Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a primit de la Primăria Iași o pleașcă de 12 apartamente la Scala Residence! Locurile de parcare au fost transformate în spații de locuit

Publicat: 10 iun. 2020
Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a amenajat 12 apartamente la Scala Residence în locul garajelor, ceea ce înseamnă 642.000 euro
Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a transformat garajele de la Scala Residence în apartamente

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a convins Primăria Iași să autorizeze modificarea proiectului Scala Residence, din Bucium. În loc de garaje pentru mașini, vor fi amenajate apartamente cu 1 și 2 camere. Din 9 clădiri cu 2 etaje, 3 dintre acestea vor suferi modificări. În locul garajelor, care nu puteau fi valorificate, apar apartamente care la vânzare ajung la un preț de 642.000 euro. Proiectul este controversat mai ales din prisma circulației auto. O arteră care aduce a drum sătesc va prelua peste 100 de autoturisme zilnic

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a reușit să modifice proiectul de la Scala Residence, din zona Bucium. Dacă inițial blocurile de locuințe colective trebuiau să aibă locurile de parcare în demisolul imobilelor, proiectul a fost modificat. În această combinație a fost complice și Primăria Iași. Luna trecută a fost eliberată o nouă autorizație de construire pe numele societății STP Business SRL, controlată de Ștefan Popescu. Documentul prevede ca la demisolul a trei clădiri să fie schimbată funcțiunea. În loc de garaje vor fi amenajate apartamente, 12 la număr, cu 2 și 1 cameră. Un apartament cu 2 camere are o suprafață cuprinsă între 53,30 și 60,93 mp, iar un apartament cu 1 cameră are 46,25 metri pătrați. În total, surplusul este 642 metri pătrați. La un preț de vânzare de minimum 1.000 euro pe metru pătrat, Ștefan Popescu câștigă 642.000 euro. Totul cu girul Primăriei Iași.

Primăria Iași interzicea clădirile care nu aveau parcările în subsol sau demisol, dar la dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu s-a putut

În Comisia de Urbanism s-a precizat în mai multe rânduri că proiectele imobiliare fară locuri de parcare introduse în demisol sau subsol nu vor mai fi avizate. Dar, în cazul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu nu s-a ținut cont. Cartierul Scala Resindece, de pe fundac Plopii fără Soț, înseamnă 9 imobile cu regimul de înălțime D+P+2. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), cartierul va beneficia de 118 locuri de parcare din care 31 la demisol și 87 pe teren proprietate.

„Se vor respecta condițiile impuse prin certificatul de urbanism inițial nr. 2993/2018, certificat care a stat la baza emiterii autorizației de construire nr. 510/2019 însoțit de avizele și studiile anexe și se vor respecta concluziile și recomandările din studiul geotehnic și de stabilitate, inclusiv referatul de verificare de calitate”, se arată în documentul emis de Primăria Iași.

Clădirile de la Scala Residence sunt foarte aproape una de alta, ca într-un ghetou

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a reușit să primească aprobare pentru construirea cartierului Scala Residence pe o suprafață de teren de 10.892 metri pătrați. Lucrările sunt destul de avansate. Primăria Iași a aprobat proiectul într-o zonă cu acces deficitar. Acesta se realizează din șoseaua Bucium după restaurantul Plopii fără Soț, imediat prima la stânga, unde se afla fundacul cu același nume. De fapt, strada este foarte îngustă, iar accesul autoturismelor se desfășoară anevoios. În condițiile în care cartierul suportă un număr de 118 mașini, zona va fi sufocată. Deja, traficul pe șoseaua Bucium este infernal în timpul orelor de vârf. Într-un dialog anterior cu reporterii BZI, Ștefan Popescu susținea că Primăria Iași ar trebui să modernizeze artera. Apelat telefonic, dezvoltatorul imobiliar nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere legat de modificarea proiectului.

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu a vândut deja o parte din proiect, după ce a dezmembrat terenul

O parte din proiectul Scala Residence a fost vândut la finalul anului trecut. În baza autorizației obținute de Ștefan Popescu construiesc alte două firme, care respectă condițiile din PUZ. Este vorba despre Ianis Club SRL și Darmian Imobiliare SRL. Prima societate este condusă de un anumit Ciprian Marius Crîșmaru, cunoscut pentru proiecte imobiliare în comunele Rediu și Valea Lupului. A doua societate este controlată de doi afaceriști din Republica Moldova, soții Adrian și Diana Ciobanu. Firma a fost special înființată pentru acest tip de tranzacții la mijlocul anului trecut. Un lot din proiect a cumpărat Anton Dâncă, patronul firmei Danca Construct SRL. În 2018, firma lui Ștefan Popescu a înregistrat o datorie de 5,4 milioane lei.

