Eveniment-Social

Diagnosticul in primele faze poate face minuni! Tratamente personalizate pentru fiecare pacient oncologic

Publicat: 07 mart. 2016
1

@ In Romania, cancerul mamar este depistat la una din cinci femei deja in stadiul II sau III, iar statisticile arata ca doar 45% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian au sansa de a supravietui cinci ani dupa diagnosticare, comparativ cu pana la 89% dintre pacientele diagnosticate cu cancer la san 

Ieri, 7 martie, la Iasi a fost organizata o conferinta de presa tip dezbatere, la care au participat numeroase cadre medicale din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iasi si de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, pentru a aduce in prim plan sanatatea femeilor si sa mareasca gradul de informare in ceea ce priveste combaterea cancerului la san si de ovar.

„Este important ca orice tip de cancer sa fie depistat la timp, pentru a putea fi tratat si controlat. De asemenea, este necesar ca toate persoanele, mai ales dupa o anumita varsta, sa se adreseze unor medici pentru un control. In ceea ce priveste statistica noilor cazuri identificate de catre medicii din cadrul Institutului de Oncologie, pe an sunt in jur de 250-270 de cazuri noi”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului de Oncologie din Iasi. In ceea ce priveste experienta povestita de medicii hematologi, de multe ori sunt cazuri in care pacientilor le este identificat si un al doilea cancer, urmand a fi supusi unor analize si tratamente pentru a tine sub control ambele tipuri de neoplasme.

Citeste si: De cinci saptamani pe drumuri! Pentru pacientii oncologici din Vaslui nu s-a gasit rezolvare

Un nou tip de tratament este oferit de medicii specialisti in functie de patologia pe care o prezinta pacientul. „Vorbim despre un tratament individualizat, tintit pentru fiecare pacient si in functie de analize si de prognostic se poate stabili pentru paciente o schema terapeutica. In cancerul pe ovar, in ultimele luni s-au facut lucruri importante si de asemenea, s-a introdus terapiile tintite, care aduc un raspuns complet, si putem spera la vindecare, sau macar la prelungirea supravietuirii pentru paciente”, povesteste si dr. Elena Murgulet, medic in cadrul IRO Iasi. In continuare, sunt retineri in ceea ce priveste pacientele din mediul rural, dar si urban, pentru a se prezenta la un control periodic in cadrul programelor existente de screening, insa totul se poate schimba cu o informare corecta si completa pentru paciente.

Adauga un comentariu