Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Dragoș Pleșca și-a pus pe jar vecinii! A apelat la amenințări și înjurături. Totul a pornit după ce a construit un bloc lângă case

Publicat: 28 nov. 2020
Petronela Ungureanu a precizat că a fost amenințată de dezvoltatorul imobiliar Dragoș Pleșca. Totul a început de la un bloc construit chiar lângă casa Petronelei Ungureanu
Petronela Ungureanu și dezvoltatorul Dragoș Pleșca

Petronela Ungureanu susține că a fost înjurată de dezvoltatorul imobiliar Dragoș Pleșca. Conflictul a început după ce, într-o zonă de case din comuna Bârnova, județul Iași, a fost construit un bloc de locuințe cu 16 apartamente. Autoritățile l-au amendat pe investitor pentru că nu a respectat proiectul

Conflictul imobiliar din satul Vișan, comuna Bârnova, este departe de a se stinge. Totul a pornit de la blocul construit de dezvoltatorul Dragoș Pleșca pe strada Sf. Ilie. Imobilul a fost ridicat chiar lângă proprietatea Petronelei Ungureanu, care a construit o locuință individuală. Femeia a reclamat faptul că din cauza blocului nu mai are parte de intimitate. De atunci, afaceristul a încercat tot felul de șicane ca să o intimideze pe vecină. În urmă cu câteva zile, Dragoș Pleșca i-a ordonat unui angajat să intre cu un utilaj pe terenul Petronelei Ungureanu.

„Lucrurile au ajuns prea departe. Dragoș Pleșca a ajuns să mă amenințe și să-mi vorbească foarte vulgar. A trimis un buldoexcavator să intre pe terenul meu. I-am zis celui de pe buldo că nu are ce căuta pe terenul meu și că voi anunța Poliția. Deocamdată s-au liniștit, dar nu știu ce se va întâmpla”, a declarat Petronela Ungureanu.

Contactat telefonic, dezvoltatorul a negat acuzațiile.

„Nu este adevărat. Doamna vrea 10.000 de euro de la mine. Nu este adevărat, nu am înjurat-o niciodată”, a spus investitorul.

A plătit 160.000 de euro pentru construirea vilei, dar nu o mai poate vinde

Petronela Ungureanu a muncit în străinătate pentru a-și putea permite o casă nouă. Acum, nici măcar nu o mai poate vinde din cauza blocului construit de Dragoș Pleșca. Până acum a cheltuit 160.000 de euro pentru amenajarea locuinței. Dezvoltatorul a ridicat un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E, cu 16 apartamente și 16 locuri de parcare. Femeia a acuzat și că balcoanele blocului sunt poziționate spre proprietatea pe care o deține. Conform prețurilor de pe piața imobiliară din comuna Bârnova, un metru pătrat construit se vinde cu prețuri cuprinse între 700 și 900 euro, în timp ce terenurile sunt tranzacționate și cu 50 de euro pe metru pătrat. Afaceristul a fost prins și de autorități după ce a intervenit la clădire fără să aibă o autorizație de construire. Mai precis, a modificat demisolul clădirii după ce a spart pereții primului nivel, ca să facă loc unor uși. Poliția Locală din Bârnova l-a amendat. Și Inspectoratul Județean în Construcții Iași i-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 100.000 de lei. Investitorul are obligația și de a intra în legalitate.

La Valea Lupului, locuitorii au reușit să stopeze un proiect imobiliar

Locuitorii din comuna Bârnova au încercat să stopeze proiectul lui Dragoș Pleșca, dar fără succes. Însă, cei din Valea Lupului au reușit recent să oprească construirea unui bloc de locuințe. În centrul conflictului s-a aflat Ion Macovei, un cunoscut interpret de muzică populară. Cântărețul se află la al treilea proiect imobiliar în comună, după ce a construit două imobile de locuințe colective. De precizat că Ion Macovei este fratele lui Vasile Macovei, patronul companiei Granit. Totul a pornit de la autorizația de construire pe care a primit-o pentru ridicarea a două tronsoane de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E. Clădirea urma să aibă 16 apartamente, terenul vizat având o suprafață de 1.000 de metri pătrați și fiind situat la intersecția străzilor Prieteniei – Orhideei. Proiectul a fost stopat după ce a intervenit și noul primar Liviu Dulgheru. Totodată, primarul a cerut verificarea tuturor autorizațiilor de construire emise în ultimii ani din mandatul fostului primar.

Comentarii
 • Acestei creaturi nu-i poti spune dezvoltator sau constructor: îl poti apela “mai jegule”, cap de musca, tigan borît!!! Un golan care construieste blocuri la tara… Marș!!!

 • dragos e baiat de baiat.. 😉 bv lui k e pe jmekerie si nu pune botu la toti fraieri.. 😉 smiorcaiala astas cum ca vreti liber in jur so faceti voi la tara pe tarla la radacinile voastre.. 😉 nu in zonele unde asa se dau loturile.. 😉 va cred, var place sa vedeti marea si muntii dak va suiti pe casa.. 😉 dar iote ca nu se poate nui kiar asa cum vreti voi trompetelor.. 😉

 • Dragos daca vrei lifturi sau camere de supraveghere , vorbeste cu baietii de la asociatia Iasicon Tower, au niste mersuri ff bune. Construiesti iti pui un baiat sa faca asociatia ,te aranjezi sa fii membru al asociatiei din partea constructorului si apoi face devize de reparatii la lift, camerele de supraveghere le schimbi , cand vrea kk ul tau. Hai ca nu i greu! Felicitari baietilor destepeti…..Ps. ai grija te orientezi cine sta pe scara respectiva.. La B1 e baietiii……La B2 e fraierii si chiriasii.

