Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Tudor Toma a fost condamnat la 3 ani de pușcărie! Cunoscut ca țepar în lumea afaceriștilor, și-a bătut joc de polițiști, aflat la volanul unui BMW. Nevasta: „Vă rog să nu ne mai deranjați cu mizeriile astea”

Publicat: 25 sept. 2021
Afaceristul Tudor Toma și Marilisa-Toma, sediul Palatului de Justiție Iași și un BMW X5
Afaceristul Tudor Toma nu a scăpat după ce a fost prins la volanul unui BMW

A vândut cu scandal două blocuri în Bârnova, iar acum, dezvoltatorul Tudor Toma are probleme cu cazierul. A fost condamnat la 3 ani de pușcărie după ce a sfidat polițiștii rutieri. În 2010, afaceristul a fost prins beat la volan, dar s-a legitimat cu datele fratelui

Zile negre pentru dezvoltatorul imobiliar Tudor Toma, implicat în mai multe proiecte controversate din județul Iași. Totul a început pe data de 13.07.2013, când conducea un autoturism marca Kia, deși avea permisul suspendat. Polițiștii orașului Hârlău l-au depistat în trafic pe Drumul European 58 Ceplenița. Bărbatul avea permisul suspendat încă din 2010, când nu s-a supus prelevării probelor biologice, ba mai mult a comunicat o identitate falsă, pe cea a fratelui. Șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

După incidentele menționate, afaceristul nu s-a liniștit, deși avea un dosar penal deschis. Așadar, pe data de 11.11.2013, Tudor Toma recidivează, de data asta în municipiul Iași. Aflat la volanul aceluiași autoturism marca Kia, a traversat zona Podu Roș, îndreptându-se spre complexul Palas. Polițiștii rutieri i-au reamintit că nu are dreptul să conducă autoturisme pe domeniul public până la finalizarea dosarului. I s-a cerut să predea permisul în termen de 5 zile, dar dezvoltatorul a refuzat chiar și semnarea procesului-verbal.

Lista de ilegalități continuă după 4 luni

La nici 4 luni, pe data de 20.03,2014, ora 12:42, a fost din nou oprit în municipiul Iași, după ce nu a respectat indicatorul „Interzis virajul la stânga”. Polițiștii au constatat din nou că șoferul avea permisul de conducere suspendat. După mai puțin de o lună, pe data de 17.04.2014, ora 09:30, Tudor Toma este identificat în trafic, de data asta la volanul unui BMW X5.

„Lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Rutier Iași, aflați în timpul serviciului de supraveghere și control, au procedat la oprirea regulamentară în trafic a autoturismului marca BMW X5, care se deplasa dinspre satul Vișan, către municipiul Iași, constatându-se că acesta era condus de către numitul Toma Tudor. Întrucât conducătorul auto nu a prezentat permisul de conducere la solicitarea justificată a organelor de poliție, acestea au efectuat verificări în evidențele informatizate, ocazie cu care au constatat că inculpatul Toma Tudor figura cu permisul de conducere având mențiunea „Reținut – fără drept de circulație” (iar autoturismul marca BMW X5 figura cu inspecția tehnică periodică expirată din data de 21.02.2013)”, se arată în motivarea magistraților.

În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat cazul uneI femei, în vârstă de 75 de ani, care derula mai multe proiecte imobiliare în comuna Miroslava.

A încercat să scape de condamnare, dar Curtea de Apel Iași i-a dat sentința

În baza unei sentințe date de Judecătoria Hârlău, Tudor Toma a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare, dar și cu o perioadă de supraveghere de 4 ani. A contestat decizia la Curtea de Apel, dar magistrații au respins-o pe data de 23.09.2021, decizia fiind definitivă.

„În baza art. 93 alin. 1 C.pen., obliga inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Iași, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.pen., impune condamnatului să execute următoarea obligație: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune Iași sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Toma Tudor va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei municipiului Iași, județul Iași, sau în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară, județul Iași, pe o perioadă de 60 (șaizeci) de zile”, se arată în sentința judecătorilor.

Marilisa Toma, soția afaceristului, a vorbit în numele dezvoltatorului

Apelat telefonic, Tudor Toma nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia instanței. În schimb, Marilisa, soția afaceristului, a răspuns apelurilor.

