este inadmisibil și nu vom mai tolera un nou episod”, s-a arătat într-o notificare transmisă proprietarilor din bloc.

De precizat că Bogdan Gheorghiu a fost implicat și într-un incident petrecut în clubul Fratelli, acolo unde are și calitatea de patron. Rămâne de văzut dacă clienții dezvoltatorului Bogdan Gheorghiu vor părăsi blocul Newton Park din Iași sau vor suporta actualele condiții.
Comentarii
 • Asa va trebuie.

  Ma amuz zilnic de vaicarelile voastre si a astora ca voi.

  Ziceti mersi ca inca nu a tost cutremur, ca ajungeati jos in cacaina.

 • Ca sa fim corecti, blocul este pe Stradela Caprelor.
  Tot ca sa fim corecti, versantul este instabil. Comisia de Versanti ar fi trebuit sa dea aviz negativ pentru locuinte colective.
  Locatarii sa nu-si faca iluzii, canalizarea va face probleme in continuare. Este si subdimensionata si nici nu are suficienta panta fata de colectorul stradal.
  Si da, blocul va ajunge in vale, probabil pe bucati si nu pe verticala. Ar fi ajuns oricum. Scurgerile din canalizare il vor ajuta sa ajunga mai repede.

 • DOAMNE AJUTA SA VINA UN CUTREMUR.CINE A DAT APROBARE ACOLO TREBUIE SA STEA LA BARNA SUNT DOUA VARIANTE MITA SAU PROSTIE AMANDOUA BARNA ….ALO SUNATI LA DNA IASI SAU VEDETI CA SUNT PE VIBRATII SA NU TREZIM SPECIALIIIIII…NENOROCITI

 • Mare om, mare caracter,năpârca asta de gheorghiu, cămătar lăbar și scursură umană…a făcut rahatul praf pe unde a trecut. Dar lângă acel bloc se ridică un altul,al marelui afacerist Serghei Rezanu,un moldovan jmeker di pisti Prut,karatist wanna be, fost membru di partid la Pro România lui Ponta și mare spălător de bani negri di la serviciile rusești, se știeeeeeee…de el de ce nu comentați? Blocul lui e și mai diliu construit decât al lui gheorghiu,țnsurat și el tot cu o moldovancă,așea din poza di pi copertă.

 • De ce se cheama Newton Park? Pentru ca locatarii vor folosi legile lui Newton pentru a calcula viteza cu care blocul va aluneca la vale.

 • Asa e si cu rahatul din teava aia de 110. Nu vrea sa alunece la deal. Se tot intoarce in apartamentele celor de la demisol. Deci ai dreptate.

 • Vai, ce se bucura cativa rupti de foame sa afle ca unii au dat bani si au luat teapa. Stati chill, voi tot in apartamente mici si putind a canalizare pentru care platiti chirie stati, asta cand nu stati inca cu bosorogii vostri care nu va mai suporta cand va vad asa ratati. Iar la cutremur crapati si voi, nici o iluzie sa n-aveti.

 • Este ca ti-ai luat-o ? Lopatica si galeata. Lasa, tati, fii chill, zi mersi ca nu stai la etajele superioare ca sa te ude bine de la ploaie. Cica si ca cutremur e mai safe la demisol, desi atunci se agita apele mai tare, daca intelegi despre ce vorbesc. Hai, baga mare si vezi ca s-au ieftinit bradutii odorizanti.

 • Nu ne bucuram, da’ ne inveselim. E ca atunci cand vecinu’ trage o basina de se aude prin perete. Nu te bucuri, da’ te inveselesti.

Adauga un comentariu