Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Dorin Tudose așteaptă buldozerele Primăriei! A construit propriul trotuar pe domeniul public din zona Copou! Totul, ca să facă loc bolizilor de lux Range Rover și Lexus – FOTO

Publicat: 15 oct. 2021
Afaceristul Dorin Tudose, trotuarul și strada modificate ilegal și bolidul Lexus parcat în fața casei
Afaceristul Dorin Tudose urmează să fie călcat de agenții Poliției Locale Iași după ce a construit ilegal

Primăria Iași a confirmat ce a publicat „BZI”. Dezvoltatorul Dorin Tudose a lărgit ilegal trotuarul din fața vilei din Copou, evaluată la 700.000 de euro. Informațiile au fost transmise Poliției Locale Iași, ce urmează să notifice afaceristul, după realizarea măsurătorilor. Trotuarul lărgit este folosit pe post de locuri de parcare, existând și o semnalizare în acest sens

Se strânge lațul pentru dezvoltatorul imobiliar Dorin Tudose. Asta, după ce în 2020 a intervenit ilegal pe domeniul public aflat în inventarul Primăriei Iași. În vara anului 2020, Dorin Tudose a dat dovadă de exces de zel după ce a comandat mai multe lucrări în perimetrul proprietății de pe strada Prof. Philippide. Mai precis, afaceristul a lărgit trotuarul de la 1,5 metri la 2,16 metri, doar ca să facă loc bolizilor de lux Range Rover și Lexus. Reporterii „BZI” au descoperit că afaceristul a asfaltat și strada din fața proprietății, deși doar autoritatea publică poate comanda acest gen de lucrări.

Contactat la un moment dat, Dorin Tudose a refuzat să comenteze situația. Între timp, au fost sesizați și reprezentanții Primăriei Iași, care au confirmat situația semnalată de „BZI”. Trotuarul nu trebuie să aibă o lățime mai mai mare de 1,5 metri, conform Hotărârii de Consiliu Local numărul 212/2018 privind inventarierea domeniului public. Mai mult, și strada a devenit mai strâmtă. Două mașini nu pot trece una pe lângă alta. Acum, datele au fost redirecționate către Poliția Locală – Serviciul Control Urbanism.

„Recent am primit informațiile de la Primăria Iași. Urmează să se facă verificări în teren cu reprezentanții GIS – Cadastru, care se vor ocupa de măsurători”, a precizat Daniel Peltea, șef Serviciu Control Urbanism.

După notificarea proprietarului, acesta are obligația să readucă domeniul public la forma inițială. În caz contrar, municipalitatea va demola construcția pe cheltuiala lui Dorin Tudose.

Dorin Tudose a trântit o vilă în cea mai căutată zonă din Iași

Dorin Gheorghe Tudose, pe numele său complet, a fost în trecut directorul Raiffeisein Bank, filiala Iași. După despărțirea de bancă, s-a ales cu compensații de aproape 1 milion de euro. Ulterior, a început să împrumute diverse persoane, de la judecători la dezvoltatori imobiliari. Și proprietatea din Copou are o poveste, după ce a fost scoasă la licitație de executori. Până la urmă, terenul și casa de pe strada Philippide au ajuns în proprietatea lui Dorin Tudose. În 2019 a obținut autorizația de construire după ce a demolat vechea casă.

Finalizată în 2020, locuința individuală are o suprafață utilă de aproape 300 metri pătrați, pe o suprafață de teren de 420 metri pătrați. Vila are un regim de înălțime P+1 și are o valoare estimată de 700.000 euro, cu tot cu teren, în condițiile în care nu este cunoscută calitatea finisajelor. De proiectarea casei s-a ocupat arhitectul Gelu Gopșa. La etajul clădirii au fost amenajate 3 dormitoare, în timp ce la parter au fost amenajate un living și o bucătărie spațioasă. În edițiile trecute ale „BZI” a fost publicată informația conform căreia transportatorul Constantin Dinte vinde vila cu 620.000 de euro.

Dezvoltatorul Dorin Tudose se află în spatele afacerii din Cimitirul Evreiesc

În ultima vreme, Dorin Tudose trage tare să edifice un cartier de locuințe colective în zona Viticultori – Cimitirul Evreiesc, în perimetrul străzilor Iancu Flondor și Ion Nistor. În 2020, inițiativa aparținea societății Kiaf Invest SRL, care anunța un proiect de 21 de blocuri de locuințe colective cu două etaje, pe o suprafață de 21.000 de metri pătrați. În societate apăreau ca asociați Larisa Iacob și Cristina Raluca Tudose. Prima este cumnata lui Dorin Tudose, în timp ce a doua este soția afaceristului. De fapt, tot bărbatul era în spatele afacerii. Acum, prin intermediul altor interpuși, a fost prezentată altă variantă a proiectului, mai redusă. Asta înseamnă 14 blocuri cu 200 de apartamente. Proiectul este contestat pentru că strada Iancu Flondor este foarte îngustă, iar apariția unui nou ansamblu rezidențial ar sufoca zona. De fapt, miza lui Dorin Tudose este să vândă terenul cu 2,5 milioane de euro.

Comentarii
 • Si in strada Oancea 20 dezvoltatorul a pavat trotuarul si l-a transformat in parcare pentru cumparatorii apartamentelor. tot dezvoltatorul incaseaza bani din „parcare”. Primaria doarme.

 • Tot repetați acest articol….. cred ca nu ați primit încă șpagă sau publicitatea mascata-forțată!
  Tot orașul știe ca sunteți niste șantajiști ordinari !

 • ei lasă că nici puțopalmistul ăsta de tudose nu e nevinovat,la câte șpăgi a luat și la câte fete din raiffeissen a șantajat ca să se culce cu ele,merită mai mult decât un articol…cum era vorba lui?..”hai cu doamne -ajută”

 • Bolizi de lux? Serios?

  Te duci in Germania si aduci asa ceva cu maxim 2-3000E in stare mai buna.
  Lasati glumele mai pentru 1 aprilie.

  Multumesc,

  Iesean de rand,
  Alexandru

 • Daca Range Rover si Lexus sunt bolizi atunci Pagani Zonda, McLaren sau Bugatti Veyron ce sunt?
  De unde scoateti termenii astia? Prin alte tari maxinile alea sunt puse pe taxi.

 • Parca vad ca ati pandit când a plecat de-acasa și ați măsurat cu sublerul trotuarul. În timpul asta va gândeați ca voi lucrați ca ultimii sclaveti fără viitor, asta are o casa frumoasă și pusa la punct și probabil ca nu da 2 lei pe voi.

 • Politia Locala -Serviciul Control Urbanism!!!Ce gluma buna!Angajatii care habar nu au de ce se construieste in Iasi !Niste ghertoi cu aere de specialisti!

Adauga un comentariu