„Vă rog să nu ne mai deranjați cu mizeriile astea. Nu avem nimic de comentat”, a fost singurul comentariu al femeii.

De precizat că Tudor Toma a reușit să atragă mai mulți clienți, după ce a construit, în 2009, două blocuri de locuințe colective în sat Vișan, comuna Bârnova, pe strada Sf. Ilie, nr. 28. Deși un apartament valora în jur de 100.000 de euro, clienții plăteau doar 6.000 de euro, după care semnau un contract de împrumut cu dezvoltatorul. Împrumutul trebuia returnat în 293 rate egale a câte 320 euro fiecare, începând cu data de 28.04.2011, până pe data de 27.09.2035.

Prin această schemă, Tudor Toma a evitat plata impozitului pe profit și a TVA. În 2018, în satul Vișan, din comuna Bârnova, o bătrână în vârstâ de 76 de ani nu mai avea liniște din cauza afaceristului. Totul a început de la mutarea unui gard. Tudor Toma a cumpărat în urmă cu câțiva ani un teren situat între două proprietăți, pentru a construi mai multe locuințe. După ce a verificat zona, a dat peste vecina Margareta Crăescu, potențială victimă, deoarece deținea peste 1,5 hectare de teren.

Comentarii
 • Poate vede si proasta bodoga. ….judecatoarea care este sclava sistemului ….aia care nu se uita in codul penal….da sentinte dupa ordine….proastooooo……faci rau gratis….si toate se platesc….

 • Un ȚEPAR de Visani!…. Face de ras specia umană…… un PĂCĂLICI in pantaloni scurți si cu BURTA mare nesătulă unde își strânge slăninuța luată cu JAPCA de la oamenii cinstiti , muncitori si de buna credința !

 • Periculos dementul asta !! A țepuit prieteni apropiați , intr un cerc de prieteni a spus ca și da și nevasta la sula pentru prețul corect !!
  Toti cei care v ati luat teapa sau a încercat sa va țepuiască ar trebuii sa l provocați acuma sa se ducă naibii odată la pușcărie unde e locul .

 • La începutul carierei sale acest țepar s-a ocupat cu trafic de carne vie spre Grecia. Cele mai Mărețe realizări ale acestui șarlatan sunt cele 2 blocuri – fantoma din Visani care le-a vândut amagindu-si clienții sa încheie vânzare in rate camuflate sub niste contracte de împrumut false, prin fraudarea legii….. Pe plan personal acest individ se lauda ca si-a renegat un copil, chiar cu test de paternitate , distrugând o femeie iar cea pe care o are acum o folosește pentru a-și atinge telul de a-i produce cât mai mulți bani , incluzându-o si pe aceasta la investitii aducatoare de profit ,prețul estimat de acesta pentru nevastă-sa fiind de 100.000 euro, după ultimele declarații date către prietenii lui….

 • Jegul asta il asteapta pe kktul de primar din Barnova sa mearga impreuna la puscarie.
  Asa,sa aiba cu cine sa se distreze in continuarea afacerilor lor grase.

 • Pe baza competentelor mele sunt siderata ca acest specimen este pus in rand cu oamenii normali….uitati-va la fata lui!!!! Este schizofrenut, 2fsociopat, prezinta grave tulburari de personalitate

 • Foarte periculos omu … si.a fu…t inclusiv prietenii apropiati de la care putea sa traga bani si partenerii de afaceri, a se intelege combinatii ca sa.i tepuiasca de bani … deci intelegeti ce caracter are omul … si e foarte pervers …

 • Recent a pus mâna pe 120.000 euro. A facut un Exit din firma TBM TRUST CONSTRUCT la urgenta folosind șantajul asociatului sau când și-a dat seama ca fostul partenerul de afaceri l-a deconspirat si ca planul pregătit de țepuire nu mai putea fi aplicat

 • I s-au înecat corăbiile la pampalaul asta. I-am zis eu ca are doi neuroni în cap dar degeaba. El batman, batman. Na ca am avut dreptate ca întotdeauna!!!!

 • Un țepar nenorocit căruia ii place sa pozeze lângă lumea buna a Iasului…. E un rupt in cur de foame….și el și nevastă-sa doi pampitoi

Adauga un comentariu