Titlurile zilei

Dezvoltatorul Corneliu Petrea extinde proiectul imobiliar din cea mai căutată zonă din Copou! Demolează o vilă ca să facă loc unui bloc. Terenurile sunt la mare căutare – GALERIE FOTO

Publicat: 19 oct. 2020
Dezvoltatorul Corneliu Petrea vrea să extindă proiectul imobiliar de pe strada Stoicescu din Copou. A declarat că nu este dispus să facă rabat de la calitatea construcției
Pe acest teren, dezvoltatorul Corneliu Petrea vrea să construiască al treilea bloc de locuințe colective. Proiectul se află la stadiul de obținere a avizelor

În Copou, dezvoltatorul Corneliu Petrea se pregătește să construiască al treilea bloc de locuințe colective. Amplasamentul se situează la câțiva metri de Parcul Expoziției. Strada Stoicescu este destul de îngustă pentru numărul mare de mașini generat de proiectul imobiliar

Mai puțin cunoscut pe piața imobiliară, dezvoltatorul Corneliu Petrea intenționează să extindă proiectul imobiliar din Copou, mai precis de pe strada Lt. Stoicescu, nr.6. Amplasamentul este situat foarte aproape de căminele Universității „Al.I. Cuza” din Târgușor. Luna trecută, Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pe numele dezvoltatorului, terenul vizat având aproximativ 2.000 metri pătrați. Beneficiarul a cerut și acceptul pentru demolarea unei vile. Astfel, va face loc noului proiect. Contactat telefonic de către reporterii BZI, Corneliu Petrea a precizat că ar fi al treilea bloc pe care îl va construi la adresa menționată.

„Mă bucur că am reușit să obțin certificatul de urbanism. Deocamdată nu știu cum voi construi, pentru că nu știu ce se va aproba. Trebuie realizat Planul Urbanistic Zonal, este nevoie de avizul de oportunitate. Nu pot să spun nimic acum despre valoarea investiției. Mă străduiesc să fac lucruri de calitate, să nu fac rabat. Mai bine mă axez pe calitate, chiar dacă ies mai puțini bani. Din zona respectivă, un bloc l-am finalizat, pe care l-am și vândut. Alt bloc este la roșu. Da, este o casă care va fi demolată”, a declarat investitorul imobilar.

Accesul spre Stoicescu Boutique Apartments se face printr-o stradă îngustă, într-o zonă plină de restricții rutiere

Corneliu Petrea a propus deja spre vânzare primele apartamente din al doilea bloc, Stoicescu Boutique Apartments, prețul acestora ajungând la aproape 80.000 de euro. Regimul de înălțime este D+P+2E. Apartamentele disponibile au 2 și 3 camere, cu o suprafață utilă ce pornește de la 36,25 metri pătrați și ajunge la 83,05 metri pătrați.

„Achiziționând apartamentele din cadrul imobilului Stoicescu Boutique Apartments 2 veți dispune de dotări și finisaje de calitate: gresie si faianță Visaria, uși interioare lemn, uși exterioare antiefracție, parchet Visaria, radiatoare aluminiu, Ariston, balustradă, terasă, sticlă, băi echipate Visaria, tâmplărie PVC, 7 camere. Infrastructura include locurile de parcare supraterane amenajate și delimitate în incinta ansamblului ce vor fi oferite spre vânzare separat față de imobil”, se arată în oferta Stoicescu Boutique Apartments 2.

Un minus ar putea fi considerat modul în care se realizează circulația în zonă. Strada Stoceiscu este destul de îngustă, iar numărul mare de mașini creează blocaje. Este singura stradă care asigură accesul cu bd. Carol I. Conform unui PUZ aprobat în 2003, Corneliu Petrea deținea în zonă o suprafață de peste 1 hectar, împreună cu mai mulți moștenitori.

Investitorul apare ca asociat în două societăți comerciale

Conform datelor financiare disponibile, Corneliu Petrea apare ca unic asociat în Abracomp SRL, firmă înființată în 1994. Din 2008, firma cu obiect de activitate „comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc” nu mai este activă. În schimb, HMT Company SRL este mult mai prolifică. În firmă mai apare cu 50 la sută din părțile sociale și Gabriela Petrea. În 2019, din vânzarea apartamentelor, dezvoltatorul imobiliar a declarat o cifră de afaceri de 2.653.279 lei, profit de 1.366.200 lei, datorii de 97.331 lei.

În altă ordine de idei, luna trecută, Primăria Iași a eliberat alt certificat de urbanism pentru extinderea Hanului Trei Sarmale, complex deținut de afaceristul Marian Panainte. Proiectul este scos la vânzare pe site-urile de specialitate, prețul cerut fiind de 1,2 milioane euro. Tranzacția este intermediată de fostul deputat PNL, Relu Fenechiu, condamnat definitiv la închisoare pentru comiterea infracțiunilor de corupție.

Comentarii
  • Comisia de urbanism ar trebui sa analizeze si caile de acces.Daca zona este sufocata, infrastructura este sub limita, de ce se dau avize dl primar????? Pai ori Primaria face cale de acces largita, daca este posibil. ori este pus dezvoltatorul sa o faca separat ori nu se dau avize.Toti oamenii nemultumiti, ar trebui sa mearga sa ceara socoteala celor de la urbanism si implicit primarului.

  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

  • nui e zona de case??!!!vois unteti nebuni??nu ar trebui sa as emai aprobe nici un bloc ..asa stam in trafic cate 2 h !!!la popricani baiti blocuri pe ses acolo

  • Nu mai fiti copii. Totul pleaca de la Chirica si Harabagiu + comisia de urbanism (ma rog, fosta, in frunte cu Surdu si Boca). Mai cercetati si va minunati. Si acuma fara suparare, daca oamenii astia au toate actele in regula trecute prin mainile celor mentionati mai sus nu prea ai ce sa le faci din punct de vedere legal.

Adauga un comentariu