 • Daca nu ar exista naivi, speculantul din imagine nu ar avea cui vinde cotetzele pe care el le numeste apartamente. Deci solutia este educarea cumparatorului. Speculantul care-si zice „dezvoltator” este irecuperabil.

  Educarea cumparatorului ar trebui sa se faca in scoala, in orele de educatie tehnologica. Elevii ar trebui sa invete ce inseamna o constructie corect executata. Altfel, vor suferi mai tarziu. Vor plati o caruta de bani pentru un apartament cu defecte si, simultan cu ratele la banca, vor trebui sa stranga bani pentru remedierea defectelor.

 • Doamna draga, daca doresti sa-l nenorocesti pe umflatul ala de taranete mergi si discuta cu un avocat, care te va invata cum sa-i faci o bucurie costisitoare! In paralel, fa o plangere penala la Parchet direct pentru hartuire, amenintari sau altele si multe sesizari la Inspectoratul de Stat in Constructii ca sa-i supravegheze intrarea in legalitate! Si dupa aia o sa va roage sa uitati de el, ba chiar o sa va dea si un cadou, doar sa-l lasati in pace! Succes! Nu mai inchideti ochii la astfel de jigodii!

 • Descartes, iar gândiți greșit. Nu le putem ști pe toate, de aceea apelam la profesioniști, într-o societate cât de cât normala. În primul rând se apelează la un inginer constructor, de preferat diriginte de șantier. Apoi la un electrician și instalator. În ultimul rand, dacă totul este in regula, d.p.d.v. al construcției, la un avocat, care sa se uite peste contract.
  Dar cum la noi sărăcia este mare și fiecare crede că se pricepe el mai bine decât profesioniștii, că doar el da banul, se ajunge la astfel de monstruozități. Dacă ar apela fiecare potențial cumparator la acești specialiști, escrocii ar rămâne cu jegurile de construcții nevândute și s-ar vinde cele corect construite și fără probleme legale. Costul cu specialiștii ar fi: 300 euro inginerul, 100 euro electricianul, 100 euro instalatorul, 300-500 euro (depinde de contract) avocatul. Sunt sume maxime, pentru adevărați profesioniști. În concluzie, cu 800-1000 euro s-ar scuti de aruncat aiurea zeci de mii de euro. Prea săraci și fuduli, ca sa facem o Românie a lucrului bine făcut!

 • Domnule Daniel, solutiile sunt complementare. Este intelept sa consulti un specialist, dar trebuie sa ai un minim de cunostinte pentru a intelege ce spune specialistul. Specialistul doar propune, clientul este cel care dispune.

 • Descartes, aveți dreptate! Dar trebuie sa avem înțelepciunea de a asculta de un sfat simplu a unui astfel de specialist. Poate spune simplu: da, este bine, poți cumpăra. Sau poate spune: nu este un lucru bine făcut, nu cumpăra. Mai simplu de atât ce să spună? Un specialist bun, vorbește puțin, își asumă el răspunderea pentru ceea ce afirma, chiar sub semnătură. Eu am întâlnit astfel de specialiști, chiar în România, chiar în Iași. Dar sunt foarte puțini și mereu ocupați. Cei buni sunt foarte solicitati. Și am mai remarcat un aspect care m-a mirat foarte tare la început. Nici nu cer mult. Adică chiar vor să facă bine. Sa rămână un lucru bine făcut în urma lor și să fie clientul mulțumit. Mai curând cârpacii cer sume duble și chiar triple, vorbesc mult, in termeni tehnici, ca să își dea importanta și nu vor să își asume nicio raspundere.

 • Acest Plesca Dragos 🤥 e un analfabet 😂😂😂 care nu stie sa lege o fraza fara sa faca cateva greseli gramaticale, deci un incult!! 🤪🤪🤪 Daca-l si enervezi putin nu mai reuseste sa spuna decat injuraturi si obscenitati 😝, dar el e mandru de vocabularul sau! 🤭🤭🤭 Pe scurt, locul lui Plesca e in puscarie!!! ⏳⏳⏳

 • Acest Dragos Plesca este un analfabet, un incult, o scursura a societatii romanesti si o persoana imatura, ratardat! El crede ca cu banii poate cumpara orice. Se inseala amarnic. Un arogant obosit. Nu inteleg persoanele care pot cumpara asemenea cutii de chibrituri!

 • Bai acești nimeni care sunteți , și vorbiți in neștiința de cauza , toate construcțiile sunt executate pe baza unei autorizații de construcții , sunteți niște frustrati psihici , care stați in niște cutii de chibrituri de 2 pe 2 , V a luat foamea de la covid și dati comentarii pe bzi ? :)) acea femeie care tot caută băgare in seama pe la bzi se plictisești e nef…uta , va propun tuturor sa faceți un control psihologic împreuna cu ea .

 • Fomistu’ lulii, ești analfabet și băgător in zama de fasole. Așa că emiți gaze în loc de idei. Uită-te numai câte greșeli gramaticale ai făcut!

 • … he, he … ia uite-l pe plesca la ziar … he, he, he … ce ciupilica are pe cap … da’ eu nu cred in articolu’ asta … sunt exagerari … conu’ plesca nu putea spune fraza aia care spun astia ca le-a spus-o la telefon … e prea lunga pentru el … doar daca o avea gata scrisa de altcineva si el le-a citit-o … da’ chiar si asa e prea lunga pentru el … he, he, he … ciupilica e de milioane …

Adauga un comentariu