Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc! Cartierul cu 21 de blocuri întinde nervii vecinilor. Traficul rutier spre Păcurari va intra în Cartea Recordurilor – FOTO

Publicat: 02 iul. 2020
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc după ce a anunțat că vrea să construiască 21 de blocuri într-o zonă de case, cu artere de acces foarte înguste
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc, alături de asociata Raluca Tudose

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc. Vecinii sunt nemulțumiți că traficul va fi sufocat. Cartierul va aglomera două artere folosite pentru ieșirea din Cimitirul Evreiesc spre șoseaua Păcurari. Nu mai puțin de 21 de blocuri urmează să fie construite într-o zonă de case. Proprietarii din zonă contestă proiectul și vor depune amendamente la dezbaterea publică de pe data de 13.07.2020. Vechii proprietari au vândut terenul, urmând să primească sumele în tranșe

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc. Tânăra în vârstă de 35 ani a inițiat un proiect imobiliar de proporții, în preajma cimitirului Evreiesc, pe strada Viticultori. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost întocmit prin societatea Kiaf Invest SRL, deținută de Larisa Iacob și Raluca Tudose, în vârstă de 42 ani. Noul cartier de locuințe colective va fi dezbătut la sediul Primăriei Iași pe data de 13.07.2020. Pe o suprafață de teren de 21.100 metri pătrați, urmează să fie construite 21 de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E și P+2E. În total vor fi amenajate 260 de apartamente cu 1, 2 sau 3 camere. Cartierul va beneficia de 259 locuri de parcare amenajate pe teren proprietate. La prețul zonei, un metru pătrat de teren costă între 50 și 100 euro. Tarlaua este încadrată de străzile Iancu Flondor și Ion Nistor.

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc, dar vecinii nu sunt dispuși să stea cu mâinile în sân

Vecinii din zona menționată nu sunt dispuși să privească cum se ridică cartierul dezvoltatorului imobiliar Larisa Iacob. Aceștia au precizat că vor contesta proiectul, urmând să participe și la dezbaterea organizată de Primăria Iași. Principala problemă este legată de modul în care se va desfășura traficul auto.

„Unde ați mai văzut așa ceva? Blocurile se vor întinde pe o lungime de 250 metri. Accesul din Păcurari se face pe strada Iancu Flodor. Pe drum nu încap două mașini una lângă alta. Cam ce trafic va fi aici după ce vor fi vândute 260 de apartamente. Va fi imposibil de circulat. Sunt unele familii care au mai mult de două mașini. PUZ-ul vechi din 2013 era doar pentru case. Acum vor să-l modifice, după ce au cumpărat parcelele. Vom merge la Primărie și vom contesta proiectul. Aici, și energia electrică este greu de adus”, a precizat Florin U., proprietar în zonă.

Planșele arată un proiect care nu va pune probleme de trafic, dar realitatea este cu totul alta

Prin PUD, dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob promite că va lărgi strada Iancu Flondor, pentru a permite fluidizarea traficului în zona Cimitirului Evreiesc. În planșe totul arată frumos. Însă, la capătul străzii Iancu Flondor, spre șoseaua Păcurari, drumul se îngustează mai tare. Noua bandă ar trebui construită pe proprietăți deja existente. În consecință, această soluție nu oferă garanții.

„Accesele pietonale și auto se vor asigura din drumul public existent de-a lungul limitei de proprietate dinspre vest, respectiv strada Iancu Flondor, propusă de la faza PUZ a fi modernizată la un prospect de 7,0 m cu trotuare stânga/ dreapta de minimum 1,0 m. Din drumul public se propune dezvoltarea unei rețele stradale și parcări, în incinta proprietății, care va asigura accesul utilizatorilor la fiecare unitate de locuit”, se arată în documentația ce va fi supusă dezbaterii publice.

Larisa Iacob promite că problema traficului va fi rezolvată, însă doar cu acordul autorităților competente

Pe terenul de 21.100 metri pătrați, Larisa Iacob nu este încă proprietar cu acte în regulă. Deocamdată, a semnat cu proprietarii Ioan și Adriana Toma un antecontract. Contactată telefonic, Larisa Iacob a precizat că proiectul va fi finanțat de bănci și asociați. Mai mult, a oferit câteva puncte de vedere legate de reclamațiile vecinilor.

„Suportul finanicar necesar, având în vedere că proiectarea și realizarea supralărgirii se vor efectua eclusiv din cheltuiala subsemnaților, dar va fi oferită spre utilitate publică, inclusiv a petiționarilor. Dezmembrarea terenului destinat supralărgirii drumului public și înaintarea către Primăria Municipiului Iași a unei cereri de preluare în domeniul public în baza unui act de donație”, se arată într-un răspuns oficial transmis de dezvoltator.

În ceea ce privește organizarea traficului, a fost transmisă informația că autoritățile competente sunt Poliția Rutieră, Comisia de Circulație.

Comentarii
 • Ce nu vor să înțeleagă multi este faptul că am ajuns că banul sa dicteze totul și în societatea noastră.
  Socialismul prost aplicat a dus la exacerbarea capitalismului, care s-a întins ca un cancer galopant asupra întregii planete.
  In curând viața pe Pământ se va schimba radical, iar ceea ce nu a reușit pandemia actuală va reuși următoarea sau demersul unui alt dement.
  Și va fi o perioada lunga de refacere pentru planeta Pământ.
  In acest moment avem de luptat cu corupția din administrația publică locală, regionala și centrală, deoarece numai niște corupți pot aproba niste proiecte dezastruoase pentru bunăstarea oamenilor și în interesul unei minuscule minorități.
  Nici nu ar mai trebui dovedite, cu probe în justiție, astfel de fapte, ci s-ar putea schimba sarcina probei, adică să dovedească cei care aprobă astfel de enormități, care au fost principiile sociale care au stat la fundamentarea aprobării unor proiecte care afectează societatea, local, regional, în ansamblu. O autostradă, un spital regional, etc. au o fundamentare socială în spate, dar un cartier de blocuri construit cine mai știe pe unde, nu poate avea o justificare socială din start și ar trebui sa se aplice legea socială și nu cea scrisă, astfel încât aprobarea unui astfel de proiect sa fie considerata ilegală, iar cei care l-au aprobat să își piardă funcțiile și să nu mai poată dobândi alta pe tot parcursul vieții, fara alta discuție.
  Numai astfel înlăturăm Raul din administrația publică.

