Actualitate

Diana Șoșoacă, către Vlad Voiculescu: „Câți oameni mai trebuie să moară?!“

Publicat: 22 feb. 2021
Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă i-a adresat mai multe întrebări incomode ministrului Sănătății Vlad Voiculescu

Senatoarea Diana Șoșoacă i-a pus mai multe întrebări ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, duminică noapte, după ce acesta a venit la Institutul „Marius Nasta“ din Capitală, unde un incident a avut loc din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI.

Diana Șoșoacă l-a întrebat pe ministrul Sănătății câte persoane trebuie să mai moară pentru ca acesta să-și dea demisia și dacă vrea să privatizeze sistemul medical din România.

„Câți oameni mai trebuie să moară să vă dați demisia? Sunteți pentru a doua oară ministru. Dumneavoastră nu sunteți ales, sunteți numit. Dumneavoastră vorbiți de decență? Tot poporul vă cere demisia. Cum vă simțiți când oamenii mor în mandatul dumneavoastră? De ce nu răspundeți? Este adevărat că vreți să privatizați sistemul de sănătate?”, i-a spus senatoarea lui Vlad Voiculescu.

Diana Șoșoacă, scandal cu angajații unei firme de pază

Vlad Voiculescu a refuzat să-i răspundă senatoarei și a plecat de la unitatea medicală. Aceasta a continuat să meargă după ministru și să-i adreseze mai multe întrebări. La un moment dat, aceasta a fost blocată de angajații unei firme de pază pe gecile cărora scria NEI Guard Security.

Diana Șoșaocă s-a îmbrâncit cu angajații firmei de pază, cerându-le să o lase să treacă.

„Dă-te la o parte, te rog frumos! Nu ai voi să mă împingi. Sunt demnitar! Vreau să vorbesc cu ministrul Sănătății. Vă dați seama că veți avea dosar penal, da?”, le-a strigat senatoarea angajaților firmei de pază.

După câteva minute în care au ținut-o pe loc, angajații firmei de pază s-au dat la o parte și senatoarea a plecat după ministrul Sănătății, însă nu l-a mai găsit pe acesta.

În schimb, Diana Șoșoacă s-as întâlnit cu managerul spitalului, Beatrice Mahler, cu care a stat de vorbă.

„Știți că nu aveți voie să mă opriți? Angajații firmei de pază mi-au blocat accesul și m-au bruscat“, a spus Diana Șoșaocă.

În replică, Beatrice Mahler a precizat că va face o anchetă disciplinară în cazul comportamentului agenților de pază.

Plângere penală împotriva firmei de pază

Diana Șoșoacă a declarat luni, 22 februarie, că are mai multe vânătăi pe mână, după ce a fost agresată duminică seară de bodyguarzii firmei de pază și că va depune plângere penală împotriva acestora.

„Am mai multe vânătăi pe mâini. Sunt senator și am dreptul să intru în orice unitate medicală, fără a fi oprită de angajații unei firme de pază și fără a fi agresată de către aceștia. Voi depune plângere penală împotriva acestei firme de pază și voi cere o anchetă în legătură cu toate contractele pe care le această firmă de pază cu unitățile medicale. Nu este normal să fiu tratată așa cum s-a întâmplat duminică noapte“, a menționat Diana Șoșoacă.

Incident la Institutul „Marius Nasta“ din Capitală

Un incident s-a produs duminică seara la Institutul „Marius Nasta“ din București. Zeci de pompieri s-au deplasat la fața locului. Șapte pacienți au fost evacuați.

Un incendiu ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.

În interiorul unității se aflau șapte pacienți COVID-19. Pacienții au fost evacuați și au fost mutații în alte spații.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus despre incidentul de la secția mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări. Pacienții au fost transferați în secția centrală a Institutului Marius Nasta.

„Este vorba despre o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit” a explicat Vlad Voiculescu.

