Diete si regimuri

Dieta antiinflamatoare care te poate ajuta sa traiesti mai mult

Publicat: 08 ian. 2019

Nutritionistii ne recomanda in acest an dieta antiinflamatoare, prezentandu-ne beneficiile asupra organismului. Nutritionistii recomanda in acest an dieta antiinflamatoare. Studiile arata ca ar ajuta la prelungirea vietii si la combaterea bolilor. Dieta nu este menita pierderii in greutate, ci ajuta organismul sa-si echilibreze nivelul de inflamatie.

Dezavantajele inflamatiei. Inflamatia in organism este un proces complet normal si necesar pentru a ajuta corpul sa se vindece de eventualele iritatii sau leziuni, si de a preveni bolile. Desi inflamatia ajuta la vindecarea organismului, odata ce se extinde pe termen lung, duce la deteriorare. Pentru un corp sanatos, trebuie sa mentinem nivelul de inflamatie in echilibru, noteaza elle.ro.

Persoanele care se confrunta in fiecare zi cu efectele inflamatiei in corp, sunt predispusi la inflamatia cronica – studiile arata ca poate duce la probleme de sanatate si chiar boli. Majoritatea expertilor in sanatate sunt de acord ca inflamatia cronica are o contributie semnificativa la dezvoltarea unor boli precum astm, Alzheimer, depresie, probleme ale inimii si cateva tipuri de cancer. Prin urmare, o dieta compusa din alimente antiinflamatoare, va contribui la imbunatatirea sanatatii corpului.

Potrivit sugestiilor unor persoane care au urmat dieta, printre alimentele antiinflamatoare pe care le consuma se numara turmericul, omega 3 obtinut din peste, seminte de in si chia, foarte multe legume si plante. De asemenea, este indicata eliminarea din dieta a alimentelor procesate si a bauturilor care contin indulcitori. Alte produse pe care le poti consuma sunt cacao organica, avocado, nuci, fructe de padure, migdale, usturoi, ghimbir, broccoli, varza kale, spanac, fasole neagra si rosii.loading...

Adauga un comentariu