Actualitate

Dialog extrem de interesant intre prim-ministrul Romaniei si rectorul Universitatii Tehnice, profesorul Cascaval

Publicat: 25 apr. 2016
1

@ Ieri, in cadrul intrevederii pe care a organizat-o prim-ministrul Romaniei, Dacian Ciolos, cu parlamentarii din zona Moldovei, in Aula Gheorghe Asachi a Politehnicii iesene, demnitarul a primit un mesaj special din partea rectorului institutiei organizatoare, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval

In cadrul vizitei oficiale de ieri a premierului Dacian Ciolos la Iasi, doi rectori ai unor importante universitati de stat locale au luat cuvantul in timpul intrevederii cu seful Executivului. Rectorul Universitatii Tehnice (UTI) Gheorghe Asachi, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, i-a transmis un mesaj extrem de interesant lui Ciolos.

Citeste si: Colaborare academica si stiintifica a USAMV Iasi cu parteneri din Ucraina

„Suntem deosebit de onorati ca ati ales Aula Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi, unul dintre cele mai frumoase spatii din lume, pentru aceasta intalnire. Cred ca sunt in asentimentul colegilor mei, rectori ai celor cinci universitati iesene aflate in primele zece institutii de invatamant superior din Romania, si nu voi discuta despre aspectele financiare cu care se confrunta acestea, caci nu este momentul. Insa, trebuie sa subliniez faptul ca, dincolo de politica si partizanatul care face ca harta dezvoltarii Moldovei sa arate intr-un mod astazi sau in altul maine, este ingrijorator ca universitatile de stat reprezinta in aceasta regiune unii dintre principalii angajatori. Este pacat ca, in lipsa unei dezvoltari regionale, absolventii nostri aleg sa plece in alte regiuni ale tarii sau ale lumii. Si revenind la un slide privind exodul fortei de munca din Moldova, va rog sa intelegeti ca prin dezvoltarea acestei regiuni, putem sa ne pastram si sa valorificam local inteligenta si calificarea pe care le-am investit in absolventii nostri si putem, astfel, contribui efectiv la un master plan gandit de Guvern”, i-a transmis rectorul Universitatii Tehnice lui Ciolos. De asemenea, a luat cuvantul si rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, prof. univ. dr. ing. Vasile Vintu, care a solicitat Guvernului sa sustina mai mult dezvoltarea invatamantului tehnic agricol, un atu pe care il are zona Moldovei in a se dezvolta.

Adauga un comentariu