Stiri Turism

Dickens, sarbatorit la Londra printr-o „incursiune” in epoca victoriana – FOTO

Publicat: 13 feb. 2012

Scriitorul Charles Dickens a fost sarbatorit saptamana aceasta in toata lumea, in diverse maniere, cu ocazia implinirii a 200 de ani de la nasterea sa. O modalitate inedita pentru a onora opera clasicului este de a experimenta pe propria piele lumea din  romanele sale, la Londra, in parcul tematic Dickens World.

Deschis acum 5 ani, parcul tematic interactiv Dickens World este o replica a dimensiunii nedigerabile si aspre a Angliei victoriene. Atmosfera intunecata a revolutiei industriale e “asigurata” aici de fumul industrial, cetatenii morocanosi, fatadele lugubre ale caselor, tavernele, Tamisa contaminata etc.

Un bilet de intrare in lumea lui Dickens costa 13 lire sterline (21 dolari) pentru persoanele care au peste 16 ani, si 8 lire sterline (13 dolari) pentru copiii de peste 5 ani. Vizitatorii care s-au imbracat in costume victoriene in aceasta saptamana au putut intra in parc platind doar jumatate din pretul biletului.

Personalul parcului trebuie sa se imbrace si sa se poarte conform epocii victoriene, pentru a nu compromite autenticitatea experientei.

Business Insider prezinta niste fotografii de la “locul faptei”, care evidentiaza unele dintre cele mai interesante aspecte ale lumii 3D din romanele lui Dickens.

In Bucuresti, British Council a marcat bicentenarul nasterii lui Charles Dickens prin organizarea unor proiectii de film, ecranizari celebre din anii ’20 pana in 2002, considerate a fi printre cele mai reusite adaptari cinematografice dupa opera scriitorului. Proiectiile au avut loc la Studiul Horia Bernea din cadrul Muzeului National al Taranului Roman, in zilele de 3 si 4 februarie, si la sediul British Council, in incinta bibliotecii, pe 7 februarie.

Filmele prezentate in aceste zile au fost filmul mut Oliver Twist  (1922), Nicholas Nickelby, in regia lui Douglas McGrath (2002), Poveste de Craciun (1951), versiunea din 1958 a filmului Poveste despre doua orase si Marile Sperante al lui David Lean.

Si motorul de cautare Google a marcat evenimentul. Acesta si-a modificat marti logoul, prezentand personaje clasice din operele  lui Charles Dickens, precum Ebenezer Scrooge din „The Christmas Carol” si Pip din „Great Expectations”.

In editia de saptamana aceasta a New York Times Magazine, Sam Anderson a scris un articol dedicat “generosului simulacru al Londrei anilor 1850”.loading...

Adauga un comentariu