News Flash:

Dictatura mosnegilor de la UMF mai face o victima

23 Ianuarie 2008
6077 Vizualizari | 3 Comentarii
asist univ Aurelian Apintiliesei
• Medicul Aurelian Apintiliesei, care a fost ales de cadrele didactice ca membru in consiliul Facultatii de Medicina Dentara, a fost invalidat de catre Senat pentru ca a avut curajul, in urma cu aproximativ doi ani, sa-si spuna punctul de vedere referitor la situatia dezastruoasa in care se afla Universitatea de Medicina si ilegalitatile savarsite de profesorii pensionabili • Desi comisia electorala a validat candidatura acestuia si colegii l-au votat, pensionabilii din Senat s-au opus

Un asistent universitar de la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa, care a fost ales membru in consiliul profesor, a fost invalidat de Biroul Senat si de consiliul profesoral al facultatii pe motiv ca nu corespunde din punct de vedere moral. Pentru ca i-au fost incalcate drepturile si membrii Senatului nu au luat in consideratie validarea candidaturii asist. univ. Aurelian Apintiliesei de catre comisia electorala, medicul respectiv facut o cerere catre rectorat pentru a i se expune motivele pentru care a fost invalidat. In adresa semnata de rectorul UMF, Cristian Dragomir, se mentioneaza: "Pentru elucidarea motivelor invalidarii si analiza solicitarii dumneavoastra a fost citita scrisoarea adresata membrilor Senatului care a fost pusa in discutie. Din motive de conduita morala care nu corespunde conditiilor asumate in fisa de inscriere, Senatul a considerat corecta hotararea consiliului si a validat cu unanimitate de voturi componenta noului consiliu al Facultatii de Medicina Dentara".

In urma cu aproximativ doi ani, medicul stomatolog Aurelian Apintiliesei, impreuna cu mai multe cadre didactice de la Facultatea de Medicina Dentara a avut curajul sa spuna in fata pensionabililor de la UMF ilegalitatile savarsite de acestia. Pentru ca a avut acest curaj, pensionabilii care conduc Universitatea de Medicina au cerut ca medicul Apintiliesei, impreuna cu alti colegi sa fie anchetati in comisia de etica a universitatii. Dupa ce membrii comisiei de etica au analizat situatia si au discutat cu cadrele didactice incriminate, nu au considerat ca trebuie sa aplice sanctiuni. "Nu am aplicat nici o sanctiune pentru ca nu am avut motiv. Am discutat atunci cu cadrele didactice care s-au prezentat la comisia de etica si nu a existat motiv pentru sanctionare", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, unul dintre membrii comisiei de etica. Daca asist. univ. Aurelian Apintiliesei nu corespunde din punct de vedere moral, ar fi trebuit sa ii fie respinsa candidatura inainte de ziua alegerilor. "Am candidat pentru un loc in consiliul facultatii si am fost ales. Acum sunt contestat, invalidat pentru ca au considerat ca sunt imoral. Comisia electorala a validat candidatura mea si nu mi s-a spus atunci ca nu corespund. Abia dupa ce am fost ales, rectorul ma informeaza ca am o conduita morala care nu corespunde conditiilor asumate in fisa de inscriere. Mi se incalca niste drepturi si voi face contestatie pentru a-mi redobandi aceste drepturi", a declarat medicul stomatolog Apintiliesei. Decanul Facultatii de Medicina Dentara, prof. dr. Norina Forna, sustine ca membrii consiliului profesoral nu au votat pentru validarea ca membru in consiliul facultatii. "In urma votului deschis, liber exprimat, dr. Apintiliesei nu a obtinut nici un vot pentru validarea ca membru ales in consiliul facultatii, fapt ce a condus la invalidarea alegerii acestuia in consiliu", a declarat prof. dr. Norina Forna. Votul liber exprimat de catre cadrele didactice de la facultatea mentionata care si-au votat colegii in consiliul profesoral nici nu a fost luat in consideratie. In aceste conditii, ar fi trebuit sa nu se mai organizeze alegeri pentru membrii consiliului profesoral si membrii Senatului sa numeasca cadrele didactice care sa faca parte din acest consiliu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

asistent universitar consiliul profesor biroul senat rectorul umf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Mare curaj, Coane Iancule!  | #28361
Pai cum e posibil sa se voteze "moralitatea" unui om care a avut curajul sa spuna ca regele e gol? Si - mai ales - cum e posibil sa se faca prin vot deschis, iar nu prin vot secret, daca tot s-a facut? Ca sa fie "dibuiti" cei care ar putea tine cu el? Suna a infierare de sedinta comunista!!! La pensie, tovarasi!
jiji bec  | #28362
bai cind pleaca odata fosilele astea din UMF?Hahalerele astea nu le-a ajuns cita spaga au luat pina acum? Pai daca nu se gaseste nimenea sa-i alunge sa ma chemati pe mine sa dau cu ei de pamint, mama lor de hoti.
Daca jigodiiile cred ca fara ei nu se mai poate,sa se duca dracului in privat si sa cistige acolo cit sa plesneasca.Sint pline cimitirele de zdrente din astea ce se creeau de neinlocuit.Astia vor sa fie scosi in sicriu din catedre. E greu cu Becali,bai.
neutru  | #28363
ESTE ABSOLUT INCORECT SA PEDEPSESTI PE CINEVA ALES DE COLECTIVITATEA SA;Sa CONTESTE!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035071 (s)