WoW!

Dieta anti-cancer. Top 7 alimente sănătoase, care să nu-ţi lipsească din hrana zilnică

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta anti-cancer. Top 7 alimente sănătoase care să nu-ţi lipsească din hrana zilnică
Ardeiul gras este o sursă excelentă de vitamina C

Organismul uman are nevoie de mâncare sănătoasă pentru a face față tuturor bolilor. Stilul de viaţă joacă un rol foarte important când vine vorba sănătate. Mâncatul haotic, optarea pentru alimente mai puţin sănătoase, lipsa somnului şi nu numai creează deficite corpului. Ca urmare, pot apărea diverse afecţiuni. Una dintre acestea este cancerul. Foarte multe persoane, inclusiv vedete, se confruntă cu aşa ceva. Pentru a ţine la distanţă maladia, citeşte acest material. Conţine informaţii importante despre dieta anti-cancer şi despre alimente sănătoase.

Este adevărat că şi moştenirea genetică are o contribuţie importantă la sănătatea fiecărui om. Totuşi, cu puţin ajutor, se pot ajusta multe aspecte. Spre exemplu, dacă ştii că în familie ai multe cazuri de boli cardiovasculare ori diabet, ideal este să ai o alimentaţie care să nu-ţi crească nivelul colesterolului şi nici al zahărului. Mai jos găseşti lista cu cele mai importante alimente sănătoase necesare în dieta anti-cancer.

Dieta anti-cancer. Alimente sănătoase, la dispoziția oricui

Include în regimul zilnic alimentele de mai jos. Îţi garantează sănătate şi bună dispoziţie.

1. Avocado

Este un fruct oleaginos, ideal de consumat simplu ori în diverse salate. Şi sub formă de guacamole este delicios. De ce să-l consumi? Pentru că ajută la scăderea colesterolului rău şi are grijă de aspectul pielii.

2. Ceai verde

Are mulţi antioxidanţi. Datorită lor poate fi prevenită inclusiv îmbătrânirea prematură. Acţiunea care o are asupra radicalilor liberi este foarte eficientă. De alfel, din cauza radicalilor liberi apare şi cancerul.

3. Usturoiul

Acesta are peste 100 de compuşi chimici cu diverse proprietăţi terapeutice. Este eficient când vine vorba de normalizarea tensiunii arteriale şi de scăderea colesterolului. De altfel, se spune că e un antibiotic natural.

4. Apa

Corpul uman conţine multă apă. Ea ajută la oxigenarea tuturor celulelor, dar le şi hidratează, iar apoi elimină din organism toxinele.

5. Broccoli

Este recomandat întrucât:

  • conţine fitonutritienti, acid folic, vitamina C, compuşi cu sulf, betacaroten;
  • stimulează metabolismul hormonilor estrogeni;
  • scade riscul apariţiei cancerului mamar, uterin sau ovarian.

6. Ardeiul gras

Indiferent de culoare (verde, galben, portocaliu, roşu), ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina B şi vitamina C. În plus, conţine nişte pigmenţi vegetali ce previn cancerul. Acizii fenolici din ardeiul gras împiedică formarea substanţelor carcinogene.

Cereale integrale

Conţin fibre, iar acestea menţin sănătatea colonului. Totuşi, cerealele integrale sunt recomandate şi pentru a evita cancerul mamar, nu doar de colon.

7. Seminţe de in

Sunt o sursă de lignani, nişte estrogeni vegetali, care pot reduce riscul dezvoltării cancerului mamar. Datorită abilităţii lor de a modifica metabolismul hormonilor naturali, ajuta organismul să se menţină cât mai sănătos. În plus, sunt o sursă bună şi de acizi graşi omega-3.

Reguli să eviţi cancerul

Nu uita şi de aceste reguli:

  • fără zahăr rafinat şi produse zaharoase;
  • include fibrele alimentare. Ele menţin sănătatea colonului şi ajuta la scăderea colesterolul şi a glicemiei;
  • consumă zilnic 30-40 gr de fibre. Le găseşti în tărâțe, legume cu frunze verzi şi fructe proaspete.

Atenţie la regimurile alimentare de slăbit! Chiar dacă e bine să slăbeşti, trebuie să adopţi un stil de viaţă sănătos. Astfel, slăbirea vine de la sine, iar organismul se obişnuieşte cu obiceiurile sănătoase. Dieta daneză, spre exemplu, este foarte restrictivă. De multe ori se întâmplă ca, la finalul ei, să intervină efectul yo-yo, iar apoi să fie incluse în regimul zilnic multe produse procesate şi superprocesate, care pot contribui decisiv la apariţia cancerului.

Adauga un comentariu