Magazin

Diagnostic GRESIT la 6 din 10 pacienti. Afectiunile pe care medicii NU pot sa le identifice corect

Publicat: 03 dec. 2017
1

Peste jumatate dintre pacientii bucuresteni au primit cel putin o data un diagnostic gresit sau un tratament incorect, conform unei noi cercetari. Mai mult, inainte de a primi un diagnostic corect in cadrul unui serviciu specializat de second opinion, peste 60% dintre respondenti au consultat doi sau mai multi medici pentru patologia de care sufera.
Cele mai multe diagnostice gresite au fost primite de pacienti pentru afectiuni oncologice, neurologice, endocrinologice si afectiuni ale aparatului genital, scrie bzi.ro.

La nivel de intentie, 7 din 10 pacienti bucuresteni afirma ca ar fi dispusi sa apeleze la un serviciu specializat de second opinion medical in cazul in care s-ar confrunta cu o afectiune oncologica si ar dori sa aiba siguranta unui diagnostic corect si a unui plan adecvat de tratament.  

Vesti PROASTE pentru toti romanii: Shaorma ar putea fi INTERZISA 

Shaorma ar putea fi interzisa in Uniunea Europeana la initiativa socialistilor si verzilor din Parlamentul European. La fel s-ar putea intampla cu kebabul, daca solicitarile celor doua grupuri politice vor fi adoptate. In Uniunea Europeana se consuma zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma si kebab, potrivit unei statistici invocate de cotidianul german Bild, scrie libertatea.ro. Romania este una dintre tarile in care cele doua preparate de provenienta orientala se bucura de mare succes. Toate acestea ar putea deveni istorie, insa. O masura pe care doresc sa o impuna socialistii si verzii din Comisia pentru Mediu a Parlamentului European ar putea duce la disparitia shaormei si a kebabului de pe piata. De ce? Pentru ca reprezentantii celor doua grupuri politice vor sa interzica folosirea fosfatului in conservarea carnii folosite pentru cele doua produse.

Fosfatul "leaga" apa si diferitele componente ale carnii; in absenta lui, carnea pusa la fript, pe obisnuitul rotisor vertical existent in orice shaormarie, s-ar usca si ar cadea. Problema este ca fosfatul poate cauza serioase probleme de sanatate, inima si sistemul circulator fiind cele mai expuse.

Potrivit legislatiei europene in vigoare, folosirea fosfatului in procesul de conservare al carnii este acceptata doar in cazul produselor proaspete, care nu au fost congelate. Jurnalistii germani sustin insa ca aproape toata carnea folosita in Uniunea Europeana pentru prepararea de shaorma si kebab este livrata comerciantilor inghetata si impregnata cu fosfat.





Comentarii
  • Pentru endocrinologie sa se duca la Parhon ca acolo nu se pune diagnostic endocrin gresit. Pentru oncologie ar trebui sa existe comisie nationala cu comisii pe tipuri de cancer care sa coordoneze tot. Cu neurologia e o mare problema. Si urologi exista in Buc dar in tara mai putin.

Adauga un comentariu