Titlurile zilei

Dezvoltatorul Cătălin Drăgan nu mai are voie să construiască în centrul Iașului! Judecătorii au respins definitiv tunul imobiliar – FOTO

Publicat: 24 mart. 2022
Cătălin Drăgan și terenul de pe strada Eremia Popescu
Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost anulat definitiv de magistrați

Afaceristul Cătălin Drăgan a primit o decizie definitivă din partea judecătorilor. Nu mai poate construi pe Strada Eremia Popescu, terenul fiind situat în apropierea Palatului de Justiție. Pierderea este de cel puțin 700.000 de euro

Decizie definitivă în cazul dezvoltatorului imobiliar Cătălin Drăgan! Povestea din centrul Iașului începe în urmă cu 2 ani, când afaceristul a inițiat un proiect imobiliar prin societatea Teomalis SRL, pe care o controlează. Pe Strada Eremia Popescu, nr. 33-35 investitorul a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei locuințe individuale cu regimul de înălțime D+P+2E. Terenul de doar 337 de metri pătrați este situat în apropierea Palatului de Justiție Iași.

La etapa de consultare publică a început și revolta proprietarilor din blocul 331 de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Asta, pentru că locuința individuală a lui Drăgan, cu caracteristici de bloc de locuințe colective, ar fi fost mult mai aproape de apartamentele reclamanților. Totodată, au fost invocate alte probleme legate de rețele de utilități care treceau pe terenul afaceristului. Deși reclamațiile au fost transmise oficial la Primăria Iași, proiectul a fost avizat conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 362/2020. În edițiile trecute ale BZI a fost menționată și o tranzacție de societăți în care a fost implicat Cătălin Drăgan.

Dezvoltatorul Cătălin Drăgan nu mai poate construi în centrul Iașului, decizie luată de Curtea de Apel Iași

Până la urmă, sesizările au ajuns la Prefectură, care a cerut la Tribunalul Iași anularea hotărârii de Consiliu Local. Apoi magistrații au dat o soluție favorabilă Prefecturii: hotărârea este desființată. Cătălin Drăgan nu a renunțat și a înregistrat recursul la Curtea de Apel Iași pe 17 ianuarie 2022. În cursul zilei de ieri, 23 martie 2022, după doar un termen, judecătorii au hotărât să mențină soluția dată de Tribunalul Iași, decizia fiind definitivă. Așadar, proprietarii din blocul de 331 se pot lăuda cu o victorie importantă în acest caz.

Contactat telefonic de reporterii BZI, Cătălin Drăgan a precizat că nu va renunța la proiect.

”Asta este! O să o iau de la capăt. O să-mi iau avizul de la Consiliul Județean și o să o iau de la capăt”, a menționat Cătălin Drăgan.

La recurs, parte în proces a fost și Consiliul Local Iași, care a avizat ilegalitatea lui Cătălin Drăgan. Și tatăl afaceristului, Teodor Drăgan, a fost implicat într-o vânzare de imobil din centrul Iașului.

Afacerea din centrul Iașului era de aproape 700.000 de euro

Conform PUZ, indicatorii urbanistici arătau un procent de ocupare a terenului de 35 la sută din suprafața de 335 de metri pătrați. S-au cerut spații verzi de minimum 50 la sută, iar coeficientul de ocupare a terenului a fost stabilit la 1,05. Astfel, rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de 351,75 metri pătrați. Nu este prima dată când, în Iași, s-a construit un bloc, deși aprobările erau pentru locuință individuală. Proiectul este evaluat la cel puțin 700.000 de euro.

În 2018, terenul de 337 de metri pătrați a fost cumpărat de Cătălin Drăgan de la vechii proprietari, Nicolae și Ioana Gherman, care au avut un proiect similar, dar au renunțat pentru că nu primeau autorizația de construire de la municipalitate. Afaceristul Cătălin Drăgan are relații strânse cu funcționarii din Primăria Iași. Cristina Drăgan, soția acestuia, este angajată în Palatul Roznovanu pe postul de consilier superior, cu venituri salariale anuale de 70.220 de lei.

Dezvoltatorul Cătălin Drăgan nu mai are voie să construiască în centrul Iașului, după lupta continuă a vecinilor.
Adauga un comentariu