Comentarii
 • Asta face primarul Chirica. Calca pe „gatul” iesenilor pentru a multumii prietenii. Si Popescu face parte din echipa sa de distractii. Intervine justitia in acest caz? Unde se mai parcheaza masini la acele blocuri? De ce se permite schimbarea proiectelor, de ce sunt modificate cu stirea primarului si nu intervine Politia,Parchetul si celelalte institutii ?

 • Nu cred că ești Gigi Nechita. Cum a apărut Popescu lângă el, în tribuna oficială la stadion, alături de Hliboceanu, Stărică și alții, cum a fost arestat. Vom trăi și vom vedea. Eu spun să investiți în imobiliare pe str. Dr. Vicol nr.10 ( pentru necunoscători este adresa Penitenciarului dr Maximă Siguranță Iasi). Apropo acolo e fără loc de parcare.

 • BOISTENU – DEMISIA
  Unde sunt partidele de opozitie din Iasi care se tot bat cu ”pumnul in piept” ca apara interesele cetateanului.
  Unde este PNL cel ce nu vota proiecte imobiliare pe motiv de ”Iasul nu are PUG aprobat si se construieste haotic in oras” (pe deplin justificat) cum s-a dus Chirica la ei voteaza tot.
  TREZITIVA IESENI ca datorita poluarii vom deveni un oras de debili si cancerosi.
  Dupa ultimile studii s-a demonstrat ca noul virus (COVID-19) se dezvolta foarte bine in mediul poluat si nu trebuie demonstrat nimic in contextul cand vedem marile orase ca au cei mai multi bolnavi de Covid.

 • Tata o sa cumpere apartamentele lui Stefan Popescu!!! Nu mai merge mult asa fratilor… te muti in Bucium (zona de vile) la bloc? Prost e ala care cumpara

 • Sunteti durere. Sa vedeti blocul de colt la esplanada Oancea (ala cu maro si crem, al lui Niculita) 60 80 apartamente si maxim 10 locuri de parcare. Este omor seara acolo pentru un loc de parcare. Chirica este cea mai mare belea legat de imobiliare si PUZ-uri. Boca + Surdu si astia doi consilieri sunt moartea orasului + cei 4 dulai Niculita, Tolea, Cristin si Bolobita. Astia 4 ne rup oasele in doua cu maghernitile lor.
  Chirica pe imobiliare, pe scandalurile din imobiliare pierde 10.000 voturi, dar le are pe restul de 50.000 ca si data trecuta cand a fost votat, deci garantat iese iar primar si ia toate peticele de pamant.
  Pentru un PUZ la un P + 1 fara 10.000 euro spaga, nu treci, nu-l iei, poti sa astepti si 10 ani.

 • Asta se intampla cand esti ruda cu Victor Chirila. De ce nu sapati mai adanc sa aflati cine este mana dreapta a lui Stefan Popescu si cine da ordine pe santierul lui Popescu? Toate constructiile lui Popescu sunt controlate din umbra de Victor Chirila. Baiatul lui Victor Chirila este finul lui Stefan Popescu. Mergeti si verificati.

 • Bzi, ati uitat cand scriati numai cuvinte de lauda despre Popescu?? Ce sa intamplat, e adevarat cum se aude ca nu mai cotizeaza la voi?? Vine Dna-ul peste voi, exact cum a patit-o Diacobescu!!

 • Vine in pola DNA-ul! B Z I nu face altceva decit sa demaste niste infractori si sa arate Iasului adevarata fata a lui Chirica Mihaita, cel cu tri case, tri niveste si mai multi copchii!!! Votati in pinzele albe Chirica si vom merge pe blocuri

 • STIE CINEVA SA-MI SPUNA DACA NEVASA LUI PETRONEL CERSETORU SE MAI PROSTITUEAZA IN JAPONIA …STITI DACA A FUGIT DE ACASA SI NEVASTA LUI COSTELUS CRACANATU ALA CARE TRAESTE CU FOSTA MATURATOARE DE LA EL DIN BLOC?

Adauga un comentariu