Comentarii
 • Tu ce drepturi speciale ai de poti intra in orice institutie sa agresezi orice demnitar al statului tie nu poate sa ti faca dosar nimeni pentru instigare la neportul mastii cu toate ca doctorii de infectioase de pe intreaga planeta se lupta pentru eradicarea acestui flagel.Ce diferenta este intre dta si oricare dintre noi de exemplu Marian Ceausescu care nu pierde nicio ocazie de a spune tot ce aude de un personaj dar acesta nu agreseaza la modul cum o faci dta.Era una in timpuri mai indepartate care se pricepea la toate.Esti senatoare de Iasi ce ai facut pentru acest judet pana acum?Doi la mana cum obisnuiesti sa zici mereu agentii de paza nu se simt ca au fist agresati mai ales ca ai declarat ca vai de capul lor ca nu cunosc legile chiar toti acum sa se teama ca nu cunosc legile?

 • Pentru ieșean, hai taci. Sosoaca este un demnitar al statului ales nu numit precum criminalul de Voiculescu. Și da, ca senator al României poate intra unde vor mușchii ei. Sosoaca ar trebui sa fie un exemplu pentru toți parlamentarii din opoziție, pentru că toți ar trebui sa reacționeze așa. PNL și USR au ajuns o gașcă de hoți cu un guvern de isterici mediocrii. Ei sunt scursurile acestei nații care nu mai au de căuta în fruntea statului. Sunt partide de dreapta pline de bugetari extrem de bogați. Sunt rușinea acestei țări. Dispari in neantul prostiei tale!!!

 • ce bine era daca deputatii si senatorii erau nevoiti sa treaca printr-o evaluare psihiatrica inainte de a intra in parlament…. zic si eu …oamenii aia propun si voteaza legi care guverneaza viata in Romania, ar trebui sa fim siguri ca sunt apti pentru asta …. multi nu au discernamant sa inteleaga ce impact au cu adevarat actiunile lor asupra societatii

 • Pentru Mircea.Mai documenteaza-te si vezi ca nu poate intra chiar „unde vor muschii ei”inchipueti doar sa faca toti parlamentarii din opozitie cumface d-na Sosoaca.Eu nu am zis de PNL sau USR si nici de vreun partid aflat in opozitie, spune o alternativa.Am ajuns cum am ajuns tot poporul asta.
  Consider ca are dreptate pisicu.

 • O prefer pe Sosoaca decât pe criminalul Voiculescu, madam Țurcan, Iohannis, Orban, Citu și toată gașca lor mafiota. Voi ăștia care o comentați negativ sunteți ieftini rău de tot.. „Agenturili străine” neomarxiste v-au golit mințile de conștiință. Una din întrebările Dnei Sosoaca este foarte pertinenta: de ce ard doar Secțiile de ATI -Covid? Nu mai sunt și alți bolnavi intubați in tara asta? Multa prostime in tara asta și multe canalii ca voi. Sosoaca are dreptate și metoda abordată: atacuri verbale surpriza, este reacția corecta la acțiunile lor criminale. Postaci plătiți din bani furați, sunteți la fel de criminali că și ei și sper că Dumnezeu să vă taie degetele cu care tastați aceste mesaje ordinare. Să va fie rușine că existați, trădători de țară și de neam.

 • liliana ti-ai luat hapurile azi,ai scapat pe net alde ordinare ca patachina asta sper sa dispara la urmatoarele alegeri,doar circ si tiganeala iar daca ai vorbit de prostime te numeri printre ei,hai siktir!!!

 • Pentru Anonim, ce fatalaule aka cocota – tarfolete al PNL+ USR , ai căcatul la cur de frica? Șterge-ți botul că mănânci mult rahat și spala-ti mintea că mirosi a hoit. Ce o sa mai urlați când va veni tăvălugul peste voi, mizeriilor. Nu zici nimic despre cei 23 de morți de la institutul Balș dar te revolta reacția lui Sosoaca. Hai sictir

 • Eu nu spun ca Voiculescu e alegerea potrivita pentru functia de ministru al sanatatii, dar ce vina are omul de supraicarcarea spitalelor cu bolnavi, acum in pandemie, de suprasolicitarea instalatiilor, acum in plina iarna, de starea jalnica a dotarilor, dintotdeauna, etc,etc?!
  Ce au facut guvernele trecute pentru ameliorarea situatiei dezastruase? Doar cu spoieli nu se amelioreaza situatia.
  E usor sa dai vina pe un om, dar cand toate celelalte guverne au vina lor, prin demisia lui ce se indreapta? Fara masuri radicale- nimic!

Adauga un comentariu