 • Aceleasi probleme sunt si in zona Barnoava la santierul Cataleya. Marii investitori impreuna cu Primaria mun. Iasi isi bat joc de locatarii din zona de case folosindule drumul de acces pe care singuri si l-au administrat aducand utilitatile si au facut drumul din fonduri proprii. Masinile de tonaj incalca toate regulile chiar daca exista un indicator rutier de restrictie tonaj. Domnul primar cu acoliti din primarie si politia locala respecta legile si oamenii dupa bunul plac.

 • Si totusi cum ramane cu cei minim 24 mp spatiu verde pe cap de locuitor ? Mai ramane macar 1 m pe locuitor iasi? cati mp spatiu verde pe cap de locuitor prevad normele obligatorii europene ptr Europa? IN ALTE TARI SI ALTE ORASE DIN ROMANIA SE RESPECTA. Ce diferenta de temperatura in Iasi intre cartierele sufocante unde exista numai betoane, blocuri si alte cartiere cu spatii verzi corespunzatoare, ex Copou in comparatie cu Pacurari sau alte exemple. Murim, ne sufocam de caldura betoanelor.

 • Nu țin partea Nimănui, vreau doar să-mi exprim opinia!! Degeaba faceți scandal, legal un proprietar de teren poate obține fără probleme autorizație de construcție!!! Voi, v-ați pus în locul lor???? Cum ar fi sa ai teren și să nu ai dreptul să construiești pe proprietatea ta????????? Că strada e îngustă??? Asta nui motiv să-ți respingă cererea pt autorizare!!!!! Dar domniile voastre când v-ați construit case, vile, strada nu era tot la fel de îngustă???? Întreb doar!!!

 • Cand vrea sa construiască altcineva țipați toți ca e ilegal!!!! Ca ar trebui sa fie respins, ca să dat șpagă, etc!! Dar voi când v-ați făcut case, tot la fel ati procedat!?? Ați dat șpagă? Era strada mai lata?? Când va aprobat autorizația de construcție cei de la primărie au fost corecți? Sau e ilegal pt alți și pt voi Nu??? Eu sunt ferm convins ca atâta timp cât ești proprietar pe un teren, poți cere autorizație și poți construi, e un drept constituțional!!!!! Problema e alta:NU VA CONVINE!!!!!!!!!

 • Vasile, daca terenul respectiv nu respecta niste reguli ca sa poti construi pe el si zona nu se preteaza pentru anumite timpuri de constructii si nu are infrastructura aferenta, atunci nu se construieste! Ce nu se intelege in tara noastra este ca o zona „rezidentiala”, trebuie sa beneficieze de cale de acces, curent, gaz, canalizare, spatiu verde prevazut in proiect si abia apoi dai drumul la santier!

 • Documentatia pentru acest PUZ este cel putin nedocumentata de catre cei care au intocmit-o. Sa vedem ce parere au cei care o vor verifica: Utilitatile in zona, in special reteaua de apa si canalizare sunt subdimensionate, asta in seamna ca vor trebui sa faca aductiuni de apa si canalizari proprii. Atat reteaua de apa cat si cea de canalizare au fost trase pe proprietati private, adica ambele trec prin curtile oamenilor, deci ma indoiesc ca cineva le va da acceptul sa faca lucrari de modernizare in curtea proprie. Strada Iancu flondor este un drum de exploatare deschis circulatiei publice dar nu este inregistrat in domeniul public sau privat al primariei Iasi. Drumul are in prezent 3,5 m si maxim se poate extinde la 7, doar in unele locuri, in altele nu ai cum ca este deja proprietate privata. Cine ii va expropria pe proprietari, pe banii cui? Sunt case construite de mai bine de 10 ani acolo care nu au avut obligatia sa respecte cota de 7 metri a drumului de acces( mesaj ptr dl Vasile). Dar iesirea spre Pacurari este o problema, intrucat strada este foarte ingusta, chiar de 3 m. O sa vedem ce aviz se primeste de la circulatie. Oricum, blocuri intre case, pe puz de case initial, doar la noi se poate. Iar daca esti proprietar trebuie sa vezi ce se poate construi in zona, ce regim este acolo, nu dai din coate si costruiesti ce vrea muschiul tau sau interesul. In plus zona este problematica din puct de vedere al ploilor, in sensul ca este diferenta de nivel de 22 metri fata de calea de acces, deci este inundabil din prisma apelor de pe versant( vdeti si voi ce ape se aduna pe Pacurari dupa o ploaie zdravana, de unde credeti ca vine toata apa aia, din covata unde se vor construi aceste blocuri :).

 • Eu zic sa nu va mai plangeti atata timp cat l-ati votat pe Chirica primar.
  Si o sa-l votati inca o data si iar inca o data. Acuma na, v-ati facut-o cu mana voastra.
  Eu zic sa nu va mai plangeti de regele Chirica. Asta ati vrut, asta aveti.

 • 2 curve fac un bloc, mare jmekerie….2 pizde paduchioase ridica 21 de sandramale la cutremur de max 3 pe scara Richter

Adauga un comentariu